falujące obroty

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Klaudia

falujące obroty

Post autor: Klaudia »

dzisiaj zauważyłam, ze podczas postoju falują mi obroty bardzo delikatnie, ale jednak to jest fakt. Co moze byc tego przyczyną? świece wymieniałam w lipcu...
alanos

Re: falujące obroty

Post autor: alanos »

Ja rz tak mialem jak mialem luzna kleme na akumulatorze, więc może...
Awatar użytkownika
SebaD
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: SebaD »

Czasem to jest też słabe paliwo. Możesz spróbować zatankować w innym miejscu just in case.
Sebastian
DonRafaelo

Post autor: DonRafaelo »

Miałem podobnie ale tylko jak były duże mrozy( <0), w dni kiedy jest ciepło działa ok.
girsza

spadające obroty

Post autor: girsza »

Witam, od pewnego czasu mam podobny problem. Przy odpaleniu zimnego silnika obroty spadają poniżej 900 (i prawie gaśnie) pozniej wchodzą powyżej 1000, dopiero po nagrzaniu silnika jest ok - ale jak go wyłącze i znowu próbuje uruchomić to muszę trochę dłużej przetrzymać kluczyk, żeby odpalił.

Jakieś sugestie?
pzdr.
ojciec

Post autor: ojciec »

Klaudia pisze:dzisiaj zauważyłam, ze podczas postoju falują mi obroty bardzo delikatnie, ale jednak to jest fakt. Co moze byc tego przyczyną? świece wymieniałam w lipcu...

U mnie jest identycznie. Dostrzegalne jedynie jak się człowiek wsłucha, ale jednak. W normalnej eksploatacji niezauważalne. Zapewne z serii "ten typ tak ma".

Podłączę się do tematu i spytam co może być przyczyną, że na zimnym silniku przy dodawaniu gazu silnik czasami się lekko dławi?
girsza

Post autor: girsza »

Problem się rozwiązał - prawdopodobnie słabe paliwo (98 na orlenie...)
BP RULEZ

pzdr.
/gt/
Radek

Post autor: Radek »

dziś też mi zaczeły falować obroty - co ciekawe w połowie baku (zawsze to samo BP) i po raz pierwszy.
faluje/spada raz na pare minut i trwa to 3-5 sekund i wraca do normalnych obrotów.
Wciśniecie mocno gazu pomaga;P

nie wiem czy może mieć coś wspólnego z kałużami i ulewami jakie dziś były na mieście..
mam nadzieję że jutro wróci do normy:)
Awatar użytkownika
Miniac
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Miniac »

Kiepska instalacja LPG ? :mrgreen:
...Jeśli nie podoba ci się mój styl jazdy to zejdź z chodnika... :D
Radek

Post autor: Radek »

murzynów muszę wymienić na lepszych:]

już jest lepiej;) może się nie rozgrzali przed jazdą.
ja_ja

Post autor: ja_ja »

Klaudia pisze:dzisiaj zauważyłam, ze podczas postoju falują mi obroty bardzo delikatnie, ale jednak to jest fakt. Co moze byc tego przyczyną? świece wymieniałam w lipcu...

...tak maja młode dziewczyny...mające za częste postoje...
bruner77

Post autor: bruner77 »

ojciec pisze:Podłączę się do tematu i spytam co może być przyczyną, że na zimnym silniku przy dodawaniu gazu silnik czasami się lekko dławi?

z tego co mowil moj mechanik jest to zabezpieczenie przed zatarciem turbiny ktora musi troche pochodzic zeby sie dogrzala
bruner77

Post autor: bruner77 »

jesli chodzi o falujacce obroty u mnie rowniez wystepuja ale po tym jak zapierdzielam i potem np musze wlaczyc jalowy bieg i stoje wowczas pojawia sie spadek obrotów oz do momentu przygasania silnika. Na razie nie mialem czasu sie tym zajac. Z doswiadczenia wiem ze przyczyn moze byc mnostwo np.:

1. łapie fałszywe powietrze gdzies przy głowicy
2. sonda lambda
3. do dupy paliwo
4. i juz wiecej zapomnialem ale jak sobie przypomne to napisze
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Post autor: 137jastr »

bruner77 pisze:jesli chodzi o falujacce obroty u mnie rowniez wystepuja ale po tym jak zapierdzielam i potem np musze wlaczyc jalowy bieg i stoje wowczas pojawia sie spadek obrotów oz do momentu przygasania silnika. Na razie nie mialem czasu sie tym zajac. Z doswiadczenia wiem ze przyczyn moze byc mnostwo np.:

2. sonda lambda
3. do dupy paliwo

5. Zużyte krawędzie wirnika kompresora, co wychodzi przy niskich obrotach.
6. Nieszczelne połączenie chłodnicy powietrza doładowującego z krućcami kompresora, co
może występować przy niskich obrotach,
punkt 5,6 dotyczy MCS_a.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

137jastr pisze:
bruner77 pisze:jesli chodzi o falujacce obroty u mnie rowniez wystepuja ale po tym jak zapierdzielam i potem np musze wlaczyc jalowy bieg i stoje wowczas pojawia sie spadek obrotów oz do momentu przygasania silnika. Na razie nie mialem czasu sie tym zajac. Z doswiadczenia wiem ze przyczyn moze byc mnostwo np.:

2. sonda lambda
3. do dupy paliwo

5. Zużyte krawędzie wirnika kompresora, co wychodzi przy niskich obrotach.
6. Nieszczelne połączenie chłodnicy powietrza doładowującego z krućcami kompresora, co
może występować przy niskich obrotach,
punkt 5,6 dotyczy MCS_a.

niebezpieczne na dłuższą mete??
ODPOWIEDZ