Galeria remontu mojego MINI ,

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

krzysiekass

Re: Galeria remontu mojego MINI ,

Post autor: krzysiekass »

flapjck1 pisze:ja go ogladalem ze 3 - 4 lata temu, bardziej 4 wtedy stal na podworku przy tartaku i wyceniony byl na 1200 co bylo chorym pomyslem :P

Kurcze . to przepłaciłem chyba :) bo dałem mniej :)
Awatar użytkownika
rogal
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: 6 x MINI
Kontakt:

Post autor: rogal »

Spoko :) to jeszcze nie przepłaciłeś. Odzyskasz jeszcze trochę na blacharce.
pozdrawiam
Rogal

tel. 695 455 231
---------------------------
Wszystko dla Mini .
http://www.englishcars.pl
krzysiekass

rogal pisze:Spoko :) to jeszcze nie przepłaciłeś. Odzyskasz jeszcze trochę na blacharce.

Odzyskam ? Hmm.... Samochód jest remontowany , a nie przeznaczony do rozbiórki. :)
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Ale jak masz blachy w dobrym stanie i nie wymieniasz połowy auta to kasa w kieszeni zostaje ... :razz:
krzysiekass

Gibki Staruszek pisze:Ale jak masz blachy w dobrym stanie i nie wymieniasz połowy auta to kasa w kieszeni zostaje ... :razz:

A tak zgadza się . Ale pieniędzy na renowację i tak nie będę szczędził. Ale największa oszczędośc to to , ze wszystkie prace wykonuję sam. Pozdrawiam
krzysiekass

Witam . Moi Drodzy , remont nie ruszony , nie ma czasu , ale już niedługo się to zmieni. Pozdrawiam wszystkich .
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

krzysiekass pisze:Witam . Moi Drodzy , remont nie ruszony , nie ma czasu , ale już niedługo się to zmieni. Pozdrawiam wszystkich .

Przeczytałem i obejrzałem od początku. Życzę wiele cierpliwości i wytrwałości. Czeka Cię jeszcze bardzo, bardzo wiele pracy. Ale nie ma się co zrażać problemami. Atutem jest to, że możesz ten remont wykonać samodzielnie. W przeciwnym wypadku przedsięwzięcie to byłoby mało realne. A i jeszcze jedno. To co na razie tam odkryłeś jeżeli chodzi o stan blach to prawdopodobnie dopiero "wierzchołek góry lodowej". No niestety, aby dobrze zrobić blacharkę trzeba całe auto rozebrać, przewrócić gołą karoserię na bok na stare opony ...no i dopiero wtedy się zacznie !!!

Pozdrawiam i przychylnie kibicuję.
krzysiekass

markfive pisze:
krzysiekass pisze:Witam . Moi Drodzy , remont nie ruszony , nie ma czasu , ale już niedługo się to zmieni. Pozdrawiam wszystkich .

Przeczytałem i obejrzałem od początku. Życzę wiele cierpliwości i wytrwałości. Czeka Cię jeszcze bardzo, bardzo wiele pracy. Ale nie ma się co zrażać problemami. Atutem jest to, że możesz ten remont wykonać samodzielnie. W przeciwnym wypadku przedsięwzięcie to byłoby mało realne. A i jeszcze jedno. To co na razie tam odkryłeś jeżeli chodzi o stan blach to prawdopodobnie dopiero "wierzchołek góry lodowej". No niestety, aby dobrze zrobić blacharkę trzeba całe auto rozebrać, przewrócić gołą karoserię na bok na stare opony ...no i dopiero wtedy się zacznie !!!

Pozdrawiam i przychylnie kibicuję.

Spoko , na codzień zajmuję sie renowacją samochodwów zabytkowych , także ten szkrab nie jest wielkim wyzwaniem. A auto calutkie rozebrane . Stanie na kobyłkach , będzie odwracane z każdej strony . Pozrawiam
sebek81
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini 1300

Post autor: sebek81 »

DAWNO temu dawałem typowi za to 900 pln strasznie się obraził :) A tą bajkę że wrócił tym z uk i mi wciskał.Zdradzisz za ile kupiłeś ???
lamerson1985

Post autor: lamerson1985 »

na początku był chaos, potem powstało Mini :mrgreen:
krzysiekass

sebek81 pisze:DAWNO temu dawałem typowi za to 900 pln strasznie się obraził :) A tą bajkę że wrócił tym z uk i mi wciskał.Zdradzisz za ile kupiłeś ???

Ja kupiłem od kolejnego właściciela . ale nadal w obrębie jednej miejscowości , Dałem 1000 zł. Przecie to nie tajemnica , Pozdrawiam .
Minis
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Minis »

MJ
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

szkoda szkraba :(
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

no właśnie tak się kończą te szumnie zaczynane odbudowy.. niestety
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

Gość pisał "...Spoko , na codzień zajmuję sie renowacją samochodwów zabytkowych , także ten szkrab nie jest wielkim wyzwaniem"
To jaką szansę zakończenia projektów mają "napaleni na miniaka" amatorzy bez pojęcia o mechanice, naprawach, bez garażu, bez kasy itd, itp, ? ...a ostatnio znów wielu przybywa :smile:
ODPOWIEDZ