NIE pozdrawiam MINI na trasie!!!

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

girsza

NIE pozdrawiam MINI na trasie!!!

Post autor: girsza »

Witam serdecznie, obiecałem sobie, że nie będę poruszał tego tematu - ponieważ zawsze sądziłem, że są to moje subiektywne odczucia, ale po dziesiątym razie - chyba tak nie jest. Temat: pozdrowienia na trasie. Zawsze jak spotkam MINI na trasie, w mieście lub gdziekolwiek i jeśli za kierownica siedzi kobieta... mogę krzyczeć, mrugać światłami, trąbić, machać...nic... zero reakcji... cisza. Po dziesiątym razie zaczynam się trochę głupio czuć. To tak jakby podać komuś rękę, kto nie ma ochoty uścisnąć Ci dłoni - i po prostu jej nie wyciąga...
pzdr.
Voyth

Re: NIE pozdrawiam MINI na trasie!!!

Post autor: Voyth »

Mogłeś to napisać w temacie Spotkane na trasie, a nie robić osobny temat w BMW :roll:

Dziś miałem taki sam przykład i jakoś nie robie problemów... stoje sobie na 4 pasmowym skrzyżowaniu w Katowicach i gościu na przeciwko mnie i mrugam, macham, a on nic... są ludzie i parapety, niestety :roll: Albo nie patrzą, albo nie chcą patrzeć, albo boją się otoczenia, albo samego siebie :mrgreen: To jest chamstwo po prostu, on jedzie i inni MINImaniacy go nie obchodzą, bo najczęściej nie machają właśnie Ci co kupili MINI dla szpanu, a nie z miłości do MINI :evil:
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

przesadzacie i to mocno. nigdzie nie jest powiedziena, ze nalezy sie pozdrawiac/odzdrawiac i jezeli ktos tego nie robi to nie oznacza, ze ma auto dla szpanu.
porownanie do nie podania reki tez mocno przesadzone.
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

Jestem podobnego zdania co Voyth, niektórzy kierowcy Mini i MINI zupełnie nie maja pojęcia o co mi chodzi, gdy pozdrawiam i macham do nich z Miniaka, po czym wnioskować można iż używają swojego pojazdu jedynie w celach transportowych i kupili go żeby być cool i trendy :P

No ale jest na szczęście grupa ludzi, którzy są pasjonatami Mini i MINI i widząc na drodze małe autko z emblematem ze skrzydełkami mają taką samą radochę jak ja :mrgreen:
A uczucie towarzyszące "pomachaniu i odmachaniu" jest bezcenne :D
speedfight

Post autor: speedfight »

Przecież nikomu korona z głowy nie spadnie jeśli komuś się pomacha albo odmacha. I naprawdę uczucie jeśli ktoś ci pomacha jest bezcenne:) jeśli nie wierzycie to się przekonaćie jaką to radocha:) no chyba że są tacy właściciele mini że poprostu jeden drugiemu zazdrości np wlotu na masce:/
mirabellka

Post autor: mirabellka »

powiem tak, jedze mini classic i zawsze jak widzę MINI mrugam światłami. Często a nawet przeważnie nie ma reakcji. Nie unoszę się ,szczerze WALI mnie to.
Ciśnienie podnoszą mi kierowcy którzy nie znają przepisów ruchu drogowego i robią zamieszanie np. w korkach i w innych sytuacjach...
Myslenie czy ktoś ma auto do szpanu czy nie jest głupim według mnie mysleniem, bo są inne problemy i powody czasem do złosci, a to takie z nudów ...
To moje zdanie...
girsza

W zasadzie to dlaczego mam pozdrawiać ludzi których nie znam. Tylko dlatego, że siedzą w mini MINI? - Ja tez Was przecież nie znam osobiście i zapewne nigdy nie poznam, a sobie miło rozmawiamy :) -prawda? Pozdrawiam mini MINI na trasie bo jestem "prawie" przekonany, że właśnie jedzie kolega/koleżanka z forum... i nic na to nie poradzę, że gdy widzę mini MINI to cieszy mi się micha :lol:

Pozdrawiam nieznajomych.
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

ja ostatnio byłem miło zaskoczony , od kiedy mam saaba pozdrawiaja mnie wlasciciele aut tej marki , moize nie wszyscy ale zdaza sie i jest milo
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

hehe kupowales saaba i nie wiedziales ze tam tak maja?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

pisali ze diesele sie psują ale ze kierowny mahaja nie :-)
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

girsza pisze:W zasadzie to dlaczego mam pozdrawiać ludzi których nie znam. Tylko dlatego, że siedzą w mini MINI? - Ja tez Was przecież nie znam osobiście i zapewne nigdy nie poznam, a sobie miło rozmawiamy :) -prawda? Pozdrawiam mini MINI na trasie bo jestem "prawie" przekonany, że właśnie jedzie kolega/koleżanka z forum... i nic na to nie poradzę, że gdy widzę mini MINI to cieszy mi się micha :lol:

Pozdrawiam nieznajomych.

Poznasz poznasz, a nie których już poznałeś :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

minimaniak pisze:
girsza pisze:W zasadzie to dlaczego mam pozdrawiać ludzi których nie znam. Tylko dlatego, że siedzą w mini MINI? - Ja tez Was przecież nie znam osobiście i zapewne nigdy nie poznam, a sobie miło rozmawiamy :) -prawda? Pozdrawiam mini MINI na trasie bo jestem "prawie" przekonany, że właśnie jedzie kolega/koleżanka z forum... i nic na to nie poradzę, że gdy widzę mini MINI to cieszy mi się micha :lol:

Pozdrawiam nieznajomych.

Poznasz poznasz, a nie których już poznałeś :wink:

pewnie tych środowych z 20.05 :twisted: juz poznał :mrgreen:

P.S.
we WRO jeździ jakaś kilka "gwiad" i "gwiazdorów" którzy dumnie obwożą się BMW i mają innych w dupie :???:

ale cóż mi tam
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
girsza

icemac pisze:
pewnie tych środowych z 20.05 :twisted: juz poznał :mrgreen:

P.S.
we WRO jeździ jakaś kilka "gwiad" i "gwiazdorów" którzy dumnie obwożą się BMW i mają innych w dupie :???:

ale cóż mi tam

SORRY chłopaki za środę - dałem Ciała spóźniłem się... 50 min :)

PS chyba zacznę robić foty tym którzy mają innych w dupie. Zróbmy sobie galerię fotek na forum :) dzisiaj miałbym przynajmniej dwie a wczoraj... z trzy :)

pzdr
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: icemac »

galeria "tych klientów nie obsługujemy" :mrgreen:

ale cóż spotkać się można, na ostatnim spocie poznałem Adama T. - przeżycie nie z tej ziemii ;)
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze :twisted:
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

dodam moje spostrzeżenie.
kierowcy MINI drugiej generacji pozdrawiają bardzo rzadko (raz na kilka spotkań)
kierowcy MINI służbowe nie zwracają uwagi na nic.
kobiety za kołkiem MINI chyba tak się stresują jazda, ze również nic nie zauważają
ODPOWIEDZ