skrzynia biegów
Moderator: flapjck1
skrzynia biegów
Mam pytanko nie wiem jaka jest przyczyna mam problem z biegiem wstecznym ciezko wchodzi ze az trzeba szarpacz zeby właczyc czasami zdaza sie ze wchodzi bez problemu 

- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: skrzynia biegów
tylko wsteczny?? moze masz mechanizm zmiany biegow za bardzo rozp..... ?? ew. jakies klopoty ze sprzeglem... (ale wtedy to wszystkie biegi by marnie wchodzily... )Austin27 pisze:Mam pytanko nie wiem jaka jest przyczyna mam problem z biegiem wstecznym ciezko wchodzi ze az trzeba szarpacz zeby właczyc czasami zdaza sie ze wchodzi bez problemu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
z innymi biegami okej tylko wsteczny ciezko wchodzi tak jakby cos blokowało ze trzeba uzyc siły zeby właczyc 

- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Witam. Moje pytanie to: Czy do odkręcenia skrzyni biegów trzeba wywalić sprzęgło i koło zamachowe ? (coś mi się zdaje,ze za kołem są jakies śruby mocujące skrzynię ) Czy macie sposoby by wywalić sprzęgło bez ściągacza ?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
tak, trzebaGibki Staruszek pisze:Witam. Moje pytanie to: Czy do odkręcenia skrzyni biegów trzeba wywalić sprzęgło i koło zamachowe ? (coś mi się zdaje,ze za kołem są jakies śruby mocujące skrzynię )?
teoretycznie jest to mozliwe ale to sie nie udaGibki Staruszek pisze:Czy macie sposoby by wywalić sprzęgło bez ściągacza ?

a sciagacz to koszt 15-20 gbp i przyda sie nie raz
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gibki Staruszek
- Maniak
o.k. Dziękować... 

- Gibki Staruszek
- Maniak
Nie udało się ....flapjck1 pisze:
teoretycznie jest to mozliwe ale to sie nie uda

Pora na ściągacz ale na mojej wiosce to nie takie proste ... Czy gwinty (te do mocowania ściągacza ) są metryczne czy calowe ? Chyba zrobię sam ten ściągacz ...
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
w nowym sprzegle ( valeo ) sa metryczne