Problem z temperatura
Problem z temperatura
Macie taki problem jak ja? Dzis jechalem w korku,temperatura -1°C silnik goracy,a ze w korku stoje to obroty niskie,i nie leci gorace powietrze,dopiero jak przygazuje,poleci minutke gorace i dalej chlodne. Co jest? Cos nie tak czy ten typ tak ma? Nigdy sie z tym nie spotkalem w innych autach
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Problem z temperatura
albo zamulona nagrzewnica ( w tak nowym sampochodzie?? )
albo zapowietrzona
albo filtr p/pylkowy klimy masz zabrudzony ( wieje wogole z nawiewow? )
albo zapowietrzona
albo filtr p/pylkowy klimy masz zabrudzony ( wieje wogole z nawiewow? )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Nie no filtry powymieniane,w wakacje to robilem. A co z ta nagrzewnica mozna zrobic jesli jest zamulona lub zapowietrzona?
No i mam taki problem z plynem w chlodnicy tylko nie wiem czy to wina zbiornika wyrownawczego czy chlodnicy? Ucieka mi gdzies plyn z tego zbiorniczka,plam nie ma,dymu tez nie widac,i tak dolewam plynu raz na miesiac. Moze to cos z tym zwiazane?
No i mam taki problem z plynem w chlodnicy tylko nie wiem czy to wina zbiornika wyrownawczego czy chlodnicy? Ucieka mi gdzies plyn z tego zbiorniczka,plam nie ma,dymu tez nie widac,i tak dolewam plynu raz na miesiac. Moze to cos z tym zwiazane?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Maly pisze:Nie no filtry powymieniane,w wakacje to robilem. A co z ta nagrzewnica mozna zrobic jesli jest zamulona lub zapowietrzona?
jesli zamulona to plukanie czyszczenie
jesli zapowietrzoba to musisz dolac plynu na zimny silnik uruchomic z otwartym zbiornikiem poczekac az sie nagrzeje ( otworzy sie termostat ) dolac plynu - wlaczyc ogrzewanie zobaczyc czy przewody do nagrzewnicy sa gorace
ale znikanie plynu jest niepokojace - zbadaj to czy nie masz wyciekow i czy np nie wcina ci silnik tego plynu
aha moze tez byc tak ze serwomechanizm ( nie wiem co tam macie - czy elektryczne silowniki czy mechaniczne ciegla ) jest trafiony w jakis tam sposob trzeba by sie polozyc pod deska i sprawdzic czy na zmiany ustawien nagrzewnicy wszystko reaguje jak nalezy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Ja myśle,że nie ma w nagrzewnicy płynu.Jak dasz gazu to robi się większe ciśnienie w układzie i wtedy dopiero płyn dochodzi do nagrzewnicy, potem oddaje ciepło a nowy nie dopływa i znowu leci zimne powietrze.
Nagrzewnica jest pewnie wyżej niż silnik/zbiorniczek wyr. i stąd problem z zapowietrzeniem ( róznica poziomów) . Znajdz koniecznie wyciek i odpowietrz układ.
Nagrzewnica jest pewnie wyżej niż silnik/zbiorniczek wyr. i stąd problem z zapowietrzeniem ( róznica poziomów) . Znajdz koniecznie wyciek i odpowietrz układ.
juz sam nie wiem co i jak,oddam go do mechanika,w poniedzialek dolalem plynu do zbiorniczka wyrownawczego a wczoraj juz nie bylo i znowu dolalem jakies 300ml. i tak sie bawi ze mna moj miniak. Dzieki za rady,powiem dla mechanika jak zaprowadze
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Ubywa Ci płynu gdy śmigasz autem ,czy też gdy stoi ? (auto... )
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
tak jak pisalem na PW do malego - mam to samo, czy udalo Ci sie rozwiazac problem? gdzie jest ta nagrzewnica i jaki tam plyn dolac?
jest zima, w korku wieje chlodem a jak obory powyzej 4000 to jak w solarium
jest zima, w korku wieje chlodem a jak obory powyzej 4000 to jak w solarium