regulacja zagłówków i nie dochodzaca szyba do uszczelki

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

speedfight

regulacja zagłówków i nie dochodzaca szyba do uszczelki

Post autor: speedfight »

mam w swoim mini połskórzane kubełkowe siedzenia i czy jest jakas mozliwosc ustawiania zagłówka?? ustawia sie jakos go u was w autach?? druga sprawa to to ze w trakcie jazdy w drzwiach od strony kierowcy troche świszczy i szumi zauważylem, ze po domknieciu drzwi szyby lekko sie dosuwają do uszczelki (tak powinno byc) tyle ze po dosunieciu tych od strony kierowcy jest troche wieksza przerwa miedzy rantem szyby a uszczelką/dachem niz z tej drugiej strony. Co zrobic zeby zlikwidowac ten problem bo troszke od denerwuje.
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: regulacja zagłówków i nie dochodzaca szyba do uszczelki

Post autor: TomSky »

co do uszczelki - u mnie pomogła wizyta u zaprzyjaźnionego blacharza - wystarczyło "ułozyć" uszczelke - mogły Ci też drzwi opaść - podstawowe pytanie czy auto było puknięte bo jesli nie to pewnie bez problemu to skorygujesz, jak drzwi były ściągane kiedys i klepane czy cus to problem może być wiekszy
speedfight

podpowie ktoś jeszcze??
motoborek

Post autor: motoborek »

Jezeli chodzi o gwizdanie w czasie jazdy to najprawdopodobniej opadła troszke szyba. Miałem to samo. Trzeba zdjąc boczek i dac troche szybe do gory. Tam jest regulacja.
speedfight

ooo wielkie dzieki kolego:)jutro sie za to wezme:) domyslalem sie ze cos z szyba tylko nie wiedzialem jak to zrobic czy wlasnie jakas regulacja czy cos. Bardzo denerwujace to swiszczenie jest a najbardziej podczas jazdy powyzej 100km/h

Jeszcze raz wielkie dzieki :)
ODPOWIEDZ