Chromowanie
Moderator: flapjck1
Chromowanie
cześć,
temat często poruszany, ale ciężko mi znaleść odpowiedzi których poszukuję. Odbudowuję Triumpha GT6. Mam sporo części do chromowania, mianowicie zderzaki, klamki, obudowy lamp. Problem w tym, że poza zderzakami reszta jest wykonana ze stopu cynku i aluminium. Poszukuję firmy która mogłaby to dla mnie wykonać. Najfajniej byłoby gdyby ta znajdowała się gdzieś w okolicach warszawy, bo mógłbym podjechać osobiście, jednak w grę wchodzi także wysyłka. Znacie kogoś kogo możecoe polecić?
temat często poruszany, ale ciężko mi znaleść odpowiedzi których poszukuję. Odbudowuję Triumpha GT6. Mam sporo części do chromowania, mianowicie zderzaki, klamki, obudowy lamp. Problem w tym, że poza zderzakami reszta jest wykonana ze stopu cynku i aluminium. Poszukuję firmy która mogłaby to dla mnie wykonać. Najfajniej byłoby gdyby ta znajdowała się gdzieś w okolicach warszawy, bo mógłbym podjechać osobiście, jednak w grę wchodzi także wysyłka. Znacie kogoś kogo możecoe polecić?
Re: Chromowanie
jest galwanizeria w inowrocławiu.
robiłem u nich wszystkie chromy do borgwarda, triumpha i rolsa..
nie mam nr tel ale moze bedzie w googlach.
robiłem u nich wszystkie chromy do borgwarda, triumpha i rolsa..
nie mam nr tel ale moze bedzie w googlach.
Jeśli elementy są z aluminium lub inego stopu najpierw muszą być pomiedziowane a następni epokryte galwanicznie .
Warszawa Liwska 9
Warszawa Liwska 9
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
daleko ale jeśli nie znajdziesz bliżej to masz tu jeszcze namiar w Gdańsku
http://www.galmex.gda.pl/
http://www.galmex.gda.pl/
Jak okolice Wawy na terenie ZM Ursus kiedyś robili ale czy teraz niewiem. Jka się dowiem to powiem i przynajmniej mi przetestujesz jak bedę chciał kiedyś coś pochromować
W ursusie to jż chyba nie dawno nie ta ekipa już chyba nawet nie żyje już
niewiele zrozumiałem z Twojego postu ale mi nie chodziło o sam ZM Ursus ale wiem że z rok temu była tam firemka która robiła takie rzeczy.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
tam popytaj
ja tam troche rzeczy do mini dorabiałem - chyba nie chromują, ale pewny nie jestem - kontakty napewno mają
ja tam troche rzeczy do mini dorabiałem - chyba nie chromują, ale pewny nie jestem - kontakty napewno mają
Gdański "Galmex" niestety nie chromuje "szajs metalu".
Olivier chodziło mi o to że tam na terenie Zakładów Ursus już nie ma tych mistrzów bo to dawne czasy były kiedys tam dało się wszystko jak to z regóły bywa w Pańswówkach...
czarek pisze:Olivier chodziło mi o to że tam na terenie Zakładów Ursus już nie ma tych mistrzów bo to dawne czasy były kiedys tam dało się wszystko jak to z regóły bywa w Pańswówkach...
orginalne przekręcenie nicku...
jak na "zakładach" było to wiem i szkoda że juz tak nie jest... ale są tam teraz różne firemki a wiem że była jedna co świadczyła takie usługi
Chromowal ktos tylny tlumik? Czy lepiej juz kupic gotowy,pochromowany? Mam rure po srodku i mysle zeby ja pochromowac. Myslicie, ze warto?