kontrolka oleju

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

macra

Re: kontrolka oleju

Post autor: macra »

czyli mechanik wymieniający olej dał ciała :neutral: a co do oleju to ja zdecydowanie polecam Mobil 1 5w50 rally formula!
Awatar użytkownika
Bankowy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Bankowy »

To najlepszy dowód na to, że nawet tak prozaiczna czynność jak wymiana oleju, może być schrzaniona ;)
I że zawsze warto zainwestować w dobre części zamienne - tanie wychodzą zazwyczaj drogo ;)

Pozdrowienia! :)
ja_ja

Post autor: ja_ja »

Bankowy pisze:To najlepszy dowód na to, że nawet tak prozaiczna czynność jak wymiana oleju, może być schrzaniona ;)
I że zawsze warto zainwestować w dobre części zamienne - tanie wychodzą zazwyczaj drogo ;)

Pozdrowienia! :)

Zagadka....kto to napisał: Zostaw w spokoju sprężynkę?
Awatar użytkownika
Bankowy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Bankowy »

Ja :)
Radziłem założenie filtra w oryginale (i wtedy ewentualne uzupełnienie go w sprężynkę, gdyby nowy nie miał), zamiast zabaw ze sprężynką :) Tani zamiennik filtra (a speedfight napisał, że właśnie coś takiego założył) mógł nie mieć nawet gniazda na sprężynkę, nie mówiąc o sprężynce.

Szczerze mówiąc, to teraz mi się przypomniało, że w Cytrynie C3 z silnikiem 1.1 (i jeszcze kilku innych francuzach), kontrolka oleju na wolnych obrotach też szaleje, jeśli założy się jakikolwiek inny filtr poza oryginałem. Choć tam nie ma żadnej sprężynki ;)
pysia062

Post autor: pysia062 »

Witam mam ten sam problem czy mogę wiedzieć jakiej firmy ten filtr ??
ODPOWIEDZ