Witam,
Mam pytanie czy felgi stalowe, które były stosowane w BMW Mini ONE przed liftingiem (2002-2006) pasują do Coopera po liftingu (R56). Felgi są 15"? Pytanie głównie dotyczy rozstawu śrub i wielkości otworu na piastę.
Pozdrawiam,
Robert
Felgi stalowe do R56
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Re: Felgi stalowe do R56
Problemem nie będzie rozstaw śrub i otwór centrujący.
R56 ma większe hamulce niż R53 (takie jak R53 JCW) - większość felg w tym rozmiarze nie podejdzie. Są felgi, np. Kosei, które pasują, jednak z ET38
pzdr, pdd
R56 ma większe hamulce niż R53 (takie jak R53 JCW) - większość felg w tym rozmiarze nie podejdzie. Są felgi, np. Kosei, które pasują, jednak z ET38
pzdr, pdd
A jak jest z felgami aluminiowymi od R53 (15 cali)? będą pasowały do Coopera R56? Chodzi o oryginalne felgi od mini.
Roberto
Roberto
Witam,
Przyłączam się do pytania, czy ktoś wie czy można zastosować 15 calowe felgi do nowego miniaka?
Pozdrawiam,
Marek.
roberto pisze:A jak jest z felgami aluminiowymi od R53 (15 cali)? będą pasowały do Coopera R56? Chodzi o oryginalne felgi od mini.
Przyłączam się do pytania, czy ktoś wie czy można zastosować 15 calowe felgi do nowego miniaka?
Pozdrawiam,
Marek.
Witam,
Nie ma to jak odpowiadać na własne pytania... Nie doczekałem się odpowiedzi więc spróbowałem i udało się, felga 15'' pasuje - co prawda miejsca pomiędzy zaciskiem a felgą dużo nie zostało ale pasuje. Nie daje głowy że tak będzie w każdym modelu felgi, ale mój działa.
Pozdrawiam,
Marek.
czy można zastosować 15 calowe felgi do nowego miniaka
Nie ma to jak odpowiadać na własne pytania... Nie doczekałem się odpowiedzi więc spróbowałem i udało się, felga 15'' pasuje - co prawda miejsca pomiędzy zaciskiem a felgą dużo nie zostało ale pasuje. Nie daje głowy że tak będzie w każdym modelu felgi, ale mój działa.
Pozdrawiam,
Marek.
Ja również odpowiem na własne pytanie:
Felgi aluminiowe 15" od R53 (Cooper '05) pasują do R56 (Cooper '07).
Oryginalnie mam do niego 16", ale koszt opon zimowych 16" jest porównywalny z kosztem Całych kół 15" (używane, bardzo zadbane Alu + nowe opony).
Auto przekłamuje prędkość o 5-8 km/h, zaś przebieg (dystans przebyty) się zgadza (sic!).
Sprawdzałem przy pomocy GPS.
R.
Felgi aluminiowe 15" od R53 (Cooper '05) pasują do R56 (Cooper '07).
Oryginalnie mam do niego 16", ale koszt opon zimowych 16" jest porównywalny z kosztem Całych kół 15" (używane, bardzo zadbane Alu + nowe opony).
Auto przekłamuje prędkość o 5-8 km/h, zaś przebieg (dystans przebyty) się zgadza (sic!).
Sprawdzałem przy pomocy GPS.
R.