Jak ustawić skład mieszanki.
Moderator: flapjck1
Jak ustawić skład mieszanki.
Jak poprawnie bez analizatora spalin ustawić skład mieszanki w gaźniku HIF44.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Jak ustawić skład mieszanki.
ja ustawiam na rękę
przykładam do rury i patrzę czy chlapie niespalona benzyną, jeśli tak - to skład trzeba zubożyć. Jeszcze przy okazji można powąchac jaki jest zapach spalin, które wylądują na ręce
ale to moja laicka porada
przykładam do rury i patrzę czy chlapie niespalona benzyną, jeśli tak - to skład trzeba zubożyć. Jeszcze przy okazji można powąchac jaki jest zapach spalin, które wylądują na ręce
ale to moja laicka porada
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
Darek Kostrubal pisze:Sklad mieszanki na wolnych obrotach ? Czy sklad mieszanki przez dysze glowna ?
Jest w tym gaźniku inna dysza niż "główna" ?
Jeśli gaźnik niezbyt zużyty to jałowe obroty stosunkowo łatwo ustawić.Ja mam jednak na myśli kompleksową regulację gaźnika. Gaźnik po zakupie został po raz pierwszy zamontowany. Niby chodzi ale Mini zapala rano bez ssania więc na mój gust zbyt bogata mieszanka. Chyba za dużo też pali ale to nie potwierdzone pomiarami.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
na analizator nie polecam bo zawsze wychodzi źle... tzn. auto trzyma się w normach tylko jeździć nie chce, ja to na przeglądzie ćwiczę...
pan sie podpina, kręcę aż jest dobrze a po wyjeździe muszę kręcić, żeby dało się poruszać...
co do Hifa, jako że pewnie Colortune'a nie maz to pozostaje właśnie na oko metodą prób i błędów
jak odpala bez ssania to bym troszkę zubożył mieszankę (wykręcił śrubkę po lewej stronie na boku gaźnika - patrząc pod maskę) i obserwował jak się jeździ
osobiście zawsze wstępnie posługuję się przyrządami a potem przez tydzień koryguje w tę i we wtę, aż subiektywne odczucia z jazdy są wystarczająco zadowalające
pan sie podpina, kręcę aż jest dobrze a po wyjeździe muszę kręcić, żeby dało się poruszać...
co do Hifa, jako że pewnie Colortune'a nie maz to pozostaje właśnie na oko metodą prób i błędów
jak odpala bez ssania to bym troszkę zubożył mieszankę (wykręcił śrubkę po lewej stronie na boku gaźnika - patrząc pod maskę) i obserwował jak się jeździ
osobiście zawsze wstępnie posługuję się przyrządami a potem przez tydzień koryguje w tę i we wtę, aż subiektywne odczucia z jazdy są wystarczająco zadowalające
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
No to popróbujemy i zobaczymy. Dzięki za podpowiedzi.