Stuki z silnika
Stuki z silnika
Nie znalazłem wątku o witaniu się wiec na początek od tego zacznę witam wszystkich bardzo serdecznie
pacjent : mini Cooper s 2005/2006
Niestety muszę z przykrością stwierdzić ze mam pecha do samochodu mini juz sie chyba wszystko zepsuło co mogło zaczynając od listwy tylnej nad rejestracja przed poduszkę pod silnikiem, sprzęgło az do wystrzału poduszki bocznej w fotelu naszczescie prawym ...
A teraz przechodząc do rzeczy od dzisiaj pojawił sie nowy dźwięk zaczął chodzić jak diesel (dzwiek klekoczący metaliczny), z silnika dźwięk dochodzi od lewej strony silnika czyli tam gdzie sa wszystkie paski moja sugestia to klawiatura ale może to jakiś napinacz a może łańcuch od napędu kompresora ?? może już ktoś miał taki problem ??
edit :
a i slychac to tylko na niskich obrotach do 3 tys
pozdrawiam
rafi
pacjent : mini Cooper s 2005/2006
Niestety muszę z przykrością stwierdzić ze mam pecha do samochodu mini juz sie chyba wszystko zepsuło co mogło zaczynając od listwy tylnej nad rejestracja przed poduszkę pod silnikiem, sprzęgło az do wystrzału poduszki bocznej w fotelu naszczescie prawym ...
A teraz przechodząc do rzeczy od dzisiaj pojawił sie nowy dźwięk zaczął chodzić jak diesel (dzwiek klekoczący metaliczny), z silnika dźwięk dochodzi od lewej strony silnika czyli tam gdzie sa wszystkie paski moja sugestia to klawiatura ale może to jakiś napinacz a może łańcuch od napędu kompresora ?? może już ktoś miał taki problem ??
edit :
a i slychac to tylko na niskich obrotach do 3 tys
pozdrawiam
rafi
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Stuki z silnika
napinacz lancucha
czy to nie ciebie poznalem na eko w srode wieczorem?
czy to nie ciebie poznalem na eko w srode wieczorem?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
dokładnie tak to bylem ja
poszedłem za twoja rada i się zarejestrowałem
jakie są tego koszta przybliżone w bmw ?? i czy można z tym normalnie jeździć czy odstawić samochód na półkę i wziąć inny ??
teraz ja zapraszam na streetshadows.pl
poszedłem za twoja rada i się zarejestrowałem
jakie są tego koszta przybliżone w bmw ?? i czy można z tym normalnie jeździć czy odstawić samochód na półkę i wziąć inny ??
teraz ja zapraszam na streetshadows.pl
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
nie jestem specem od new MINI ale mysle ze cie chlopaki cos tam niecos pokieruja
a co odstawki -
- sprzedaj parcha i kup klasyka
a co odstawki -
- sprzedaj parcha i kup klasyka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Rafi pisze:czy odstawić samochód na półkę i wziąć inny ??
używka czy z salonu?
Konrad K_2 pisze:używka czy z salonu?
z salonu a dokładnie z auto fus
ale w końcu już mam prawie 50 tys przejechane
Bylem dzisiaj w bmw i wstępna diagnoza wymiana rozrządu ... niestety nie chcą mi podać kosztów takiej naprawy jedynie wstępnie rozebranie silnika i złożenie to koszt kolo 1700 zl a części to muszą zobaczyć co i jak ...
czy ktoś z was już wymieniał rozrząd w mini ?? dla mnie to dziwne niecałe 50 tys i już rozrząd
czy ktoś z was już wymieniał rozrząd w mini ?? dla mnie to dziwne niecałe 50 tys i już rozrząd
Nastała ta chwila po 3 tyg braku miniacza dzisiaj odebrałem samochodzik z Bawaria Motors
okazało się po rozebraniu całego przodu :/ ze rozrząd jest do wymiany...
już naprawione i mogę śmigać dalej
okazało się po rozebraniu całego przodu :/ ze rozrząd jest do wymiany...
już naprawione i mogę śmigać dalej
ravestation pisze:ale jaki rozrząd skoro tam jest łańcuch ?
dokładnie tak
Witam
u mnie MINI wydaje czasami przy hamowaniu lub przy ruszeniu klekot tak jakby dochodzący z prawej strony.. Co to może być ?
u mnie MINI wydaje czasami przy hamowaniu lub przy ruszeniu klekot tak jakby dochodzący z prawej strony.. Co to może być ?
Sprawdźcie poduszki i inne gumowe elementy, znajomemu tak klepie przy zmianie biegu, ruszaniu, hamowaniu i na dziurach i niestety - albo na szczęście to poduszki
Cammel pisze:Witam
Jeśli nie drży samochód na wolnych obrotach to nie poduszka raczej jakaś półoś bym obstawiał.
Samochód wcale nie musi drżeć. Wystarczy jechać ok. 45 - 50 na dwójce i dodać dynamicznie gazu w podłogę i szybko puścić... jeśli czujesz kopnięcie (szarpnięcie) to poduszka. I od poduszek cały samochód by drżał ? Na wolnych obrotach to prawie nie wyczuwalne. Przecież one tylko resorują prace silnika... chyba, że masz je w tragicznym stanie, to wtedy może. Troche pomyśleć
Po prawej masz akurat 2 poduszki
Po prawej masz akurat 2 poduszki