Poprzednio byłem właścicielem renault megane coupe, użytkownicy tych autek również posiadają fajnie działające forum i tam właśnie był podobny temat.
Dokładnie chodzi o wasze doświadczenia i ciekawe historie ze ścigania się z innymi autami.
Nie wiem jak u was w miastach ale u mnie od czasu do czasu można wieczorami umówić się z kimś na jakiś "pojedynek"
Wygląda to różnie i polega albo na ruszaniu na zielonym świetle lub jazda równoległa i startujemy na 3 klakson itd itp.
Ciekawe są również różne "starcia" na trasie...również te przegrane
Może kogoś zainteresuje ten temat i będzie się chciał podzielić swoimi przygodami.
Jeśli chodzi o mnie to z ciekawszych to min:
- BMW 530d nowa buda, męczyłem się bardzo długo na trasie Nowy Sącz - Kraków ale udało mi się Pana wyprzedzić i później już do samego Krk on nie dał rady wyprzedzić mnie
- Subaru Impreza STI - poległem sromotnie z biegu 2 na 3 )
- Audi S3 - również trasa NS - Krk, różnie to wyglądało raz ja wyprzedzałem raz pan, skończyło się rozmową na stacji benzynowej i Pan był zdziwiony że Mini tak jeździ
- Audi TT ale nie wiem jaki motor w każdym bądź razie 1 rura z tyłu - Mini okazał się lepszy
- BMW 740i Audi A8 na autostradzie przegrałem
- Toyota Corolla T Sport jakoś tak hmm nie wiem jaki silnik ale też nie dałem rady chociaż to już było niedawno i ze startu już mi zamuliło auto bardzo a Pan pojechał
- Alfa GT okazała się gorsza ze świateł
Street racing
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Street racing
a my w wiekszosci jestesmy rozsadni i nie scigamy sie na ulicy ( no owszem kogos fantazja poniesie hehe od czasu do czasu )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Mi sie raz zdarzyło stanąć na kresce z Trabantem, fajne doświadczenie, akurat był dość duży ruch, więc tasowanie ładnie wyglądało. Następnym razem na pewno go rozniose
Zawodowy Szyderca
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
no ja nic nie bede mowil
ale zdarzylo mi sie dostac wciry od kaszlaka
raz na ulicy raz na torze
ale jeden to byl central 1,4 a drugi central 1,1 turbo
ale zdarzylo mi sie dostac wciry od kaszlaka
raz na ulicy raz na torze
ale jeden to byl central 1,4 a drugi central 1,1 turbo
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
tysOnik
Corolla T ma silnik 1,8l i jeśli dobrze pamiętam albo 186 albo 192KM (nie pamiętam dokładnie)
na silniku są znaczki Yamahy, kręci się toto bardzo wysoko i wyje przy tym jak opętane - miałem okazję kiedyś jechać jako pasażer.
Corolla T ma silnik 1,8l i jeśli dobrze pamiętam albo 186 albo 192KM (nie pamiętam dokładnie)
na silniku są znaczki Yamahy, kręci się toto bardzo wysoko i wyje przy tym jak opętane - miałem okazję kiedyś jechać jako pasażer.