Elektryka szaleje

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Voyth

Elektryka szaleje

Post autor: Voyth »

Wczoraj miałem bardzo nietypowy przypadek... stoje przed garażem, zamknąłem klape bagażnika, ale zapomniałem torby wyjąć. Naciskam sensor nad tablicą nic. Zamknąłem i otworzyłem auto i nic. Otwieram od wewnątrz i też nic. Odpaliłem zrobiłem rundkę, żeby się sam zaryglował i sam odryglował i też nic. Zrezygnowany rozkręciłem całą klapę od wewnątrz i się okazuje, że praktycznie nie ma żadnych mechanizmów - wszystko skręcone jest w jeden kabel :roll: Wysiadłem - odpalam, bo już chce wjechać do garażu, zapalam światła mijania a tu centralny się odryglowuje, a światła gasną... następne pare razy przekręcam i to samo do póki się nie zamknie klapy od zewnątrz. Odgrzybiałem klimę przedwczoraj i możliwe, że złapało coś wilgoci ? :roll: Muszę jechać do elektryka, bo przed rozkręceniem klapy myślałem, że to coś z przekaźnikiem, ale jak włączyłem mijania i mi zgasły, a zamek się odryglował, to zbladłem :roll: Wie ktoś co to może być ?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Elektryka szaleje

Post autor: flapjck1 »

bcm :)
takie ustrojstwo ktore psuje sie nagminnie w kazdym samochodzie a zwlaszcza w tych ktore maja osprzet boscha :D
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Voyth

Ten samochód jest niemożliwy... sam się naprawia :mrgreen: Widocznie po odgrzybianiu klimy wszystko było zawilgocone, a do rana przeschło. Otwieram go rano i działa wszystko pięknie... no co za kapryśny MINIak :mrgreen:

Flap co to takiego o czym mówisz ?
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

voyth ---> bcm czyli bez ceny minimalnej --> czyli nikt nie wie ile może wynieść naprawa ;-)
Voyth

Tyle to wiem, ale co to ma do rzeczy o którą pytam... nie pytałem ile to kosztuje, bo najpierw musze wiedziec co to jest :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

Voyth pisze:Tyle to wiem, ale co to ma do rzeczy o którą pytam... nie pytałem ile to kosztuje, bo najpierw musze wiedziec co to jest :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no i właśnie flap Ci napisał że bcm co oznacza tutaj chgw :mrgreen:
Voyth

Hahaha :mrgreen:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

bcm - body control module
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ