Pisk

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Piecho

Pisk

Post autor: Piecho »

Witam.

Dzisiaj wracając z trasy, coś mi zaczęło piszczeć. Nie wiem skąd, nie wiem kiedy ale coś zaczęło piszczeć. Gdy wyłączyłem silnik, piszczenie zanikło.

Nie przejmowalem się tym i pojechałem dalej. Przez 30 kilometrów, bo tyle mi zostało do domu jechałem 60 km/h i nic nie piszczało.
Nie wiecie co jest ?? Może to instalacja elektryczna ?? Przypomne, że nie działają mi dobrze wycieraczki, więcej w temacie "Wycieraczki" poniżej.
ojciec

Re: Pisk

Post autor: ojciec »

Ale piszczenie ze środka? Z zewnątrz? To może być wszystko i nic. Elektryka nie bo nic elektrycznego nie generuje pisku (mówię o samochodzie). Chyba, że mówisz o np. pasku alternatora jako elemencie elektrycznym.
neykon

Post autor: neykon »

a jaki model ? rocznik ?
mi w R56 z 07 piszczy wentylator klimy/nawiewu gdy przyspieszam do 200 km/h :)
Piecho

Post autor: Piecho »

One 2002 rok.
ojciec

Post autor: ojciec »

Sprawdź czy piszczenie się pojawia jak włączysz/wyłączysz klimatyzację.
Klaudia

Post autor: Klaudia »

mnie właśnie dzisiaj zaczęło coś piszczeć a bardziej chyba nawet świszczeć, wyraźnie jednak piszczenie to słychać przy spadaniu obrotów podjechałam do mechanika i powiedział, że to najprawdopodobniej kółka od paska, czy ktoś orientuje sie ile kosztuje wymiana i jak dużo trzeba rozbierać zeby je wymienic?
Voyth

Post autor: Voyth »

U mnie piszczy jak kosiarka tylko na zimnym silniku rano, później po około 10 - 15 minutach już jest okej :wink:
Klaudia

Post autor: Klaudia »

u mnie piszczy cały czas, jak dodaję gazu...
Voyth

Post autor: Voyth »

To coś jest nie tak :roll:
ODPOWIEDZ