Zapowietrzone hamulce?
Moderator: flapjck1
Zapowietrzone hamulce?
Witam. Od paru dni mam problem z hamulcami, gdy zaczynam hamowac pedał nie jest zawsze w tym samym połozeniu, w czoraj mialem tak ze pedał wszedl mi w podloge a wogole nic nie hamowal, pscilem i deplem jeszcze raz i dopiero zalapaly, wygladaja na to ze sa zapowietrzone. Nie mam wyciekow bo plynu w zbiorniczku jast tyle samo wiec jak sie mogly zapowietrzyc?
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Zapowietrzone hamulce?
Jak auto długo stoi to się zapowietrzają. Ja też tak miałem jak mi Miniak stał przez całą zimę w garażu. Generalnie jak nie wiesz co robić to wszystko znajdziesz w instrukcji Heynes'a w dowload.
A tak wogole to "SZUKAJ" opcja się kłania.
A tak wogole to "SZUKAJ" opcja się kłania.
Szukalem i nic konkretnego nie znalazlem. Ja nim jezdze na codziennie, wiec od stania napewno nie.
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Pompa siada. Leć szybko do dobrego mechanika bo źle się to może skończyć. A zmienić i odpowietrzyć płyn to swoją drogą.Kiedy zaglądałeś do hamulcow ?
3 miesiace temu zmieniali mi tarcze i klocki hamulcowe ale plynu raczej nie. Sprobuje odpowietrzyc i zobacze na jak jad dlugo to podziala o ile wogole podziala, a do mechanika i tak sie wybieram, znowu bedzie nastepny koszt
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
W końcu to Mini nikt nie mówił, że będzie lekko, a co gorsza dotrzymał słowa !! he he
ja mialem podobny proble z hamulcami i wystarczylo tylko odpowietrzyc pompe (a nic nie bylo wczesniej rozbierane) sprobuj moze sie uda
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
odpowietrz cały układ łącznie z pompą - a przy okazji i płyn "wymienisz" w układzie
mi przestały hamować jak zdjąłem zaciski, ale po odpowietrzeniu jest dobrze.
mi przestały hamować jak zdjąłem zaciski, ale po odpowietrzeniu jest dobrze.
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
Jak sie odpowietrza pompe, normalnie przez odpowietrzniki przy zaciskach i cylinderkach czy pompe sie jakos osobno odpowietrza? Bo jak odpowietrzalem hamolce w innych autach to pompy osobno nie odpowietrzalem czy w mini jest inaczej.