Mini VTEC - FastCar!
Moderator: flapjck1
Mini VTEC - FastCar!
Czesc,
Chcialem sie Wam pochwalic moim MINI, ktore mimo tego ze robie hobbistycznie od roku, ma realne szanse niedlugo wyjechac na droge.
To jest juz moje trzecie MINI, a ze kazde kolejne mialo byc "troche" szybsze i ladniejsze, to po drugim mocno juz zmodyfikowanym silniku 1.4 A-serii, postanowilem ze zmieniam koncepcje i wybralem serie B.. ktora to juz troche poznalem przy okazji dlubania Hond
Chcialem sie Wam pochwalic moim MINI, ktore mimo tego ze robie hobbistycznie od roku, ma realne szanse niedlugo wyjechac na droge.
To jest juz moje trzecie MINI, a ze kazde kolejne mialo byc "troche" szybsze i ladniejsze, to po drugim mocno juz zmodyfikowanym silniku 1.4 A-serii, postanowilem ze zmieniam koncepcje i wybralem serie B.. ktora to juz troche poznalem przy okazji dlubania Hond
- Załączniki
-
- chwile pojezdzilem
- 1180614889.jpg (74.77 KiB) Przejrzano 3934 razy
-
- takiego go nabylem
- 1199308249.jpg (68.39 KiB) Przejrzano 3934 razy
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 19:14 przez MiniaC6, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Mini VTEC - FastCar!
cdn..
- Załączniki
-
- kupilem dawce silnika :)
- 1220814484.jpg (66.17 KiB) Przejrzano 3934 razy
-
- zalozylem to co przyslali amerykanie
- 1199308747.jpg (86.18 KiB) Przejrzano 3934 razy
cdn..
- Załączniki
-
- troche sie podrapalem w glowe czy 290KM to troche nie za duzo do MINI "bez przodu"..
- 1200592897.jpg (89.02 KiB) Przejrzano 3931 razy
-
- upchnolem jak sie dalo pod "maske"
- 1200162556.jpg (66.75 KiB) Przejrzano 3931 razy
...jak juz wrocila mi ochota na te "samobojstwo" za kierownica.. pomyslalem, ze to Mini nie musi nic udowadniac, byc najszybszym "gdziestam". Wrocila mi ochota by miec to wszystko naprawde ladnie wykonczone i aby auto niczym sie nie wyroznialo. Wtedy to wlasnie okazalo sie jaki shit sprzedaja amerykanie... flipfront ktory tani nie byl, wymagal gruntownego przerobienia. Nie wiem jak wyobrazali sobie to jego konstruktorzy, ale byly mozliwe tylko dwa warianty.. maska ciagle otwarta, lub maska ciagle zamknieta.. miedzy tymi "stanami" miala miejsce istna walka z pasowaniem i zamykaniem calosci, a kiedy juz sie to udalo - > MINI wygladalo jakby bylo wlasnie po czolowym zderzeniu..
Z ratunkiem przybyli mi znajomi stylisci nadwozi z firmy Motive Solutions i tam za sprawa niesamowicie zdolnego Rafala, udalo sie zrobic praktycznie nowy flipfront z tworzywa na podstawie wczesniej odcietego elementu karoserii. Rafal spisal sie na 110% i zbudowal dodatkowa rame i system trapezowych zawiasow, ktore dzialaja jak w aucie z fabryki. Nie wiem co by powiedzieli chlopaki z 'superfastminis' jakby to zobaczyli.. ale pewnie dlugo musieliby sie leczyc z kompleksow!
Z ratunkiem przybyli mi znajomi stylisci nadwozi z firmy Motive Solutions i tam za sprawa niesamowicie zdolnego Rafala, udalo sie zrobic praktycznie nowy flipfront z tworzywa na podstawie wczesniej odcietego elementu karoserii. Rafal spisal sie na 110% i zbudowal dodatkowa rame i system trapezowych zawiasow, ktore dzialaja jak w aucie z fabryki. Nie wiem co by powiedzieli chlopaki z 'superfastminis' jakby to zobaczyli.. ale pewnie dlugo musieliby sie leczyc z kompleksow!
- Załączniki
-
- ratunek z firmy Motive
- 1225373427.jpg (63.4 KiB) Przejrzano 3930 razy
-
- totalne badziewie!!
- 1222281880.jpg (66.83 KiB) Przejrzano 3930 razy
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 19:01 przez MiniaC6, łącznie zmieniany 1 raz.
zbudowania od zera wymagaly tez "luczki" nadkoli, gdyz nie dosc, ze same srenio pasuja do oryginalej karoserii, to tutaj kiedy jest ona dluzsza, a do tego chlopaki zza ocenu przewidywali chyba montaz 18'', trzeba bylo wykonac to praktycznie od zera
finalnie wyszlo to tak z czego jestem wiecej niz zadowolony, czas znowu podlaczyc silnik i cierpliwie przeczekac zime
finalnie wyszlo to tak z czego jestem wiecej niz zadowolony, czas znowu podlaczyc silnik i cierpliwie przeczekac zime
- Załączniki
-
- tyle ze mozna lepiej zajrzec pod "maske"
- 1227722793.jpg (63.34 KiB) Przejrzano 3925 razy
-
- historia zatoczyla kolo.. znowy wyglada jak po zakupie ;)
- 1227722633.jpg (83.63 KiB) Przejrzano 3925 razy
Mozliwe, ze uda sie go zobaczyc w TVN Turbo, jesli beda tam chcieli powrocic do tematu sprzed ponad roku
Bardzo licze na Wasze spostrzezenia i uwagi
Hej
Bardzo licze na Wasze spostrzezenia i uwagi
Hej
- Załączniki
-
- 1199308461.jpg (98 KiB) Przejrzano 3919 razy
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Profi robota, czapki z głów
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
szkda ze jest dluzszy
Ostatnio zmieniony 30 lis 2008, 10:02 przez Konrad K_2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
MiniaC6 pisze:zbudowania od zera wymagaly tez "luczki" nadkoli, gdyz nie dosc, ze same srenio pasuja do oryginalej karoserii, to tutaj kiedy jest ona dluzsza,
ale tak czy inczej jedno z najladniejszych przedluzen jkie widziłem
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Możesz dać więcej fotek nocowania flipa ?
Pozdr.
Pozdr.
Jestem pod wielkim wrażeniem i jednocześnie widzę jak koniec mojej drogi do ukończenia mini chowa się gdzieś daleko za horyzontem.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
PromotoR + Mini = FastCar... gratuluje i chciałbym zobaczyć performance na APMC
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Chłopie! Gdzie Ty się ukrywałeś przez cały ten czas? Czemu wcześniej nic nie dałeś znać ? Jestem pod wielkim wrażeniem!! Pełen szacun. Czekamy na więcej zdjęć no i pojawienie się na jakimś zlocie!!