Jak się jeździ mini

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Re: Jak się jeździ mini

Post autor: minimaniak »

u mnie nie działa :sad: icemac - jesteś jednym z wybrańców :wink:

Co do MINI to w Auto Świat kiedyś tak opisali:
"sto zakrętów i żadnych aut nadjężdżających z przeciwka to dla MINI raj na ziemi" :!: potwierdzam i to nie tylko ja

ps
także coś pisali o silniku, że chuczy jak w maszynowni Titanica - ale nie byłem w tej maszynowni i nie będę więc nie potwierdzę :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Awatar użytkownika
makrojal
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: makrojal »

jak komuś przeszkadza ryk silnika,to robi sobie głośny wydech, ten z kolei zagłusza głośną muzyką i jest git :lol:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

a zebyscie wiedzieli jak mi lozyska hucza przy 120 km/h

dosc glosno trzeba przyznac
a wiem bo mnie bracki holowal :lol:
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
bartch

Post autor: bartch »

Witam.
Dzis myslalem sobie o minim jako o moim potencjalnym pierwszym samochodzie i przyszlo mi do glowy pewne pytanie. Mysle ze najlepiej bedzie jezeli wlasnie tu je zadam. Czy jako czlowiek mierzacy 191cm wzrostu zmieszcze sie w miniaku czy raczej nie ma na to szans, a jezeli juz to czy to bedzie wzglednie wygodna pozycja czy raczej pownienem poszukac czegos innego?
Pozdrawiam
bartch
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

wszysrtko jest pojeciem wzglednym

ja mam 186 i dla mnie jest super ( ale nie na standardowych fotelach z tanszych wersji )

mam kolegow po 193 i 196 slusznej postury i mieszcza sie bez stresu w swoje miniaczki
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Goofy

Post autor: Goofy »

bartch pisze:Witam.
Dzis myslalem sobie o minim jako o moim potencjalnym pierwszym samochodzie i przyszlo mi do glowy pewne pytanie. Mysle ze najlepiej bedzie jezeli wlasnie tu je zadam. Czy jako czlowiek mierzacy 191cm wzrostu zmieszcze sie w miniaku czy raczej nie ma na to szans, a jezeli juz to czy to bedzie wzglednie wygodna pozycja czy raczej pownienem poszukac czegos innego?
Pozdrawiam
bartch

Mam podobny problem ,wiec jestem ciekaw. Tyle ze mi podoba sie Mini Clubman.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

tylko ze ten watek dotyczy klasycznego miniaka, ktory jest malym autem
bartch

Dzieki wielkie. W takim razie pozostaje sie przymierzyc, bo innej rady nie ma. Slusznej postury nie jestem wiec moze byc nawet latwiej ;)
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

Jako użytkownik Mini mierzący 194cm mogę się wypowiedzieć w tym temacie :)

Otóż... nie wiem jak w standardowych fotelach bo siedziałem w Mini tylko raz na takich, był to mój "pierwszy raz" :lol: i z tych emocji nie pamiętam jak mi się prowadziło :)
Natomiast w tzw. półskórzanych - półkubełkach siedzi mi się znakomicie i mam miejsce nad głową :) gorzej jest jednak z nogami ... pomimo patentu z odsunięciem fotela o dodatkowe kilka cm jest problem z ich rozsądnym umiejscowieniem ;)

Ale nawet gdyby w Mini trzeba było stać na głowie to i tak byłoby mnóstwo frajdy z jazdy :mrgreen:
Awatar użytkownika
maugorzata
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: maugorzata »

Hej,
mam nadzieję, że nie będziesz miał z miniakem takiego pecha jak ja, ale jak będziesz zbierał kasę weź pod uwagę, że koszty finalne będą dużo wyższe niż koszty zakupu. Faktycznie lepiej kupić taniej i od razu założyć, że wymieniasz co się da niż zakładać, że kupisz samochód "w dobrym stanie". Mnie się tak niedawno wydawało i teraz jestem finansowo zrujnowana :(
I druga rzecz: to jest auto niezbyt bezpieczne, więc lepiej izoluj rodziców od informacji na temat bezpieczeństwa mini a sam naprawdę staraj się uważać. To co w innym aucie byłoby drobną stłuczką u ciebie może skończyć się skasowaniem auta, a to co w innym było niegroźnym wypadkiem... No po prostu uważaj :)
bartch

W takim razie musze sie rozeznac rowniez w cenach czesci. Dziekuje za dobre rady :)
Awatar użytkownika
drszajba
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: drszajba »

ja mam 186 i w kapeluszu mam jakieś 5 cm do sufitu :], szczerze mówiąc to z początku pozycja za kierownicą miniaka mnie pozytywnie zaskoczyła, myślałem, że będę siedział jakoś dużo bliżej przedniej szyby. Po zimie jak mnie kumpel zobaczył w miniaku z pełnym uśmiechem to powiedział, mogą wyrzucić Cię z pracy, zdechnie Ci kot, rzuci dziewczyna, podniosą akcyzę na alkohol, LPR wygra wybory, a Ty i tak będziesz jeździł z wyszczerzonymi od uśmiechu zębami.
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

no to jak się jeździ tym mini :?:

:twisted:
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Fleischman

Post autor: Fleischman »

Oglądaliście "Gniew oceanu"?
Strumienie wody, zalane szyby, reflektory daremnie próbujące przebić się przez mrok... jeden człowiek za sterem... i ten huk...
Wczoraj wieczorem pomykałem Minim w deszczu - czułem się jak Clooney :mrgreen:
MaCk_Willys

Post autor: MaCk_Willys »

Fleischman pisze:Oglądaliście "Gniew oceanu"?
Strumienie wody, zalane szyby, reflektory daremnie próbujące przebić się przez mrok... jeden człowiek za sterem... i ten huk...
Wczoraj wieczorem pomykałem Minim w deszczu - czułem się jak Clooney :mrgreen:

hahaha dobre
a jak są jeszcz kolejiny przemienione w potoki to, aż ster ciężko utrzymać ;)
ODPOWIEDZ