Witam wszystkich!!!

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Re: Witam wszystkich!!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Konrad K_2 pisze:
stożek , strumienica i magnetyzer

no fakt ... jak na opakowaniu jest napisane :

stożek - 10 % mocy +
strumienica - 20% mocy +
magnetyzer - 15% mocy +
świece sportowe - 10% mocy+
kable -10%
sport. tłumik- 10 %
kolektor -20%
czip - hymmm...pewnie i ze 30%
:lol:
pampas1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: pampas1 »

No to sobie ulżyliście :twisted: , a tak dużo mówimy na spotkaniach o pozyskiwaniu nowych klubowiczów. Jako starzy wyjadacze powinniście uświadomić nowego właściciela MINI , a nie wyżywać sie . Wtyd mi za WAS :oops:
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak

Konrad K_2 pisze:
v tec wkladasz i nie wiesz .....

jaki vtec ? w garazu mam tylko zwykły D serie ... :razz:
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak

pampas1 pisze:No to sobie ulżyliście :twisted: , a tak dużo mówimy na spotkaniach o pozyskiwaniu nowych klubowiczów. Jako starzy wyjadacze powinniście uświadomić nowego właściciela MINI , a nie wyżywać sie . Wtyd mi za WAS :oops:

To wszystko przez zazdrość.... :neutral:
marszal25

Post autor: marszal25 »

Rzeczywiście co do 100KM to pomyłka, którą zaraz poprawię i za to przepraszam wszystkich oburzonych tymże faktem. Co do allegro, to ten samochód na nim " nie wisiał". W temacie EBC Blue Staff (konkretnie jak już zagłębiamy się w szczegóły to mają numer katalogowy DP5127) to jesteś kolego w wielkim błędzie, wiem niesamowite

http://www.ebc-brakes-uk.co.uk/products ... hp?id=7278

lub

http://www.ebc-brakes-uk.co.uk/ebc-blue-stuff.php

Nie wiem co jest śmiesznego w "ładowaniu" podtlenku do mini skoro są na tym świecie ludzie zakładający silnik od hayabusy jak i np. 3,8 V6. Co do bixenonów to nie wiem jakie to ma znaczenie czy są one z allegro czy od Helli, a jak już jesteś taki dobry w temacie przeglądów, to powinieneś zauważyć fakt, że nawet z tzw. "daszkami" na przednich światłach nie powinienem przejść przeglądu gdyż "w razie potrącenia przechodnia ucina mu Pan nogi" ( to jest cytat z wypowiedzi paru policjantów ). Nie wiem o co chodzi z Boschmanem ale może nie powinienem- robię tan samochód dla siebie, a nie dla Ciebie! Ma prawo Ci się nie podobać, tak jak Twój ma prawo mnie z tym, że ja staram się nikomu nie uwłaczać no ale nie wszyscy tacy jesteśmy. W temacie tzw. "200kg głośników" to nie pakuje w to auto wieży Technicsa ze zmieniarką na 110 płyt audio ani nie mam też zamiaru słuchać brzmienia z radia Safari, Clatronic itp- lubie czyste dźwięki. W temacie "chromowanych dodatków" przyznaję racje gdyż już teraz wiem, że byłaby to totalna wiocha i chylę czoła temu komentarzowi. Co do oświetlenia diodowego to zależy co masz na myśli- moje zdanie jest takie, że jeżeli mogę to wymieniam żarówki na diodowe, a to z tego względu, że się często nie palą tak jak żarówki tradycyjne co prowadzi do znikomych oszczędności- Twoje zdanie takie być nie musi. Na temat wypowiedzi "stożek, strumienica, magnetyzer" odpowiem tylko tyle- załóż sobie spojler żeby Cię nie zdmuchnęło na obwodnicy w Kielcach, dołóż neony, gwizdki do wydechu, świecące nakrętki na wentylki, naklejkę na przednią szybę Pieonear i pędź do Pińczowa! Na koniec dodam, że pojawiałem się już w paru klubach tuningowych, których wymowy Ci najmniej "życzliwi" z was nie byliby w stanie wymówić nawet jakby po mamusi powtarzali i jedno jest pewne, że zostałem życzliwie przywitany, jeżeli komuś się coś nie podobało do dostawałem od nich porady na zasadzie "a co myślisz o rozwiązaniu tego typu, żeby to było zrobione tak..." (za co dziękuję ) i czasami sam je dawałem (akurat w kwestii innych pojazdów). Tutaj zostałem zaskoczony bo wypowiedzi NIEKTÓRYCH z was świadczą tylko o tym jak prostymi ludźmi jesteście no ale to przecież nie wasza wina- taki jest już los niektórych nieudaczników. Jeszcze raz was witam wszystkich, niestety już nie tak serdecznie ale to wasza wina.
marszal25

Odpowiedź na przywitanie!

W nawiązaniu do tego jak zostałem przywitany chciałem odpisać:

Rzeczywiście co do 100KM to pomyłka, którą zaraz poprawię i za to przepraszam wszystkich oburzonych tymże faktem. Co do allegro, to ten samochód na nim " nie wisiał". W temacie EBC Blue Staff (konkretnie jak już zagłębiamy się w szczegóły to mają numer katalogowy DP5127) to jesteś kolego w wielkim błędzie, wiem niesamowite

http://www.ebc-brakes-uk.co.uk/ebc-blue-stuff.php

Nie wiem co jest śmiesznego w "ładowaniu" podtlenku do mini skoro są na tym świecie ludzie zakładający silnik od hayabusy jak i np. 3,8 V6. Co do bixenonów to nie wiem jakie to ma znaczenie czy są one z allegro czy od Helli, a jak już jesteś taki dobry w temacie przeglądów, to powinieneś zauważyć fakt, że nawet z tzw. "daszkami" na przednich światłach nie powinienem przejść przeglądu gdyż "w razie potrącenia przechodnia ucina mu Pan nogi" ( to jest cytat z wypowiedzi paru policjantów ). Nie wiem o co chodzi z Boschmanem ale może nie powinienem- robię tan samochód dla siebie, a nie dla Ciebie! Ma prawo Ci się nie podobać, tak jak Twój ma prawo mnie z tym, że ja staram się nikomu nie uwłaczać no ale nie wszyscy tacy jesteśmy. W temacie tzw. "200kg głośników" to nie pakuje w to auto wieży Technicsa ze zmieniarką na 110 płyt audio ani nie mam też zamiaru słuchać brzmienia z radia Safari, Clatronic itp- lubie czyste dźwięki. W temacie "chromowanych dodatków" przyznaję racje gdyż już teraz wiem, że byłaby to totalna wiocha i chylę czoła temu komentarzowi. Co do oświetlenia diodowego to zależy co masz na myśli- moje zdanie jest takie, że jeżeli mogę to wymieniam żarówki na diodowe, a to z tego względu, że się często nie palą tak jak żarówki tradycyjne co prowadzi do znikomych oszczędności- Twoje zdanie takie być nie musi. Na temat wypowiedzi "stożek, strumienica, magnetyzer" odpowiem tylko tyle- załóż sobie spojler żeby Cię nie zdmuchnęło na obwodnicy w Kielcach, dołóż neony, gwizdki do wydechu, świecące nakrętki na wentylki, naklejkę na przednią szybę Pieonear i pędź do Pińczowa! Na koniec dodam, że pojawiałem się już w paru klubach tuningowych, których wymowy Ci najmniej "życzliwi" z was nie byliby w stanie wymówić nawet jakby po mamusi powtarzali i jedno jest pewne, że zostałem życzliwie przywitany, jeżeli komuś się coś nie podobało do dostawałem od nich porady na zasadzie "a co myślisz o rozwiązaniu tego typu, żeby to było zrobione tak..." (za co dziękuję ) i czasami sam je dawałem (akurat w kwestii innych pojazdów). Tutaj zostałem zaskoczony bo wypowiedzi NIEKTÓRYCH z was świadczą tylko o tym jak prostymi ludźmi jesteście no ale to przecież nie wasza wina- taki jest już los niektórych nieudaczników. Jeszcze raz was witam wszystkich, niestety już nie tak serdecznie ale to wasza wina. Pozdrawiam.
Maniak

Wybacz ,ale na te "kocoboły" napisane w opisie Twego mini to zostałeś potraktowany delikatnie. Nie myśl ,że wypowiedzi na forum wynikaja ze złośliwości, ale tu panuje swoisty klimat i przewrotny humor. Nie zawsze poklepujemy się po plecach i jaramy się cudami w naszych autach. Fakt ,że poznałeś zdanie części z nas nie znaczy ,że można nazywać nas prostakami i nieudacznikami. Jeszcze raz powtarzam ,że to nie wynika ze złośliwości.
marszal25

Co rozumiesz pod postacią " kocobołów" jeżeli mogę zapytać? Nie uważam, że cytat "poklepujemy się po plecach i jaramy się cudami w naszych autach" bo czasy dzieci kwiatów minęły dawno. Jeżeli ktoś nazywa auto, w które włożyłem dużo pracy "wiochowozem" to mnie obraża i właśnie w tym momencie jest dla mnie prostakiem, nieudacznikiem i jednak będę przy zdaniu, że akurat ten konkretny komentarz jest przejawem złośliwości. Moja wypowiedź nie tyczyła się wszystkich ale konkretnych przypadków- "...Tutaj zostałem zaskoczony bo wypowiedzi NIEKTÓRYCH z was ..." ale jeżeli pozostali użytkownicy forum też uważają się za urażonych to bardzo przepraszam bo nie to miałem na celu!
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

biedny chlopak
ale nie przejmuj sie jak poczytałbyś inne tematy i posty to zrozumiałbyś ze tu taka panuje atmosfera szydzenia z pomysłów
musisz sie do tego przyzwyczaić
a generalnie, jesli o mnie chodzi, to jak juz masz oryginalną MONZE to nie niszcz jej np. innym lakierem czy inna (nie oryginalna) tapicerką i innymi niepotrzebnymi dodatkami
kup sobie drugiego miniaka (nie limitowanego) i w niego laduj podtlenki, inne silniki itp..
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: AleXander »

Stefan, nie unoś się tak bo to są w większości takie tylko żarty... w tekście o klockach chodziło o mismatch słów staff i stuff...sprawdź co każde znaczy. Te drobne uszczypliwości to nie jest powód, żeby się od razu oburzać i wyzywać ludzi. To dobre człowieki są!

Co do reszty to nie dziw się, że osoby przygotowujące swoje samochody głównie do sportu nie doceniają głośników i bajerów. A sam zacząłeś opis od pseudo sportowych punktów (czy Blue Stuffy się dogrzewają pod czas jazdy i w ogóle działają??) Co do podtlenku to będziesz chyba pionierem w Polsce więc czekamy na efekty...

Pozdrawiam mimo wszystko serdecznie i może więcej luzu (ale trochę żeś pojechał z nieudacznikami Waflu...)
AleXander
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

przeniescie ten temat do "witam wszystkich" po co 2 razy to samo???
a teraz zamykam bo po co sie powtarzać.
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

a jak modyfikujesz to pisz co robisz i nie zmyslaj bo niestety tu to nie przechodzi

Ciesze sie ze moje miasto ma obwodnice bo w tym kraju to rarytas
Pińczów , dolina nidy - piękne miejsce

pozdrwiam:

prosty nieudacznik
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

Marzsal widzialem kilka razy Twoje auto na zywo i calkiem fajnie sie prezentuje. Bodajze przed wczoraj mrugnalem Ci dlugimi jak sie minelismy na jugowickiej :) (ja jechalem czerwonym cooper s)
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

macko pisze:olej rzesze szyderców

Hej, hej, hej, wypraszam sobie :evil: . "Prześmiewców" ale nie "szyderców" . MY tutaj staramy się zachować jakiś poziom :wink:

A Monza sama w sobie fajna, odkąd Doktorek ją zwiózł podobała mi się, co nie znaczy że chciałbym ją mieć.

Powodzenia i pozdrowienia.
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

@marszal
no offence

lecz mała dygresja

staff<>stuff

i DP5127 - to EBC Blue Stuff

tak więc jak ktoś wcześnie napisał WIĘCEJ LUZU i popraw błędy, i nie mijaj się aż tak z prawdą

może "dziewojom" to imponuje i chłopakom z "tjuningowiska", ale tu bajek * nie opowiadamy

* - czasami tylko kogoś na ziemię ściągamy

i jeszcze jedno na koniec - trochę kultury proszę

@macko
w naszym klimacie nigdy nie jest zbyt dobrze :wink:

P.S.
to pisałem ja, Maciek

DOBRA - kończąc "chamski" temat, bo wszyscy którzy są krytykami to nieudacznicy :P - napiszę od siebie

Kod: Zaznacz cały

Przepiękne auto, fajnie, że włożyłeś w niego tyle pracy, ładnie przeliczyłeś ilośc KM na jedną tonę masy, super że masz teraz światła jak porządnym aucie i cieszę się z Tobą że będzie go zmieniał aby był jeszcze szybszy, bardziej kolorowy i JUŻ nie oryginalny-limitowany :(. 
Twoje jest to auto, robisz co chcesz, a ja prostak nie czytam w myślach, nie mam "dobrego smaku" i muszę sam się swoim własnym "wiochowozem" wozić
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
ODPOWIEDZ