Problem kontrola trakcji

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

miniakomaniak

Problem kontrola trakcji

Post autor: miniakomaniak »

Witam. Mam pytanko. Czy komuś chwilę po uruchomieniu silnika świeciły się w tym samym czasie kontrolki od ABSu, kontroli trakcji i ciśnienia w kołach??? Kontroli trakcji nie da się włączyć ABS nie działa. Autko to cooper z 2006 roku z DSC. Będę wdzięczny za pomoc
tys0nik

Re: Problem kontrola trakcji

Post autor: tys0nik »

częsty problem szeroko omawiany na forum mini2

u mnie kiedyś coś takiego się pojawiło jak były obfite opady deszczu a raz po wizycie na myjni po jakimś czasie kontrolki zgasły

natomiast u mnie jak szybko pojeżdżę to po przekroczeniu 160km/h zapala się kontrolka od trakcji i już później nie zgaśnie do wyłączenia silnika, nie wiem czy to normalne ????
maciejbrot

Post autor: maciejbrot »

mi również się to zdarzyło ze 2 lub 3 razy. po jakimś czasie kontrolki zgasną.
miniakomaniak

Najgorsze że nie gasną :( . W zeszłym roku był na serwisie u Smorawińskiego z tego powodu chyba z sześć razy co chwilę wymieniali jakieś czujniki w końcu wymienili podobno cały moduł DSC ale wtedy miniak miał jeszcze gwarancje :) a teraz już nie ma i jak mi taką samą jazdę zafundują to ja dziękuje. Więc jakby ktoś miał jakąś radę to będę wdzięczny
Awatar użytkownika
Bankowy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Bankowy »

A podpinałeś pod diagnostykę? Jeśli nie to zrób to - po co zgadywać.
michalsz
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: michalsz »

Witam,

miałem ten sam problem, okozało się że czujnik skrętu koła do wymiany, po wymianie wszystko OK.

Pozdr.
miniakomaniak

Dzisiaj byłem na diagnostyce. Podobno czujnik ABSu był niesprawny oczywiście żaden z tych które wymieniali na gwarancji bo musieli by go wymienić za free a tak godzinka roboty i fakturka na 730 PLN :evil: ASO Smorawiński jakby ktoś pytał
ojciec

Post autor: ojciec »

Sory, ale nie rozumiem ludzi, którzy po gwarancji jeżdżą do ASO na pierdołowate naprawy... czy naprawdę myślicie, że mini do Bugatti, że budowa inna czy co? Pojechałbyś do - nie wiem - Bosch Service na diagnozę albo do pana Zdzisia albo dogadał się prywatnie z którymś z mechaników z ASO BMW, później do Intercarsu po część i z powrotem na wymianę i zapłaciłbyś pewnie z 300zł. A tak - płać i płacz. Ludzie - to TYLKO mini a nie hybrydowa Toyota.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

bo przecietny mechanik to kowal wymieniajacy na chybil trafil czesci :)

zreszta mechanik z aso bez cartestu tez jest czesto zwyklym kowalem :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
bruner77

Post autor: bruner77 »

Proponuje zrobic liste miejsc gdzie kto naprawia swoje maluchy bo w Polsce naprawde jest proble z dobrym mechanikiem od mini
ODPOWIEDZ