radio w mini - ogolnie
Re: radio w mini - ogolnie
Masz radio obsługujące mp3 więc po co Ci zmieniarka? No ale jak już, to może lepiej coś takiego. Niepodatne na wstrząsy, zajmuje mniej miejsca, nie trzeba mieć płyt.
- Sadam
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
niektórzy lubią słuchać płyt bo np. nie trzeba ich zgrywać/przegrywać/nagrywać, mają ich setki w domu i z założenia słuchają całych albumów a nie pojedynczych utworów a muzykę kupują w sklepach a nie ciągną z netu
jak dla mnie wystarczające powody, żeby mieć zmieniarkę
jak dla mnie wystarczające powody, żeby mieć zmieniarkę
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas

- gisioo
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mam pytanko czy ktos z was zna wymiary przednich oraz tylnich glosnikow w mini po lifcie bo chcialem wymienic na JBL 

Analizując foto przypuszczam, że przód to klasyczne 16cm a tył 6x9". Pytanie tylko, czy nie potrzeba jakiś przejściówek i adapterów.
czy macie moze instrukcje jak zamontowac normalne radio w mini po liftowym ??
mam tu na mysli nie sposob demontazu..bo to juz znalazlem...ale podlaczenie samych kabli..
Pozdr.
mam tu na mysli nie sposob demontazu..bo to juz znalazlem...ale podlaczenie samych kabli..
Pozdr.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
A jak podłączysz wtyk antenowy?
Bez kombinowania na newministuff jest komplet: ramka, przejściówka od anteny i na kostki ISO.
Bez kombinowania na newministuff jest komplet: ramka, przejściówka od anteny i na kostki ISO.
static
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
live4adrenaline --> http://allegro.pl/item662581272_wymien_ ... per_s.html
pididi pisze:A antena ?
heheh dzieki za pomoc...zadzwonilem do ziomka z allegro z wczesniejszego linka odnosnie ramki i zapodal mi stronke
http://www.acvgmbh.de/shop/product_info ... cts_id=500
z tym, ze nie jestem do konca pewien czy to ta przejsciowka to jest wlasnie to.... a kolejny raz konsoli rozkrecac mi sie nie chce....
prosze o info..
pozdr.
radio/CD ogólnie
Witam,
Ja z takim "wystrzałowymi" pytaniami:
Kupiłam mini coopera z 2005r.
1) W opisie było radio/CD ale oglądając auto nie spojrzałam do bagażnika - miniak jest wyposażony tylko w radio i kieszeń na kasety. Z instrukcji obsługi wynika, że w bagażniku jest miejsce na zmieniarkę. Faktycznie - jest. Nawet jakieś kabelki tam są ale zmieniarki brak. Zupełnie nie mam pojęcia jakiego typu zmieniarkę tam podłączyć aby wszystko grało. No i czy nie opłaca się bardziej wymienić całego panelu radiowego na taki, który ma CD - tu też nie wiem co to miałoby być (producent, typ, itp.). Może jakaś podpowiedź, linki?
2) Również w instrukcji obsługi radia przeczytałam, że wymagany jest kod do radia. Sprzedający, na moje pytanie o ten kod, szeroko otworzył oczy. W serwisie Smorawińskiego taka sama była reakcja i zapewnienia serwisanta, że po odłączeniu elektryki i ponownym podłączeniu radio będzie grało. Ale przecież w instrukcji wyraźnie napisane, że wymagany jest kod. Co jest prawdą?
Dziękuję za wszelkie pożyteczne informacje,
porzeczka
1) W opisie było radio/CD ale oglądając auto nie spojrzałam do bagażnika - miniak jest wyposażony tylko w radio i kieszeń na kasety. Z instrukcji obsługi wynika, że w bagażniku jest miejsce na zmieniarkę. Faktycznie - jest. Nawet jakieś kabelki tam są ale zmieniarki brak. Zupełnie nie mam pojęcia jakiego typu zmieniarkę tam podłączyć aby wszystko grało. No i czy nie opłaca się bardziej wymienić całego panelu radiowego na taki, który ma CD - tu też nie wiem co to miałoby być (producent, typ, itp.). Może jakaś podpowiedź, linki?
2) Również w instrukcji obsługi radia przeczytałam, że wymagany jest kod do radia. Sprzedający, na moje pytanie o ten kod, szeroko otworzył oczy. W serwisie Smorawińskiego taka sama była reakcja i zapewnienia serwisanta, że po odłączeniu elektryki i ponownym podłączeniu radio będzie grało. Ale przecież w instrukcji wyraźnie napisane, że wymagany jest kod. Co jest prawdą?
porzeczka
Re: radio/CD ogólnie
Hej... ja moze pomogeporzeczka pisze:Witam,
porzeczka
AD1 - najfajniej i najdrozej zarazem jest miec i radio na cd i zmieniarke, ale tak na serio lepsza opcja bedzie wymiana radia na Radio Boost np. takie: http://www.allegro.pl/item692673510_rad ... ealny.html
Tanie ono nie jest, ale jest oryginalne i ma mozliwosc odtwarzania mp3... ale... jezeli juz masz do wydania 600zl, to za taka cene znajdziesz na pewno ciekawsze radio jakiegos dobrego producenta np. Alpine, Sony, czy Pioneer. Za ta cene nie mozna wymagac cudow, ale powinno byc lepsze niz seryjne radio z mini. Jednym slowem na to pytanie niech odpowie Twoj portfel

AD2 - spróbuj najpierw tak jak sugeruja panowie z ASO. Jezeli bedzie gralo, to po problemie... jezeli nie to bedziemy myslec, albo po prostu zmienimy radio na inne (patrz powyzej).
pozdr
Dziękuję ress.
A jeśli chciałabym, zgodnie z Twoją radą, radio/CD innego producenta, nie oryginalne - skąd mam wiedzieć, że będzie pasowało? Kompletnie się na tym nie znam i jak nie będzie napisane, że pasuje do mini to, że tak powiem, gleba
I czy wystarczy wtedy kupić sam panel czy jakieś kabelki też?
A jeśli chodzi o kod do radia - faktycznie, bardzo logiczny wywód - martwić się mogę później.
A jeśli chciałabym, zgodnie z Twoją radą, radio/CD innego producenta, nie oryginalne - skąd mam wiedzieć, że będzie pasowało? Kompletnie się na tym nie znam i jak nie będzie napisane, że pasuje do mini to, że tak powiem, gleba

A jeśli chodzi o kod do radia - faktycznie, bardzo logiczny wywód - martwić się mogę później.
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
hej porzeczka :*
no to tak - radio z linku powyzej - NIE KUPUJ! co chwile na allegro sa te radia w kwocie znacznie ponizej 300 zl. ja moje (takie samo) kupilem za 190 zl i gra do dzis! czyta mp3 i tra la la... wiec oferta za 630 to jest dla mnie mega zart
co do radia nie-fabrycznego. zastanow sie - design MINI jest dosc spojny i tak naprawde w ofercie producentow nie ma radia, ktore by sie z nia fajnie komponowalo.. sa jakies srebrne blaupunkty z ledowymi wysiwetlaczami, na pewno wiele fajnych gadzetow w nich jest (radio w MINI jest bardzo ubogie), ale niestety chyba nie ma radia, ktore by sie fajnie komponowalo z MINI konsola + pomaranczowym jednolitym podswietleniem calosci...
co do kodu w radio - na 100% nie ma, podlaczasz i gra, nie wazne czy radio z przed liftu (alpine) czy to powyzsze siemens.
no to tak - radio z linku powyzej - NIE KUPUJ! co chwile na allegro sa te radia w kwocie znacznie ponizej 300 zl. ja moje (takie samo) kupilem za 190 zl i gra do dzis! czyta mp3 i tra la la... wiec oferta za 630 to jest dla mnie mega zart

co do radia nie-fabrycznego. zastanow sie - design MINI jest dosc spojny i tak naprawde w ofercie producentow nie ma radia, ktore by sie z nia fajnie komponowalo.. sa jakies srebrne blaupunkty z ledowymi wysiwetlaczami, na pewno wiele fajnych gadzetow w nich jest (radio w MINI jest bardzo ubogie), ale niestety chyba nie ma radia, ktore by sie fajnie komponowalo z MINI konsola + pomaranczowym jednolitym podswietleniem calosci...
co do kodu w radio - na 100% nie ma, podlaczasz i gra, nie wazne czy radio z przed liftu (alpine) czy to powyzsze siemens.
No to problemy z głowy. I to dwa na raz. Ależ skuteczność!
Zapoluję w takim razie na allegro na radio oryginalne ale tańsze.
Dziękuję baaardzo. Dałabym plusy za pomoc ale nie wiem jeszcze czy tu można - dopiero co się tutaj moszczę
Zapoluję w takim razie na allegro na radio oryginalne ale tańsze.
Dziękuję baaardzo. Dałabym plusy za pomoc ale nie wiem jeszcze czy tu można - dopiero co się tutaj moszczę

Fabryczne radio ma kod, ale jeśli podłączasz go do Mini to nie poprosi o kod bo radio komunikuje się z komputerem i na tej podstawie się aktywuje. W przypadku próby podłączenia tego radia do auta innego niż mini (nie wiem jakim cudem), wtedy wywali komunikat DISABLED. Przeczytałem to na którejś ze stron internetowych.
I tak jak pisali poprzednicy - żadne radio nie będzie wyglądało równie dobrze jak fabryczne. Często sprzedający na Allegro nie mają pojęcia, że radio BOOST czyta mp3 i sprzedają jako zwykłe CD. Oferta sprzedaży za 630zł jest chora (choć właśnie ten sprzedający chciał mi to sprzedać za 550zł). Ja kupiłem swoje za 240zł - sprzedający twierdził, że radio jest zakodowane i stąd atrakcyjna cena, ale okazało się jak wyżej - poszło bez problemu.
I tak jak pisali poprzednicy - żadne radio nie będzie wyglądało równie dobrze jak fabryczne. Często sprzedający na Allegro nie mają pojęcia, że radio BOOST czyta mp3 i sprzedają jako zwykłe CD. Oferta sprzedaży za 630zł jest chora (choć właśnie ten sprzedający chciał mi to sprzedać za 550zł). Ja kupiłem swoje za 240zł - sprzedający twierdził, że radio jest zakodowane i stąd atrakcyjna cena, ale okazało się jak wyżej - poszło bez problemu.