Serwis/mechanika w Poznaniu
Serwis/mechanika w Poznaniu
Witam,
poszukuję osoby/instytucji która zajmie się moim miniakiem (2002r) na terenie Poznania ewentualnie okolic? Problem ze znacznymi ubytkami płynu chłodniczego, szyberdachem (przy otwarciu skrzypi i nie zamyka się do końca) + przegląd klimy (od nowości nikt tam nie zaglądał;-)???
P.S. Tylko nie polecajcie mi BMW Smorawiński w Poznaniu bo tam mnie oskubią;-)
poszukuję osoby/instytucji która zajmie się moim miniakiem (2002r) na terenie Poznania ewentualnie okolic? Problem ze znacznymi ubytkami płynu chłodniczego, szyberdachem (przy otwarciu skrzypi i nie zamyka się do końca) + przegląd klimy (od nowości nikt tam nie zaglądał;-)???
P.S. Tylko nie polecajcie mi BMW Smorawiński w Poznaniu bo tam mnie oskubią;-)
Re: Serwis/mechanika w Poznaniu
witam,
ja nie z Poznania, ale na 2 rzeczy pomoge
- szyberdach - to zalatwisz samemu, wystarczy troche smaru na obydwie prowadnice i kilkukrotnie zamkniecie/otwarcie dachu, potem kolejna porcja i az do skutku czyli bezglosnego zamykania... smar poprzez otwieranie i zamykanie dachu sam sie rozprowadzi... mi troche skrzypial po zimie, ale 10-15 minut i juz jest ok
- klimatyzacja - tutaj nie potrzebujesz ani aso ani warsztatu mini - wystarczy warsztat, ktory wlasnie klimatyzacja sie zajmuje. na pewno zafunduja ci odgrzybianie i uzupelnienie/wymiane plynu, ale ASO do tego nie trzeba:)
ja nie z Poznania, ale na 2 rzeczy pomoge
- szyberdach - to zalatwisz samemu, wystarczy troche smaru na obydwie prowadnice i kilkukrotnie zamkniecie/otwarcie dachu, potem kolejna porcja i az do skutku czyli bezglosnego zamykania... smar poprzez otwieranie i zamykanie dachu sam sie rozprowadzi... mi troche skrzypial po zimie, ale 10-15 minut i juz jest ok
- klimatyzacja - tutaj nie potrzebujesz ani aso ani warsztatu mini - wystarczy warsztat, ktory wlasnie klimatyzacja sie zajmuje. na pewno zafunduja ci odgrzybianie i uzupelnienie/wymiane plynu, ale ASO do tego nie trzeba:)
Jesli chodzi o ubytki plynu chlodniczego, to bardzo prawdopodobne jest pekniecie obudowy termostatu, jest to czesta przypadlosc MINI, ale warto zeby mechanik zweryfikowal.
ogólny przegląd auta + standardowy serwis
Wyszukiwarka wyrzuca mi co popadnie więc wracam do pytania - gdzie w Poznaniu mogę zostawić coopera aby wymienili to co trzeba i sprawdzili ew. resztę? Chodzi o standardowe sprawy: filtry, hamulce itp. Zależy mi na tym aby było solidnie i niedrogo , a jak jeszcze byłby to warsztat w miarę blisko Winograd, na dodatek czynny w sensownych godzinach (po 16.00) lub w sobotę to byłoby pięknie.
Znalazłam w necie firmę Mikołajczaka na Strzeszyńskiej - blisko, ale opinie o nim czytam różne, no i godziny pracy takie niespecjalne.
Możecie polecić coś sensownego? Hamulce mi piszczą
Znalazłam w necie firmę Mikołajczaka na Strzeszyńskiej - blisko, ale opinie o nim czytam różne, no i godziny pracy takie niespecjalne.
Re: ogólny przegląd auta + standardowy serwis
ja znam tylko Mikołajczaka w Poznaniu - jednak tam jest solidnie .. ale drogoporzeczka pisze:Wyszukiwarka wyrzuca mi co popadnie więc wracam do pytania - gdzie w Poznaniu mogę zostawić coopera aby wymienili to co trzeba i sprawdzili ew. resztę? Chodzi o standardowe sprawy: filtry, hamulce itp. Zależy mi na tym aby było solidnie i niedrogo , a jak jeszcze byłby to warsztat w miarę blisko Winograd, na dodatek czynny w sensownych godzinach (po 16.00) lub w sobotę to byłoby pięknie.
Ale jakaś zauważalna różnica cenowa pomiędzy Mikołajczakiem a ASO jest?
trudno określić.. ja tam byłem tylko raz i z diagnozą i wymianą 2 bezpieczników zapłaciłem 550zł więc podejrzewam że to samo byłoby w ASO
matthew90 pisze:z diagnozą i wymianą 2 bezpieczników zapłaciłem 550zł
Ciekawe co droższe... diagnoza, czy bezpieczniki
Hmm... Swoją drogą tyle miniaków w Poznaniu i tylko Ty się odezwałeś. Czyżby wszyscy sami je naprawiali?
Mam jeszcze ten namiar na mechanika, który sama Ci wcześniej podawałam ale to drugi koniec miasta, a jakoś trzeba wrócić do domu. Nawet rowerem - daleko
No cóż - przemyślę. A jeśli zdecyduję się na tego drugiego - dam znać.
Dziękuję
Mam jeszcze ten namiar na mechanika, który sama Ci wcześniej podawałam ale to drugi koniec miasta, a jakoś trzeba wrócić do domu. Nawet rowerem - daleko
Dziękuję
w sumie to tylko klocki więc ładny uśmiech i może będzie coś taniej (oby)porzeczka pisze:Hmm... Swoją drogą tyle miniaków w Poznaniu i tylko Ty się odezwałeś. Czyżby wszyscy sami je naprawiali?
Dziękuję
a co Miniaków z Poznania to na mieście ich dużo a tutaj lichoo.. ale to widać po nie których ich kierowcach i ich spojrzeniach
To klocki są tańsze od bezpieczników???!!!
Eeech, uśmiech mówisz. Takie rzeczy to tylko w Erze
a no tak bo myślałem że wymiana tylko a że klocki posiadasz jużporzeczka pisze:To klocki są tańsze od bezpieczników???!!!
Nie mam klocków ani wiedzy na ten temat i właśnie zależy mi na takim warsztacie, który będzie wiedział, jakie części/zamienniki itp. do mojego auta. Na forum często wymieniacie się opiniami o częściach i widzę, że można kupić to samo co w ASO lub coś równie dobrego ale dużo taniej. Dla mnie to niestety czarna magia.
Byłam u Mikołajczaka. Jeszcze jak zostawiałam auto to mnie uprzedził, że montuje tylko oryginalne części. Cokolwiek to znaczy (z logo BMW?, klocki miały cenę 417 zł). Za wymianę klocków + filtra powietrza + ogólny przegląd auta pod kątem ew. czekających mnie napraw w przyszłości zapłaciłam 940 zł. Nie mam pojęcia - drogo czy tanio. Mam przeczucie, że drogo.
Pocieszam się tylko tym, że pochwalił ogólny stan auta i powiedział, że jest w bardzo dobrym stanie więc mam nadzieję, że na jakiś czas mam spokój z wydatkami eksploatacyjnymi.
Jeśli chodzi o godziny pracy - jest elastyczny. Poczeka nawet do 18.00 na auto/odbiór auta. No i szybko mi to zrobił - 1 dzień.
Pocieszam się tylko tym, że pochwalił ogólny stan auta i powiedział, że jest w bardzo dobrym stanie więc mam nadzieję, że na jakiś czas mam spokój z wydatkami eksploatacyjnymi.
Jeśli chodzi o godziny pracy - jest elastyczny. Poczeka nawet do 18.00 na auto/odbiór auta. No i szybko mi to zrobił - 1 dzień.
duży plus dla ASO Smorawiński
Niniejszym chciałam bardzo pochwalić ASO Smorawiński w Poznaniu chociaż wcześniej zarzekałam się, że nigdy się tam już nie pojawię. A jednak...
Po tym jak zagapiony rowerzysta zahamował na moim miniaku i pozostawił porysowany zderzak, po czym najspokojniej w świecie odjechał w siną dal, pojechałam tam aby zapytać o wycenę szkody. Obsługa serwisu zaprosiła mnie na wizytę, kiedy obecny będzie ktoś zajmujący się szkodami ale od razu usłyszałam też, że prawdopodobnie malowanie zderzaka będzie niezbędne i trochę kasy to będzie kosztowało. Pojechałam po raz drugi, na spotkanie z "panem od szkód" i jakież było moje zdziwienie, gdy przesympatyczny pan Sławek powiedział, że szkoda zniżki z AC więc on mi spróbuje załatwić to bez malowania i za darmo. Nie chciałam wierzyć własnym uszom - w ASO BMW za darmo??? Umówiłam się już na konkretny termin i faktycznie: po rysach prawie ani śladu, bez malowania, bez kasy, szybko, z przemiłym uśmiechem. Nie wydając ani grosza czułam się tak obsłużona, jakbym kupowała najdroższy model z salonu. Do tej pory jestem pod wrażeniem. Jak się chce to jednak można przekonać do siebie klienta. Aż żałuję, że pana Sławka trzymają na zapleczu
Po tym jak zagapiony rowerzysta zahamował na moim miniaku i pozostawił porysowany zderzak, po czym najspokojniej w świecie odjechał w siną dal, pojechałam tam aby zapytać o wycenę szkody. Obsługa serwisu zaprosiła mnie na wizytę, kiedy obecny będzie ktoś zajmujący się szkodami ale od razu usłyszałam też, że prawdopodobnie malowanie zderzaka będzie niezbędne i trochę kasy to będzie kosztowało. Pojechałam po raz drugi, na spotkanie z "panem od szkód" i jakież było moje zdziwienie, gdy przesympatyczny pan Sławek powiedział, że szkoda zniżki z AC więc on mi spróbuje załatwić to bez malowania i za darmo. Nie chciałam wierzyć własnym uszom - w ASO BMW za darmo??? Umówiłam się już na konkretny termin i faktycznie: po rysach prawie ani śladu, bez malowania, bez kasy, szybko, z przemiłym uśmiechem. Nie wydając ani grosza czułam się tak obsłużona, jakbym kupowała najdroższy model z salonu. Do tej pory jestem pod wrażeniem. Jak się chce to jednak można przekonać do siebie klienta. Aż żałuję, że pana Sławka trzymają na zapleczu