UWAGA oferta KANT...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
UWAGA oferta KANT...
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7643187
Wyślij pieniądze, Western Union, cena: 23 400 PLN...WSZYSTKO TO "LIPA"
Wyślij pieniądze, Western Union, cena: 23 400 PLN...WSZYSTKO TO "LIPA"
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
-
- Swój Człowiek
Re: UWAGA oferta KANT...
...........napisałem, bo znam przypadki ludzie którzy stracili po kilka tyś. euro w takich transakcjach...zaczynali na mobile.de...western union...i czarna dziura, reasumując: post jedynie może przeszkodzić oszustowi.
Saluti
Saluti
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
jeszcze nie dawno ogłoszenie srebrnej S-ki w dobrej opcji '02 ~100k przebiegu (normalnie za 37 000) miało dubla - gość odpisywał po ang że po wpłacie zaliczki samochod jest wysylany jakas tam firma i potem na miejscu mozna zaplacic albo zrezygnowac... oczywiscie autor ogloszenia za cene 37 000 mowil ze to nie jego ogloszenie i nie ma na nie wplywu
-
- Swój Człowiek
eclipse pisze:jeszcze nie dawno ogłoszenie srebrnej S-ki w dobrej opcji '02 ~100k przebiegu (normalnie za 37 000) miało dubla - gość odpisywał po ang że po wpłacie zaliczki samochod jest wysylany jakas tam firma i potem na miejscu mozna zaplacic albo zrezygnowac... oczywiscie autor ogloszenia za cene 37 000 mowil ze to nie jego ogloszenie i nie ma na nie wplywu
Dlaczego napisałem o tym MCS_ie?!...
bo znam człowieka, który wysłał przez Western Union 2400 euro, jako 1/2 kwoty też za MCS do Dublin_a...złodziej po otrzymaniu 2400 euro zażądał następne 2400 euro, które miało być uiszczone po dostawie auta do Polski!!!...przez firmę Pegasus (www.pegasus-cargo-express.com)...tych drugich 2400 euro już nie wysłał...zgłosił na policję...musieli się tym zająć bo kwoty oszustwa nie można było zaliczyć do kategorii "małej szkodliwości społecznej"...ale jak to polska policja nic nie potrafiąca załatwić...po półtora roku prokuratura umorzyła sprawę z powodu nie wykrycia przestępców...co było łatwe ale nie dla zbuków z polskiej policji, interpolu...i tam innych łajz. Ten Pegasus narżnął minimum 120 osób z całej Europy. Było to w 2006 roku. Ja też tak chciałem kupić auto...ale zasada była inna: auto przed dom...jeśli jest wszystko OK. zapłata do ręki,
a za transport też sowita zapłata i tyle.
Saluti
______
Saluti
______
Saluti
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
jak są wałki, to trzeba sprawe naglasniac nawet w 100 watkach na forum.
sam naiwnie calkiem niedawno wplacilem zaliczke 1200zl, sprawa na policji, postepowanie w toku,ale w cuda nie wierze. nawiazalem kontakt z innymi ludzmi oszukanymi i okazalo sie, ze ludzie wplacali po 5000-6000 tysiecy
sam naiwnie calkiem niedawno wplacilem zaliczke 1200zl, sprawa na policji, postepowanie w toku,ale w cuda nie wierze. nawiazalem kontakt z innymi ludzmi oszukanymi i okazalo sie, ze ludzie wplacali po 5000-6000 tysiecy
-
- Swój Człowiek
dawid pisze:jak są wałki, to trzeba sprawe naglasniac nawet w 100 watkach na forum.
.......A ZŁAPAĆ TAKICH złodzieji JEST NAPRAWDĘ ŁATWO.......zwłaszcza mając ŚRODKI I MOŻLIWOŚCI przynajmniej takie jak ma policja, nawet polska...niestety ale to są biurowe gamonie...ZASIEDZIAŁE PO komendach...a sprzęt komputerowy mają na poziomie banku PKO model 1999, lub wcześniej...
Sądzę że zasada: auto przed dom...jeśli jest wszystko OK. zapłata do ręki...(zgodnie z prawem)...
i za transport godziwy ekwiwalent, natychmiast okaże się czy to ktoś, kto sprzedać chce auto, czy prozaiczny oszust_złodziej.
______
Saluti
______
Saluti
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
@137jastr
pisałem o tym przypadku już w temacie "MINI oferty" czy jakoś tak
mam całą korespondencję z "Victor-em Parders-em" tak się nazwał w mailu
drugi raz nie będę się rozpisywał - spawa oczywista
pozdrawiam
Maciek
P.S.
zgłosiłem sprawę otomoto.pl ale widać nie są tacy jak na allegro i nie kasują ogłoszeń oszustów
pisałem o tym przypadku już w temacie "MINI oferty" czy jakoś tak
mam całą korespondencję z "Victor-em Parders-em" tak się nazwał w mailu
drugi raz nie będę się rozpisywał - spawa oczywista
pozdrawiam
Maciek
P.S.
zgłosiłem sprawę otomoto.pl ale widać nie są tacy jak na allegro i nie kasują ogłoszeń oszustów
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
to ja jeszcze wkleje co mi odpisywał pan z ogloszenia o cooperze S srebrnym za ~23 000zł (pisałem z czystej ciekawości w zasadzie) - swoją drogą najgorsze w naszej narodowości jest to że jak ktoś widzi cooper'a w ogoloszeniu jak to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7643187 to nie pomysli ze to kant (co widac na kilometr) tylko ze to jego zyciowa okazja...
Harry Jacob
Hello,
I noticed you are interested in my car . The car is in excellent condition . I am the first owner of the car .I am from England . The reason I am selling it for this price is that I have recently moved in England and my car is a poland model . It's very hard for me to drive the car here because they have other regulations and this week I found a family car here which I want to buy . The car has poland papers . I will cover all shipping taxes if you are interested in buying the car . We will make the transaction through a safe company . You will get the opportunity from the company to test the car for 5 days .
hello, the car is in london now and the shipping company will deliver with your address. the price including shipping taxes.
the deal is made like this: i start the delivery, i pay all the taxes. you will be asked for a small deposit by the shipping company. you get the car to test and inspect for 5 days. if you keep, you pay the rest of the amount in hand to the agent from the shipping. if you decide not to keep the car, the agent give you your deposit back and take the car back to me at my cost. You only have to send me your full name and address so we can start the transaction.
hello, i work in poland 2 month ., and i will come in london to my family . the car is in custody of shipping company and they will deliver . if you want give your details and you can test 5 days after they will register with your name
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
my car is a poland model.
hello, i work in poland 2 month ., and i will come in london to my family
Ja chyba lepiej po polsku pisze niz ten gosc po angielsku... jezus, widac od 1000km ze to oszustwo.
W tej sprawie chciałem poinformować, że prokuratura Kraków Śródmieście -Zachód już prowadzi taką sprawę. Możecie więc przekazać znajomym, którzy stracili troche kasy na oszustwach takich jak tu opisane żeby zgłosili się do swojej prokuratury i jeżeli sprawa już jest w toku poinformowali, że w Krakowie coś takiego już prowadzą (szansa na połączenie dochodzeń albo jeśli zauważa, że problem jest większy to bardziej ochoczo się tym zajmą). Jeżeli nie zgłosili tego do prokuratury to niech to zrobią i odrazu poinformują, że w podobnej sprawie postępowanie jest prowadzone. Z moich informacji wynika, że było kilka osób (hiszpania, ukraina), które się tak nacieły i wysłały kasę. Zwórcić należy uwagę na fakt, iż prawdopodobnie ze względu na podobny charakter ogłoszeń oraz identyczne działanie oszustów istnieje możliwość, że to ci sami a jeśli tak to im więcej poszkodowanych się zgłosi tym prokuratura chętniej będzie działać. Pamiętajcie, że zgłoszenie zawiadomienia to jakaś 1 godz i nic nie kosztuje a można odzyskać kasę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam