falujące obroty
falujące obroty
dzisiaj zauważyłam, ze podczas postoju falują mi obroty bardzo delikatnie, ale jednak to jest fakt. Co moze byc tego przyczyną? świece wymieniałam w lipcu...
Re: falujące obroty
Ja rz tak mialem jak mialem luzna kleme na akumulatorze, więc może...
- SebaD
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Czasem to jest też słabe paliwo. Możesz spróbować zatankować w innym miejscu just in case.
Sebastian
Sebastian
Miałem podobnie ale tylko jak były duże mrozy( <0), w dni kiedy jest ciepło działa ok.
spadające obroty
Witam, od pewnego czasu mam podobny problem. Przy odpaleniu zimnego silnika obroty spadają poniżej 900 (i prawie gaśnie) pozniej wchodzą powyżej 1000, dopiero po nagrzaniu silnika jest ok - ale jak go wyłącze i znowu próbuje uruchomić to muszę trochę dłużej przetrzymać kluczyk, żeby odpalił.
Jakieś sugestie?
pzdr.
Jakieś sugestie?
pzdr.
Klaudia pisze:dzisiaj zauważyłam, ze podczas postoju falują mi obroty bardzo delikatnie, ale jednak to jest fakt. Co moze byc tego przyczyną? świece wymieniałam w lipcu...
U mnie jest identycznie. Dostrzegalne jedynie jak się człowiek wsłucha, ale jednak. W normalnej eksploatacji niezauważalne. Zapewne z serii "ten typ tak ma".
Podłączę się do tematu i spytam co może być przyczyną, że na zimnym silniku przy dodawaniu gazu silnik czasami się lekko dławi?
Problem się rozwiązał - prawdopodobnie słabe paliwo (98 na orlenie...)
BP RULEZ
pzdr.
/gt/
BP RULEZ
pzdr.
/gt/
dziś też mi zaczeły falować obroty - co ciekawe w połowie baku (zawsze to samo BP) i po raz pierwszy.
faluje/spada raz na pare minut i trwa to 3-5 sekund i wraca do normalnych obrotów.
Wciśniecie mocno gazu pomaga;P
nie wiem czy może mieć coś wspólnego z kałużami i ulewami jakie dziś były na mieście..
mam nadzieję że jutro wróci do normy:)
faluje/spada raz na pare minut i trwa to 3-5 sekund i wraca do normalnych obrotów.
Wciśniecie mocno gazu pomaga;P
nie wiem czy może mieć coś wspólnego z kałużami i ulewami jakie dziś były na mieście..
mam nadzieję że jutro wróci do normy:)
- Miniac
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Kiepska instalacja LPG ?
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika...
murzynów muszę wymienić na lepszych:]
już jest lepiej;) może się nie rozgrzali przed jazdą.
już jest lepiej;) może się nie rozgrzali przed jazdą.
Klaudia pisze:dzisiaj zauważyłam, ze podczas postoju falują mi obroty bardzo delikatnie, ale jednak to jest fakt. Co moze byc tego przyczyną? świece wymieniałam w lipcu...
...tak maja młode dziewczyny...mające za częste postoje...
ojciec pisze:Podłączę się do tematu i spytam co może być przyczyną, że na zimnym silniku przy dodawaniu gazu silnik czasami się lekko dławi?
z tego co mowil moj mechanik jest to zabezpieczenie przed zatarciem turbiny ktora musi troche pochodzic zeby sie dogrzala
jesli chodzi o falujacce obroty u mnie rowniez wystepuja ale po tym jak zapierdzielam i potem np musze wlaczyc jalowy bieg i stoje wowczas pojawia sie spadek obrotów oz do momentu przygasania silnika. Na razie nie mialem czasu sie tym zajac. Z doswiadczenia wiem ze przyczyn moze byc mnostwo np.:
1. łapie fałszywe powietrze gdzies przy głowicy
2. sonda lambda
3. do dupy paliwo
4. i juz wiecej zapomnialem ale jak sobie przypomne to napisze
2. sonda lambda
3. do dupy paliwo
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
bruner77 pisze:jesli chodzi o falujacce obroty u mnie rowniez wystepuja ale po tym jak zapierdzielam i potem np musze wlaczyc jalowy bieg i stoje wowczas pojawia sie spadek obrotów oz do momentu przygasania silnika. Na razie nie mialem czasu sie tym zajac. Z doswiadczenia wiem ze przyczyn moze byc mnostwo np.:
2. sonda lambda
3. do dupy paliwo
5. Zużyte krawędzie wirnika kompresora, co wychodzi przy niskich obrotach.
6. Nieszczelne połączenie chłodnicy powietrza doładowującego z krućcami kompresora, co
może występować przy niskich obrotach,
punkt 5,6 dotyczy MCS_a.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
137jastr pisze:bruner77 pisze:jesli chodzi o falujacce obroty u mnie rowniez wystepuja ale po tym jak zapierdzielam i potem np musze wlaczyc jalowy bieg i stoje wowczas pojawia sie spadek obrotów oz do momentu przygasania silnika. Na razie nie mialem czasu sie tym zajac. Z doswiadczenia wiem ze przyczyn moze byc mnostwo np.:
2. sonda lambda
3. do dupy paliwo
5. Zużyte krawędzie wirnika kompresora, co wychodzi przy niskich obrotach.
6. Nieszczelne połączenie chłodnicy powietrza doładowującego z krućcami kompresora, co
może występować przy niskich obrotach,
punkt 5,6 dotyczy MCS_a.
niebezpieczne na dłuższą mete??