Angel Eyes co sądzicie o tym???
Re: Angel Eyes co sądzicie o tym???
zastanówmy się nad kupnem led-ów taj jak pisałem wcześniej żarzyły mi żarówki led w postojówkach nawet przy wyłączonym silniki i zapłonie a wczoraj wsadziłem żarówki led do tablic rejestracyjnych i migały (musiałem wyjąc)
pozdrawiam
pozdrawiam
Powiedzcie jaki typ żarówek jest w MINI 2001 - 2006 w postojówkach, bo zastanawiam się nad LEDami i nie wiem co kupić...
http://allegro.pl/item609662792_zarowki_postojowe_led_w5w_r10_ba9s_dioda_walcowa.html
To będzie dobre - ta BA9S ?
http://allegro.pl/item609662792_zarowki_postojowe_led_w5w_r10_ba9s_dioda_walcowa.html
To będzie dobre - ta BA9S ?
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
wystarczy wyjac i sprawdzic -> w5w
Wiem, ale wstawiłem o 16 auto do garażu i zapomniałem, a już nie chciałem jechać sprawdzać
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Sam zamówiłem białe diody na front, żadne anioły, ringi czy inny szit
Zobaczymy jak wyjdzie. Myślę jeszcze nad migaczami LEDowymi. Jak to wygląda pokazane jest na dole.
Zobaczymy jak wyjdzie. Myślę jeszcze nad migaczami LEDowymi. Jak to wygląda pokazane jest na dole.
- Załączniki
-
- sajdlajty LEDowe.jpg (43.4 KiB) Przejrzano 1139 razy
static
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
To zdjęcie ma duży czas ekspozycji więc pewnie aż tak jasne nie będą często na aukcjach robią takie fotki żeby pokazać "super jasne" ledy
- pididi
- Super użytkownik
damn.
Na aukcjach diody są niby jakieś mocniejsze, słabsze etc. Tylko którą wybrać, żeby było w sam raz? Na razie zdecydowałem się (zupełnie nieświadomie ) na diodę walcową, o taką. Może lepiej coś takiego? Chyba były mocniejsze, ale czy nie za mocne?
Dylematy, dylematy
Na aukcjach diody są niby jakieś mocniejsze, słabsze etc. Tylko którą wybrać, żeby było w sam raz? Na razie zdecydowałem się (zupełnie nieświadomie ) na diodę walcową, o taką. Może lepiej coś takiego? Chyba były mocniejsze, ale czy nie za mocne?
Dylematy, dylematy
static
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
ta pierwsza dioda jest ok, sam mialem taka. jedyny problem wg mnie to to, ze nie swieci na bialo tylko lekko blekitnie przez co nie pasuje do naszego czerwonego lakieru
co do innych diod, testowalem od kumpla diode, ktora na koncu jest 5x led, swieci mega mocno - fajnie, tak, ze w dzien widac (bo tych normalnych o ktorej pisze wyzej to w dzien w ogole nie widac, jedynie mala kropeczka, w nocy jest ok) ale problem z ta 5x led jest taki, ze... nie wchodzi do otworu w kierunkowskazie
innym problem pdiddy bedzie to, ze po wylaczeniu auta dioda bedzie swiecila mniejsza moca przez okolo 20 minut (w mini one tego nie mialem). jest to system bmw podtrzymujacy lekkie napiecie w aucie po jego wylaczeniu, ktore sie rozladowywuje po 20 minutach.
pozniej wystarczy, ze np otworzysz drzwi i dioda ponownie sie zapala by znow zgasnac po 20 minutach.
niby nic, ale wg mnie moze to prowokowac w nocy auto pozostawione gdzies w centrrum do np kopniecia czy cos - wiadomo, jak to z ludzmi bywa, zwlaszcza tymi co "sa hardkorem" hehehe
na druga postojowka "najmocniejsza na rynku" to nie wiem jak swieci, jak ktos mial doczynienia - niech opisze
co do innych diod, testowalem od kumpla diode, ktora na koncu jest 5x led, swieci mega mocno - fajnie, tak, ze w dzien widac (bo tych normalnych o ktorej pisze wyzej to w dzien w ogole nie widac, jedynie mala kropeczka, w nocy jest ok) ale problem z ta 5x led jest taki, ze... nie wchodzi do otworu w kierunkowskazie
innym problem pdiddy bedzie to, ze po wylaczeniu auta dioda bedzie swiecila mniejsza moca przez okolo 20 minut (w mini one tego nie mialem). jest to system bmw podtrzymujacy lekkie napiecie w aucie po jego wylaczeniu, ktore sie rozladowywuje po 20 minutach.
pozniej wystarczy, ze np otworzysz drzwi i dioda ponownie sie zapala by znow zgasnac po 20 minutach.
niby nic, ale wg mnie moze to prowokowac w nocy auto pozostawione gdzies w centrrum do np kopniecia czy cos - wiadomo, jak to z ludzmi bywa, zwlaszcza tymi co "sa hardkorem" hehehe
na druga postojowka "najmocniejsza na rynku" to nie wiem jak swieci, jak ktos mial doczynienia - niech opisze
A może coś takiego. Ponoć efekt świecenia jest zbliżony do świateł dziennych. Zastanawiam się tylko czy się zmieszczą bezproblemowo w otwór.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=627330672
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=627330672
- pididi
- Super użytkownik
tylko dowiedz się o wymiary, bo miejsca na montaż zbytnio nie ma.
Żarówka ma śr. 10mm, obudowa 12mm. Większej nie zmieścisz.
Skoro Dawid mówi, że słabo świeca takie zwykłe, to wezmę jeszcze coś takiego, 1W 180st. albo takiego, 6-diodowego.
Która mocniejsza?
Żarówka ma śr. 10mm, obudowa 12mm. Większej nie zmieścisz.
Skoro Dawid mówi, że słabo świeca takie zwykłe, to wezmę jeszcze coś takiego, 1W 180st. albo takiego, 6-diodowego.
Która mocniejsza?
static
jeśli wierzyć rysunkom technicznym zamieszczonym w opisie aukcji to ta żarówka diodowa ma średnicę 10,39mm.
TA której opis zamieściłeś powinna mieć jasność w granicach 55 lumenów czyli bardzo jasna.
TA której opis zamieściłeś powinna mieć jasność w granicach 55 lumenów czyli bardzo jasna.
- pididi
- Super użytkownik
Kilka dni MINIak postał na odłączonym aku, dzisiaj ożył, więc miałem okazję zrobić poglądowe foto LEDów z Allegro
Odczucia - mieszane.
W dzień, świeci nieco słabiej od W5W. W nocy niestety odcień diody jest niebieskawy, świeci się jednak mocno i przy ksenonie wygląda IMO lepiej niż standardowe żarówki. Do zwykłych żarówek bym nie wkładał, będzie nieco cudacznie wyglądało. Przez 20 min na podtrzymaniu prądu LEDy żarzą się lekko. Tyle.
Odczucia - mieszane.
W dzień, świeci nieco słabiej od W5W. W nocy niestety odcień diody jest niebieskawy, świeci się jednak mocno i przy ksenonie wygląda IMO lepiej niż standardowe żarówki. Do zwykłych żarówek bym nie wkładał, będzie nieco cudacznie wyglądało. Przez 20 min na podtrzymaniu prądu LEDy żarzą się lekko. Tyle.
- Załączniki
-
- mini - po zmroku.jpg (95.48 KiB) Przejrzano 1058 razy
-
- mini - po lewej W5W, prawa - LED.jpg (85 KiB) Przejrzano 1056 razy
static
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
pididi pisze:Kilka dni MINIak postał na odłączonym aku, dzisiaj ożył, więc miałem okazję zrobić poglądowe foto LEDów z Allegro
Odczucia - mieszane.
...trochę 'obok', ale POCZYTAJCIE>>>http://bezswiatel.4.pl/
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
Pididi kupiłem te same co Ty - W5W LED niby białe miały być... a są lekko niebieskawe - do ksenonów idealne, ale do zwykłych H7 bez sensu, pojeździłem tak tydzień i włożyłem stare, bo w dzień LEDów prawie w ogóle nie widać, lepiej świecą zwykłe, w nocy są zbliżone mocą, ale wyglądają lekko wiejsko do białego światła mijania
Nie wiem czemu mnie się nie żarzyły na wyłączonym silniku... albo muszę udać się do okulisty
Nie wiem czemu mnie się nie żarzyły na wyłączonym silniku... albo muszę udać się do okulisty
A myślałem, że tylko mi się nie podoba efekt Ja też nabyłem identyczne drogą kupna ale wyjąłem już po paru dniach. Diody świecą zbyt punktowo (słabe rozproszenie) i efekt jest żaden. Wsadziłem Philipsy Cool Blue czy jakoś tak i jest zdecydowanie lepiej. No i też nie zauważyłem żadnego żarzenia...