One a Cooper
One a Cooper
Po czym można łatwo rozróżnić Mini One od zwykłego Coopera czyli wersje 90km od 115km, są jakieś detale bo zauważyłem, że cześć osób pisze w ogłoszeniu Cooper ale bez szczegółów a jak wiadomo napis Cooper każdy może sobie nakleić...
Re: One a Cooper
Pierwsza rzecz - felgi, druga czarne żeberka grilla i np. brak chromowanych listewek na zderzaku. Choć wiele One ma pakiety chrom, które upodabniają je do Coopera. Jednak główną rzeczą odróżniającą obydwa auta jest kolor dachu - w One jest w kolorze nadwozia, w Cooperach biały albo czarny. W One dawniej dało się pomalować właśnie na biało lub czarno w opcji, teraz się nie da i tylko w kolorze nadwozia wychodzi
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Pytaj o VIN i chociażby na RealOEM sprawdzaj, bo z dachami, pakietami chrome line, kolorami grillów nie dojdziesz jaka to wersja. Różnic między Cooperem a One na pierwszy rzut oka nie ma. Jeździ masa One z białym/czarnym dachem, często dodany jest spojler dachowy z Coopera. Sprawa nie do ogarnięcia (mechanicznie różnic dużo też nie ma, a moc to wyłącznie kwestia wgrania softu)
static
- pididi
- Super użytkownik
234 funty kosztuje Bluefin Superchipsa, z przesyłką chyba nawet. Za ~33KM nie najgorzej.
static
jeszcze mam następujące pytanie, od którego roku montowali trójramienną kierownicę? (chyba, że to jakaś opcja za dopłatą?)
Opcja za dopłatą i standard w lepszych wersjach - od polifta - 2004/2005
Voyth pisze:Opcja za dopłatą i standard w lepszych wersjach - od polifta - 2004/2005
nie do konca... trojramienna kierownica standardem stala sie chyba tylko w cooperze S od poliftingowego w gore...
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
kiedy jak mialem ONE to wgranie softu od new cooper czyli od 2007 kosztowalo mnie bo negocjacjach chyba 550 albo 600 zl, moc byla 119 KM wiec niezle i tanio.
co do roznic nie wspomnianych wyzej to trzeba pamietac o TLUMIKU(a moze jego samej koncowce?) i o spoilerze na dachu, fabrycznie nie mialy, chyba, ze ktos dokupil i zamontowal.
co do roznic nie wspomnianych wyzej to trzeba pamietac o TLUMIKU(a moze jego samej koncowce?) i o spoilerze na dachu, fabrycznie nie mialy, chyba, ze ktos dokupil i zamontowal.
ress pisze:Voyth pisze:Opcja za dopłatą i standard w lepszych wersjach - od polifta - 2004/2005
nie do konca... trojramienna kierownica standardem stala sie chyba tylko w cooperze S od poliftingowego w gore...
A Cooper S to nie lepsza wersja MINI ? O ile nie najlepsza To miałem właśnie na myśli
ja mam coopera z 2003roku i fabrycznie miał zamontowaną sportowa kierownice trojramienna.
Voyth pisze:ress pisze:Voyth pisze:Opcja za dopłatą i standard w lepszych wersjach - od polifta - 2004/2005
A Cooper S to nie lepsza wersja MINI ? O ile nie najlepsza To miałem właśnie na myśli
lepsza bo szybsza... ale przynajmniej w cooperze nie masz kompresora ktory w wiekszosci eSek pada po 80 tys km (mówie o mini do 2006) i pare tysiaków zostaje w kieszeni a gwarantuje Ci, ze z osiagow Coopera tez sie mordka cieszy
Klaudia pisze:Voyth pisze:ress pisze:Voyth pisze:Opcja za dopłatą i standard w lepszych wersjach - od polifta - 2004/2005
lepsza bo szybsza... ale przynajmniej w cooperze nie masz kompresora ktory w wiekszosci eSek pada po 80 tys km (mówie o mini do 2006) i pare tysiaków zostaje w kieszeni a gwarantuje Ci, ze z osiagow Coopera tez sie mordka cieszy
Pierwsze slysze o padzie kompresora, a sadzac po Twoim poscie to wrecz "nagminne"??:) Czytam kilka zagranicznych for/forum i jakos nie jest to mocno naglosniony problem... poza tym kompresor to nie turbina, dziala na innych zasadach i przez to jest mniej podatny na awarie...
cos mi sie wydaje ze siejesz panike niepotrzebnie kolezanko
- pididi
- Super użytkownik
Klaudia pisze:lepsza bo szybsza... ale przynajmniej w cooperze nie masz kompresora ktory w wiekszosci eSek pada po 80 tys km (mówie o mini do 2006) i pare tysiaków zostaje w kieszeni a gwarantuje Ci, ze z osiagow Coopera tez sie mordka cieszy
bzdura. Tym bardziej w eSkach >06.04, z nową rev. komprersora.
static