Witam.
Czas najwyższy zmieniać opony na letnie, a moje nadają się już do wymiany. Kolega w sklepie zaproponował mi opony Dunlop 205/40 R17 w bardzo, bardzo niskiej cenie. Ponieważ w instrukcji stoi, aby jeździć na 45 nie wiem co zrobić? Czy ktoś z Was miał może jeździ na niższych oponach? Kupić okazyjnie opony z o profilu 40 czy trzymać się zaleceń producenta?
Nietypowe opony. Prośba o opinię.
- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Nietypowe opony. Prośba o opinię.
Jesli zalozysz 4szt. to wszystko bedzie ok tylko odczujesz to na naszych wspanialych drogach
A jesli zalozysz tylko 2szt to moze ci wariowac czujnik cisnienia w oponach bo beda inne parametry toczenia
Wiec decyzja nalezy do ciebie
A jesli zalozysz tylko 2szt to moze ci wariowac czujnik cisnienia w oponach bo beda inne parametry toczenia
Wiec decyzja nalezy do ciebie
Re: Nietypowe opony. Prośba o opinię.
Ja bym pozostal przy 45/17.Im nizszy profil tym gorzej bedzie Ci sie jezdzilo na polskich drogach.W volvo c70 mialem zalozone 225/40/18 i komfort jazdy byl bardzo bardzo marny...
Teraz w cooperze mam 205/45/17 runflaty i tez troche twardo,nastepne oponki beda w tym samym rozmiarze ale juz na pewno nie runflaty
Teraz w cooperze mam 205/45/17 runflaty i tez troche twardo,nastepne oponki beda w tym samym rozmiarze ale juz na pewno nie runflaty