a mówią ze F1 to bezpieczny sport...
Moderator: flapjck1
a mówią ze F1 to bezpieczny sport...
to sie nazywa pech.
podczas sesji kwalifikacyjnej massa miał grożny wypadek.
z bolidu Brawn GP oderwało sie "coś" i uderzyło masse w kask.
podczas sesji kwalifikacyjnej massa miał grożny wypadek.
z bolidu Brawn GP oderwało sie "coś" i uderzyło masse w kask.
- Załączniki
-
- massa_wypadek_twarz470.jpg (55.06 KiB) Przejrzano 1968 razy
Re: a mówią ze F1 to bezpieczny sport...
Jako poważny, zagrażający życiu, ale stabilny określają lekarze stan kierowcy Ferrari Felipe Massy, który uległ wypadkowi podczas sobotnich kwalifikacji do niedzielnego wyścigu o Grand Prix Węgier Formuły 1. Brazylijczyk godzinę po przywiezieniu do szpitala przeszedł operację i przebywa, podłączony do respiratora, na oddziale intensywnej terapii w szpitalu w Budapeszcie.
28-letni kierowca ma pękniętą kość czaszki, uraz mózgu i przecięte czoło. Jak zapowiedział ordynator szpitala Peter Bazso w niedzielę zostanie podjęta próba wybudzenia Massy.
Uspokajające komunikaty przekazuje natomiast zespół Ferrari. Podkreśla się w nich, że kierowca trafił do szpitala przytomny, dobrze zniósł godzinny zabieg chirurgiczny a jego stan jest stabilny. Kolejny komunikat o stanie zdrowia Massy Ferrari zapowiada na niedzielę.
Do wypadku doszło w końcówce drugiej części sobotnich kwalifikacji. Gdy Brazylijczyk zbliżał się do zakrętu numer cztery nieoczekiwanie został uderzony w głowę przez metalowy element zgubiony przez jadącego chwilę przed nim Brazylijczyka Rubensa
Barrichello z Brawn GP-Mercedes. Kierowca Ferrari stracił panowanie nad bolidem, wyjechał na pobocze i z prędkością ponad 200 km/godz wbił się w barierę ochronną ustawioną z opon.
Jako poważny, zagrażający życiu, ale stabilny określają lekarze stan kierowcy Ferrari Felipe Massy, który uległ wypadkowi podczas sobotnich kwalifikacji do niedzielnego wyścigu o Grand Prix Węgier Formuły 1. Brazylijczyk godzinę po przywiezieniu do szpitala przeszedł operację i przebywa, podłączony do respiratora, na oddziale intensywnej terapii w szpitalu w Budapeszcie.
28-letni kierowca ma pękniętą kość czaszki, uraz mózgu i przecięte czoło. Jak zapowiedział ordynator szpitala Peter Bazso w niedzielę zostanie podjęta próba wybudzenia Massy.
Uspokajające komunikaty przekazuje natomiast zespół Ferrari. Podkreśla się w nich, że kierowca trafił do szpitala przytomny, dobrze zniósł godzinny zabieg chirurgiczny a jego stan jest stabilny. Kolejny komunikat o stanie zdrowia Massy Ferrari zapowiada na niedzielę.
Do wypadku doszło w końcówce drugiej części sobotnich kwalifikacji. Gdy Brazylijczyk zbliżał się do zakrętu numer cztery nieoczekiwanie został uderzony w głowę przez metalowy element zgubiony przez jadącego chwilę przed nim Brazylijczyka Rubensa
Barrichello z Brawn GP-Mercedes. Kierowca Ferrari stracił panowanie nad bolidem, wyjechał na pobocze i z prędkością ponad 200 km/godz wbił się w barierę ochronną ustawioną z opon.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
szumi wraca na stołek a robciowi stołek sie rozpadł.
niestety stawiam ze robert trafi do jakiejś słabej stajni!!! może którejś z nowych ekip
mam nadziaje ze sie pomyle!!!
mam nadziaje ze sie pomyle!!!
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
ja stawiam ze w tym sezonie nic sie nie zmieini. do konca bedzie jezdzil w bmw.
w przyszlym mysle ze albo torro rosso albo ferarri.
w przyszlym mysle ze albo torro rosso albo ferarri.
no ja też stawiam że kubica trafi do Ferrari od nowego sezonu (zakładając, że Massa nie wróci), Szumi raczej pobawi się do końca sezonu i wróci do kopania piłki
A tak btw to nie powiedziałbym, żeby Kubicy rozleciał się stołek, bo biorąc pod uwagę formę BMW w tym sezonie to gdzie by teraz nie poszedł to dużo gorzej nie będzie, a raczej wręcz przeciwnie...
A tak btw to nie powiedziałbym, żeby Kubicy rozleciał się stołek, bo biorąc pod uwagę formę BMW w tym sezonie to gdzie by teraz nie poszedł to dużo gorzej nie będzie, a raczej wręcz przeciwnie...
a ja mysle że jednak Williams przy boku Rosberga zamiast Nakajimy a jak nie to rajdy WRC.
z williamsa na 100% nie odejdzie Nakajima!!!
czestermo pisze:z williamsa na 100% nie odejdzie Nakajima!!!
z całej stawki zawodników jako jedyny tylko Rosberg ma podpisany kontrakt na nastepny rok, wiec czego Nakajima ma nieodejsc??
bo jest japonczykiem w japonskim teamie
odejscie nakajimy równa się odejsciu japonskich pienędzy
odejscie nakajimy równa się odejsciu japonskich pienędzy
bo jest japonczykiem w japonskim teamie
Czy aby na pewno Williams jest japońskim zespołem Zawsze wydawało mi się że jest zespołem brytyjskim.
Williams-Toyota
może siedzibe na w GB ale kapitał ma japoński
może siedzibe na w GB ale kapitał ma japoński
wiadomo ze to zespól założony przez franka williamsa z GB
a silnik od toyoty
ale za nakajimą stoi ten silnik i japoński kapitał
jestem przekonany ze nakajima nie pożegna sie z tym zespołem
ale nigdy nie mow nigdy
mam nadzieje tylko ze tam nie trafi robert
a silnik od toyoty
ale za nakajimą stoi ten silnik i japoński kapitał
jestem przekonany ze nakajima nie pożegna sie z tym zespołem
ale nigdy nie mow nigdy
mam nadzieje tylko ze tam nie trafi robert
Williams-Toyota
Zespół nie nazywa się Williams-Toyota, tylko AT&T Williams. Głównym sponsorem jest koncern telekomunikacyjny AT&T. Toyota jest tylko dostawcą silników. W 2007 zaczęli korzystać z silnika Toyoty po rozstaniu z BMW [ w 2005]. Równocześnie w tymże 2007 pojawił się w zespole, Nakajima jako kierowca testowy. W 2008 Nakajima zastąpił Alexa Wurz-a [który odszedł na emeryturę] na stanowisku kierowcy.