Halogeny, szperacze na grill
Halogeny, szperacze na grill
Planuję sobie zamontować halogeny na grillu. Znalazłem ofertę na brytyjskim eBay'u - cena za komplet z mocowaniem i przesyłką - 60 funciaków.
Czy to dobra cena i czy można gdzieś znaleźć taniej?
Jak jest z jakością tych lamp?
Jak powinny być podłączone? Sprzężone ze światłami drogowymi czy niezależny włącznik?
No i czy w ogóle warto?
Czy to dobra cena i czy można gdzieś znaleźć taniej?
Jak jest z jakością tych lamp?
Jak powinny być podłączone? Sprzężone ze światłami drogowymi czy niezależny włącznik?
No i czy w ogóle warto?
Re: Halogeny, szperacze na grill
gdzieś ktoś kiedyś an forum pisał, że to nie jest taki fajny gadżet... często są problemy z mocowaniem i 3maniem się tych światełek...
Ja mam wyglądające na podobne (oryginalne MINI) podłączone do świateł drogowych i moim zdaniem rewelacja. W nocy na krętych mazurskich drogach czujesz się jak w dzieńojciec pisze:Jak powinny być podłączone? Sprzężone ze światłami drogowymi czy niezależny włącznik?
No i czy w ogóle warto?
Pozdrawiam,
Marek.
sam kiedyś chciałem sobie takie sprawić...jednak jak na razie brak wolnej gotówki na dodatkowe zakupy. Raczej nie sprowadzał bym dodatkowych akcesoriów z aukcji internetowych z racji jakości ich wykonania. możesz mieć problem z montażem światełek nie mówiąc już o ich działaniu. Chyba, że ktoś potwierdzi Ci, że jest jest to oryginalne sprzęt..chociaż cena trochę za niska. Z tego co się dowiadywałem w BMW Poznań zestaw doposażenia w lampy do modelu R 56 (chromowane) kosztują 957 zł, do tego należy zakupić jeszcze kratkę ozdobną, która ma wycięte otwory do tych lamp w cenie 336 zł. Występują jeszcze obudowy lamp w czarnym kolorze w tej samej cenie co chromowane. Części są dostępne na zamówienie, czas realizacji zamówienia do 4 dni. do tego należy doliczyć jeszcze robociznę (ok 645zł)...jednak na sieci dostępne są instrukcję dot. montażu więc każdy powinien sobie poradzić bez problemu z tym .. chociaż potem może być problem z gwarancją...
Pozdrawiam..
Pozdrawiam..
kiedyś znalazłem tu: https://www.plminishop.com/product-BM63 ... 7.301.html
z tym, że teraz funt droższy niż rok temu
w serwisie powiedzieli, że trzeba wymienić na mocniejsze siłowniki od maski
pzdr
pzdr
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nie wiem dokładnie więc kłócić się nie będę, ale...pepe_b pisze:kiedyś znalazłem tu: https://www.plminishop.com/product-BM63 ... 7.301.html
pzdr
miałem zestaw do mocowania halogenków taki jak PL Minis oferuje i waży on może 200g, same halogeny, które są plastikowe, względnie plastik + szkło ważą może z 500g może ciutkę więcej... także zmiana siłowników dla dodatkowych 700g to trochę przesada...
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
No też mi się to dziwne wydaje. No ale to ASO - mojemu kumplowi z Audi powiedzieli, że trzeba wymienić pompe wspomagania w Audi S4 - no to wymienił, za 4000zł. A się okazało, że to nie pompa tylko jakiś czujnik za 300zł. Całe ASO.
Ja po ostatniej wizycie w ASO mam przetarte cale drzwi od podnosnika,niestety zauwazylem dopiero po powrocie z serwisu tak wiec nic im nie udowodnie...
Cuba pisze:Ja po ostatniej wizycie w ASO mam przetarte cale drzwi od podnosnika,niestety zauwazylem dopiero po powrocie z serwisu tak wiec nic im nie udowodnie...
trzeba bbylo poprosic o zapis z monitoringu szkoda
Wydaje mi sie ze u Fusa nie ma monitoringu.W kazdym razie klimatyzacji nie maja na pewno a pracownicy stoja przy wiatrakach
może ktoś wyrazic opinię o tych halogenach? zastanawiam się czy kupić te czy szukać innych.. kurczę
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Są do Classicaojciec pisze:A to nie są do Mini classic?
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
ehh..
ale znalazłem na ebay'u:
http://cgi.ebay.co.uk/FULLL-Stainless-S ... 286.c0.m14
myślę że te będą dobre?
ale znalazłem na ebay'u:
http://cgi.ebay.co.uk/FULLL-Stainless-S ... 286.c0.m14