Drobne problemy z mini one 2003
Drobne problemy z mini one 2003
Na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich Miniakomanów.
Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem miniaczka i w tym czasie pojawiło się kilka pytań i problemów:
1. co jakiś czas mam problem z szybą pasażera (właściwie nie ja tylko pasażer :] ), mianowicie już któryś raz przestaje działać otwieranie i domykanie szyby. Nie działa przez kilkanaście dni po czym jak gdyby nigdy nic zaczyna działać.
2. Ostatnio zauważyłem drobny luz na kierownicy, w każdym innym aucie to jest normalka, ALE NIE W MOIM MINI! Co należy sprawdzić w pierwszej kolejności.
3. Czy ktoś zna w okolicy Tarnowskich Gór mechaników którzy znają się na miniakach (nie chciałbym żeby mój miniaczek był królikiem doświadczalnym.
4. Czy ma ktoś może jakieś materiały związane z obsługą, przeglądami i drobnymi naprawami Mini One z 2003r. ( może być instrukcja w języku polskim, zarówno w formie elektronicznej jak i papierowej)
5. Co ile trzeba wymieniać płyn w układzie wspomagania i jaki trzeba wlać?
6. Co ze standardowych działań przeglądowych należy przeprowadzić w okolicy 130 tysięcy kilometrów?
7. Czy przy takim przebiegu warto się pokusić o jakiś chiptuning, jeżeli tak to gdzie na Śląsku można to sprawdzić i wykonać?
8. szukam dwóch dobrych, nie prostowanych felg, wzór jak poniżej
http://www.allegro.pl/item627078309_kom ... ooper.html
Przepraszam za taką długą listę pytań ale inaczej mógłbym zapomnieć, a forum przeszukiwałem kilka razy i nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i do zobaczenia na drodze
Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem miniaczka i w tym czasie pojawiło się kilka pytań i problemów:
1. co jakiś czas mam problem z szybą pasażera (właściwie nie ja tylko pasażer :] ), mianowicie już któryś raz przestaje działać otwieranie i domykanie szyby. Nie działa przez kilkanaście dni po czym jak gdyby nigdy nic zaczyna działać.
2. Ostatnio zauważyłem drobny luz na kierownicy, w każdym innym aucie to jest normalka, ALE NIE W MOIM MINI! Co należy sprawdzić w pierwszej kolejności.
3. Czy ktoś zna w okolicy Tarnowskich Gór mechaników którzy znają się na miniakach (nie chciałbym żeby mój miniaczek był królikiem doświadczalnym.
4. Czy ma ktoś może jakieś materiały związane z obsługą, przeglądami i drobnymi naprawami Mini One z 2003r. ( może być instrukcja w języku polskim, zarówno w formie elektronicznej jak i papierowej)
5. Co ile trzeba wymieniać płyn w układzie wspomagania i jaki trzeba wlać?
6. Co ze standardowych działań przeglądowych należy przeprowadzić w okolicy 130 tysięcy kilometrów?
7. Czy przy takim przebiegu warto się pokusić o jakiś chiptuning, jeżeli tak to gdzie na Śląsku można to sprawdzić i wykonać?
8. szukam dwóch dobrych, nie prostowanych felg, wzór jak poniżej
http://www.allegro.pl/item627078309_kom ... ooper.html
Przepraszam za taką długą listę pytań ale inaczej mógłbym zapomnieć, a forum przeszukiwałem kilka razy i nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i do zobaczenia na drodze
Re: Drobne problemy z mini one 2003
To ja się dołączam
1. Nadal drąże z tymi wycieraczkami.
2. Gdzie się dolewa/wymienia chłodziwo od klimatyzacji?
1. Nadal drąże z tymi wycieraczkami.
2. Gdzie się dolewa/wymienia chłodziwo od klimatyzacji?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
klime ogarniaj u fachowca gdzies na przewodach powinny byc korki spustowe HiPress LowPress i tam sie wpina z agregatem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
a ja chciałam zapytac również o szybe pasażera. Czy to ze nie da jej sie zamknac jednorazowym uniesiem pstryczka w góre to jest wina zepsutego silniczka czy wersja wyposazenia? bo w dół zjezdza sama a do gory sama nie chce a kierowcy dziala w obie strony....
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
moze byc i tak ze silownik nie ma sily podciagnac jej do gory ale bardziej prawdopodobne jest ze "auto" dziala tylko w dol
zwykle jest to podpisane ( nie wiem jak w MINI ) "auto", "auto down"
zwykle jest to podpisane ( nie wiem jak w MINI ) "auto", "auto down"
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Klaudia pisze:a ja chciałam zapytac również o szybe pasażera. Czy to ze nie da jej sie zamknac jednorazowym uniesiem pstryczka w góre to jest wina zepsutego silniczka czy wersja wyposazenia? bo w dół zjezdza sama a do gory sama nie chce a kierowcy dziala w obie strony....
To akurat masz dobrze, bo tak ma być
Rozmydlę trochę temat: a jest jakiś patent na domykanie szyb z pilota? Jak dłużej przytrzymam przycisk otwierania na pilocie to opuszczają się szyby ale w drugą stronę nie działa - albo ja nie wiem jak...
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Klaudia pisze:a ja chciałam zapytac również o szybe pasażera. Czy to ze nie da jej sie zamknac jednorazowym uniesiem pstryczka w góre to jest wina zepsutego silniczka czy wersja wyposazenia? bo w dół zjezdza sama a do gory sama nie chce a kierowcy dziala w obie strony....
u mnie jest tak samo...
ojciec to zależy od wersji miniaka, w moim przypadku jak trzyma sie przycisk otwierania to odskakuje klapa bagaznika. zeby zamknac szyby i np dach musisz trzymać przekręcony kluczyk w zamku, sprawdź powinno działać
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
ojciec, TomSky i klaudia - wszystko o czym piszecie można przeprogramować w ASO. Są listy rzeczy, które można zaprogramować, ale najlepiej indywidualnie podjechać do serwisu, podpiąć się pod komputer i pozaznaczać co się żywnie podoba. Od funkcji "Follow me home", przez aktywowanie świateł mijania (włączają się same po odpaleniu auta), liczbę otwieranych drzwi z pilota (np. 1 naciśnięcie odblokuje wyłącznie drzwi kierowcy) aż do zdefiniowania czy szyby mają się podnosić krokowo czy w całości właśnie
static
Cenna informacja. Pytanie tylko ile biorą za taką usługę...
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
400,- netto za rbh
Heh, dzwoniłem do serwisu BMW Auto Breczko Białystok żeby spytać o cenę takiej usługi - nie prowadzą serwisu Mini Coopera Najbliżej - Warszawa Powiedziałem, że przecież komputer jest identyczny - odp: tak, ale elektronik nie był przeszkolony do Mini Coopera.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
no to akurat fakt, nikt z BMW nie podłączy MINIaka.
Co do kosztu - flapjck1 może mieć rację
Co do kosztu - flapjck1 może mieć rację
static