Kółko kompresora !

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

bruner77

Re: Kółko kompresora !

Post autor: bruner77 »

a co ze spalaniem?
pepe_b

Post autor: pepe_b »

jak będziesz chciał wykorzystać te extra koniki to czymś trzeba je nakarmić, niestety nie ma nic za darmo...

przypuszczam natomiast, że jeżdżąc w tym samym stylu auto nie powinno więcej spalać, ponieważ tą samą moc będzie uzyskiwać na niższych obrotach - ale jeśli się mylę to proszę mnie poprawić i wyjaśnić
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

no, też tak czytałem - przy spokojnej jeździe, np. do 3k obrotów, spalanie może być mniejsze. Ale jak ktoś kręci to będzie wyższe, bo moc się z powietrza tez nie bierze.
ravestation

Post autor: ravestation »

dokładnie, ja też bym chciał posiadać auto co ma 300 HP i pali 5 w mieście... no bez jaj... jak się podnosi moc w aucie, to auto pije więcej, jak się pałuje, nie ma opcji no...

bruner77, z jakiej części Bydzi jesteś ?
bruner77

Post autor: bruner77 »

WYZYNY-BARTODZIEJE

TO ze siwki jak biegaja potrzebuja zarcia to jest oczywiste ale chodzilo mi o jakies porownanie, byl ktos na hamowni przed i po zmianie tego kólka
tys0nik

Post autor: tys0nik »

Witam
Paseczek do kompresora jeszcze mi nie przyszedł więc go nie wymieniłem ale udało rozwiązać mi się problemy z mini.

Świeciły mi się kontrolki od silnika i trakcji tak jak pisałem wcześniej.

Długo zastanawiałem się co to może być i wpadłem na pomysł, że może świece są już do wymiany i przez to jakieś zwarcia robi czy złą mieszankę podaje, stąd świecące się kontrolki.

Wymieniłem świece na nowe i dodatkowo została przeczyszczona przepustnica
Błędy skasowane na komputerze...

Od tego czasu wszystko jest ok...

Spalanie w mieście spadło na 10,5 a na trasie 7,5

Przy okazji sprawdzili mi zawieszenie i okazało się że trzeba wymienić sworzenie i tulejki w przednim zawieszeniu dodatkowo jeszcze jakaś poduszka pod amortyzator.
Przy skręcaniu kół miałem taki dziwny dźwięk dlatego prosiłem o sprawdzenie zawieszenia.
Wszystko wymienione działa super :)))

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

przeglad zawiasu itd gdzie robiles? jakis domowy mechanik, serwis czy co ?
sprawdzilbym swojego miniaka, to stukanie w kole itd co tam w nim siedzi i co pasuje wymienic :) lepiej teraz niz jak sie zepsuje
tys0nik

Post autor: tys0nik »

Do najbliższego ASO mam prawie 200 km, Katowice więc ciężko mi się tam wybrać.

Przegląd robiłem u siebie w Nowym Sączu w serwisie Carfit.
Specjalizują się oni z tego co widać w subarkach bo stoją same imprezy takie rajdowe przed serwisem i dużo z nich to Szkoła Jazdy Subaru...

Od jakiegoś czasu robię tam wszystko z autem i jestem zadowolony bardzo
live4adrenaline

Post autor: live4adrenaline »

czy w takim razie ktos sie moze wypowiedziec na temat renomowanej stacji servisu/tuningu ??
ojciec

Post autor: ojciec »

Cholera, jak czytam ile Wam spalają eSki to sobie w brodę pluję, że wziąłem zwykłego Coopera bo pali mi to samo a jak wiadomo osiągi te same nie są...

Trasa 8, miasto 10.

God damn it ! :mrgreen:
Awatar użytkownika
kaktus08
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: kaktus08 »

Miasto - zgadza się jest 10 ale po trasie to 5,5 do 6
Pozdrawiam Ewa
Cuba

Post autor: Cuba »

Mi srednie pokazuje non stop 10-11 litrow i tez pluje sobie w brode ze nie kupilem eski... Przymierzam sie powoli do zmiany bo brakuje mi tych kilkudziesieciu konikow... :wink:
ress
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: ress »

ej na serio mi was zal jak was czytam.,... ja mam w miescie 11-12, a w trasie od 7-8, jak przycisne bardziej to 9.... jakbym mial miec litr mniej i zwyklego coopera to bym sie chyba pocial...

sorry guys :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

ress - to zabrzmialo tak, jakbys sugerowal, ze jazda 'zwyklym' cooperem to obciach...

natomiast co do pomiarow to sie zgodze, ok 11 litrow miasto, trasa - 8
ress
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: ress »

dawid pisze:ress - to zabrzmialo tak, jakbys sugerowal, ze jazda 'zwyklym' cooperem to obciach...

natomiast co do pomiarow to sie zgodze, ok 11 litrow miasto, trasa - 8

nie nie nie - nie mialem takiego zamiaru - chodzi o to ze czesto ludzie nie kupili MCS tylko zwyklego coopera m.in. w obawie przed spalaniem, a jak to pokazuje praktyka, roznice w spalaniu nie sa az tak strasznie duze, a roznica w jezdzie - jednak tak :)

A ja zapytam o cos w sprawie glownego tematu - namierzyl ktos moze w koncu jakis warsztat w Wawie ew. na Slasku ktory podjalby sie montazu koleczka i paska? Jezeli tak to za ile (chodzi o sam montaz, bez chipa/softu/boxa/whatever)
ODPOWIEDZ