Ustawienie świateł

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Maly

Ustawienie świateł

Post autor: Maly »

Mial ktos taki problem w mnini ze swiatla sie rozregulowaly i trzeba bylo ustawiac? Bo moje drogowe wala po drzewach a mijania krzyzuja sie,najgorszy problem z dlugimi jest. Ustawic sie ich nie da samemu bo kombinowalem przy swiatlach tymi pokretlami ale tylko krotkie udalo sie ustawic jako tako. Teraz mialem kontrole techniczna samochodu i niestety nie przeszedl mi wlasnie przez swiatla,mam dwa tyg. na zrobienie tego. Moze jest jakis sposob zeby samemu to zrobic,czy tylko service? Prosze o szybka odpowiedz bo do 18ego musze to zrobic. Dzieki
vexx

Re: Ustawienie świateł

Post autor: vexx »

Najprawdopodobniej zle zamontowana zarowka. Mocowanie jest banalne - wiec - podnies klape, zdejmij gumowa oslone i popraw. Po wymianie zarowek mialem to samo - musialem poprawiac.
Voyth

Post autor: Voyth »

A może Ci się po prostu nie podniosły na badaniu ? Ja miałem podobnie, ale wsiedliśmy z jeszcze jednym gościem do Miniaka i pod obciążeniem obydwa się podniosły i było perfekt :)
Maly

Post autor: Maly »

Regulacja swiatel to mi wcale nie dziala... W tym tygodniu skocze do serwisu Mini i sie okarze :???:
ODPOWIEDZ