Galeria remontu mojego MINI ,

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

krzysiekass

Re: Galeria remontu mojego MINI ,

Post autor: krzysiekass »

silnik mamy już zdemontowany . Usunięty został również przedni pas , oraz prawy przedni błotnik. Elementy te będą nowe. Przed montażem wózka , usuwam rdzę z komory silnika. Częsc blach jest zasłonięta wózkiem . Skorodowwana okazała się belka poprzeczna na ścianie grodziowej . Została odwiercona na zgrzewach . Do belki tej montowana jest pompa hamulcowa , która była mocno nieszczelna. Wyciekający płyn hamulcowy był powodem korozji.
Załączniki
DSCF3731.JPG
DSCF3731.JPG (84.6 KiB) Przejrzano 2153 razy
krzysiekass

Belka okazała się zdrowa , jest z dość grubej blachy . Została poddana piaskowaniu .
Załączniki
DSCF3732.JPG
DSCF3732.JPG (48.25 KiB) Przejrzano 2152 razy
krzysiekass

Wewnętrzna częśc belki
Załączniki
DSCF3733.JPG
DSCF3733.JPG (51.72 KiB) Przejrzano 2151 razy
krzysiekass

Element piaskowany został zagruntowany gruntem epoksydowym. Naprawdę polecam tą farbę gruntową. Jest świetna . Ale stosowanie jej ma sens tylko w przypadku malowania na gołą blachę.
Załączniki
DSCF3734.JPG
DSCF3734.JPG (69.13 KiB) Przejrzano 2150 razy
krzysiekass

Belka zostanie wspawana spowrotem . Aktualnie czekam na specjalny podkład , który stosuje się w miejscach spawów. Oprócz tego do wymiany mam jeszcze pewien frgament blachy grodziowej. Prace posuwają się dosć powoli , ponieważ mam sporo pracy i innych zajęć. Auto robione z doskoku. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

kupiles go w okolicach baranowa sandomierskiego? durdy? skopanie albo oo chyba padew :D

jakos tam go ogladalem ;)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
krzysiekass

A tutaj zdjęcie belki . Niezbyt ładnie wyglądała. Ale korozja okazała się powierzchowna.
Nie podejmowałem prób czyszczenia rdzy . Zdecydowałem się na usunięcie belki , aby pozbyć się również rdzy pod półką oraz wewnątrz belki. Wiem doskonale ,że pozostawienie choć grama rdzy , skutkuje potem dalszą korozją. Priorytetem moim jest pozbycie się korozji w 100 % . Wtedy mam pewność ,ze za rok czy dwa nie pojawią się ogniska korozji i pryszcze na lakierze.
Załączniki
DSCF3547.JPG
DSCF3547.JPG (86.26 KiB) Przejrzano 2147 razy
krzysiekass

flapjck1 pisze:kupiles go w okolicach baranowa sandomierskiego? durdy? skopanie albo oo chyba padew :D

jakos tam go ogladalem ;)

Tak samochód został zakupiony w Padwii . :)
krzysiekass

A tutaj zdjęcie komory silnika w całej okazałości :) poprzednie zdjęcie dziwnie się pomniejszyło i nie pokazuje całości.
Załączniki
DSCF3547.JPG
DSCF3547.JPG (109.06 KiB) Przejrzano 2145 razy
krzysiekass

cd
Załączniki
DSCF3422.JPG
DSCF3422.JPG (76.76 KiB) Przejrzano 2142 razy
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

dawno temu go kupiles?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
krzysiekass

flapjck1 pisze:dawno temu go kupiles?

Ja wiem ? jakieś 4 miesiące temu , musiałbym w papiery spojrzeć. Jeśli można wiedzieć , ile wtedy gość ceniił tego miniaka ?
krzysiekass

flapjck1 pisze:dawno temu go kupiles?

Dokładnei to ja go odkupiłem od gościa , który kupił go w padwii. Miał go remontować , przestał w garażu pare lat. A na koniec ja go łyknąłem .
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

ja go ogladalem ze 3 - 4 lata temu, bardziej 4 wtedy stal na podworku przy tartaku i wyceniony byl na 1200 co bylo chorym pomyslem :P
Mayon
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Mayon »

Rób jak najwięcej zdjęć, potem będzie fajny album, po remoncie miło się ogląda jaki był pierwotny stan autka :) powodzenia :)
ODPOWIEDZ