MINI - modele i wersje
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
MINI - modele i wersje
w związku z "konfliktami" na forum pomyślałem że może dobrze by było w jednym temacie zrobić zestawienie, porównanie wszystkich modeli nowego MINI, przed liftem, po lifcie, one, cooper, S, JCW, pakiet works - oczywiście jest to zadanie dla osób siedzących w temacie a takich tu nie brakuje
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: MINI - modele i wersje
daje zielone swiatlo i w miare mozliwosci pomoge od strony technicznej/organizacyjnej
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
flapjck1 pisze:daje zielone swiatlo i w miare mozliwosci pomoge od strony technicznej/organizacyjnej
w sumie konflikt nadal jest ...bo zadnej szczegolowej specyfikacji nadal nie ma ((
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a to wiesz to juz zalezy od waszej aktywnosci, z bandy starych klasykow tylko kilka osob ma jakikolwiek kontakt z new mini
wiec to jest pole do popisu dla was
wiec to jest pole do popisu dla was
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
No, mogłoby coś takiego powstać, tylko kilka osób musiało by to zweryfikować/nanosić poprawki.
Mogę zacząć pisać o liftach, skrzyniach, spalaniach (bo to bardzo popularny temat, wystarczy ogarnąć ile osób tam zagląda) jakoś w tym tygodniu, z czasem można taki "FAQ temat" edytować i dodawać poprawki. Fajnie, jakby ktoś o R56 coś napisał, bo aktywnych forumowiczów z tym modelem jest maaaało. Info głownie z mini2, NAM, z odnośnikami do tamtejszych DIY artykułów etc.
Mogę zacząć pisać o liftach, skrzyniach, spalaniach (bo to bardzo popularny temat, wystarczy ogarnąć ile osób tam zagląda) jakoś w tym tygodniu, z czasem można taki "FAQ temat" edytować i dodawać poprawki. Fajnie, jakby ktoś o R56 coś napisał, bo aktywnych forumowiczów z tym modelem jest maaaało. Info głownie z mini2, NAM, z odnośnikami do tamtejszych DIY artykułów etc.
static
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
jako że to ja zacząłem temat - wydaje mi sie że mozna by zacząć od różnic przed i po liftowych w ONE, Cooper oraz S...
o ile wszyscy wiedza ze np w S rożnica jest w mocy silnika to czym różnią się lampy, kierownica, wnętrze itp już niekoniecznie - mnie np najbardziej interesuje różnica S / Works - czy Cooper S works to to samo co pakiet works??
o ile wszyscy wiedza ze np w S rożnica jest w mocy silnika to czym różnią się lampy, kierownica, wnętrze itp już niekoniecznie - mnie np najbardziej interesuje różnica S / Works - czy Cooper S works to to samo co pakiet works??
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Z Woksami jest pogmatwane nieco.
Były 2 pakiety JCW - 200 i 210 KM (różnica: filtr powietrza JCW + wtryski większe) - tzw. JCW Tuning Kit.
Na początku była to opcja doposażenia, montowana w ASO, później można było fabrycznie wyposażyć Miniaka w taki pakiet.
Pełen Kit to dużo więcej niż mniejsze kółko, remap ECU i wydech.
Do tego dochodzi zawiecha i hamulce - tutaj nie wiem czy były na wyposażeniu fabrycznej wersji JCW.
To w sumie też temat na FAQ
Były 2 pakiety JCW - 200 i 210 KM (różnica: filtr powietrza JCW + wtryski większe) - tzw. JCW Tuning Kit.
Na początku była to opcja doposażenia, montowana w ASO, później można było fabrycznie wyposażyć Miniaka w taki pakiet.
Pełen Kit to dużo więcej niż mniejsze kółko, remap ECU i wydech.
Do tego dochodzi zawiecha i hamulce - tutaj nie wiem czy były na wyposażeniu fabrycznej wersji JCW.
To w sumie też temat na FAQ
static
hehee fajnie, ze troche odkurzyliscie temat i super jak bedzie determinacja do uruchomienia szczegolowego zestawienia
jezeli nadal sa jakies watpliwosci to sugerowalbym ankiete...ale wydaje mi sie ze odpowiedz jest dosc oczywista...bo nowych zapalencow na mini przybywa
pozdr
jezeli nadal sa jakies watpliwosci to sugerowalbym ankiete...ale wydaje mi sie ze odpowiedz jest dosc oczywista...bo nowych zapalencow na mini przybywa
pozdr