kłopotliwa szpilka
Moderator: flapjck1
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kłopotliwa szpilka
witam podczas przykręcania - padł wielowpust na szpilce - nakrętka wkręcona jest tak że można wysunąć kawałek szpilki w stronę tarczy - jak to odkręcić ??
koła aluminiowe - dostęp taki sobie
ma ktoś jakiś pomysł - stukanie młotkiem czyli próba złamania szpilki nic nie dała
koła aluminiowe - dostęp taki sobie
ma ktoś jakiś pomysł - stukanie młotkiem czyli próba złamania szpilki nic nie dała
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: kłopotliwa szpilka
trzymać nakrętka a szpilke nawiercać
ps , jakie szpilki pasują z innego samochodu (metryczne ) byle były z 2 / 3 cm dłuższe
ps , jakie szpilki pasują z innego samochodu (metryczne ) byle były z 2 / 3 cm dłuższe
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Zobacz (bo mi tak się wydaje) czy można od środka "przycheftować" migiem łepek szpilki do piasty.
Jedna z możliwości to ściecie "pokrywki" nakrętki (jeśli nakrętki są kryte).Nastepnie
zrób poprzeczne nacięcie na szpilce. Przy okazji natniesz nakrętkę ale to nie problem.
Obficie spryskaj WD40. Nakrętkę odkręcaj kluczem oczkowym jednczśnie blokuj
szpilkę śrubokrętem.
zrób poprzeczne nacięcie na szpilce. Przy okazji natniesz nakrętkę ale to nie problem.
Obficie spryskaj WD40. Nakrętkę odkręcaj kluczem oczkowym jednczśnie blokuj
szpilkę śrubokrętem.
Wydaje mi się, że najbardziej rozsądna i mądra jest podpowiedz Gibkiego Staruszka.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Gibki Staruszek
- Maniak
Kris miał/ma problem z kręcącą się szpilką i nakrętką ... może to i luźna szpilka ale może kręci się chromowany kapselek od śruby i wydaje sie ,że to szpilka...
ps.piszę tu bo zamknięto tamten temat.
ps.piszę tu bo zamknięto tamten temat.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
"chromowany kapsel" ma oryginalna nakrętka
a co do obracającej się szpilki - to użyłem wiertarki, rozwierciłem całość i lekko stukając młotkiem złamałem pozostałości po szpilce
ale u mnie się "gniazdo" w piaście wrobiło i teraz nie mam jednej szpilki - musze pokombinować co z tym fantem zrobić
a co do obracającej się szpilki - to użyłem wiertarki, rozwierciłem całość i lekko stukając młotkiem złamałem pozostałości po szpilce
ale u mnie się "gniazdo" w piaście wrobiło i teraz nie mam jednej szpilki - musze pokombinować co z tym fantem zrobić
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- Gibki Staruszek
- Maniak
Ja doraźnie wsadziłem szpilkę od czegoś innego(chyba opel) i od tyłu przyspawałem . Ale kupię nowa piastę.