problem z szybami

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Krzysia

Re: problem z szybami

Post autor: Krzysia »

tfu tfu .... nie zacięły się

jak na razie klapa dwa razy po myjni

TYLKO TO
maciejbrot

Post autor: maciejbrot »

problem rozwiązany. uszkodzeniu uległ sam mechanizm. silniczek, sterownik w kabinie były ok. koszt wymiany 100zł(oczywiście za używkę) i znów można korzystać z McDrive :razz:
Delirium

nie mozna domknac szyby

Post autor: Delirium »

witam, mam podobny problem , jestem tu nowa, wczoraj otworzylam szybe od strony pasazera, szyba zamknela sie po czym opuscila automatycznie o jakies 5 centymentrow i niechce sie domknac, za kazdym razem jak ja domykam to sama sie opuszcza o 5 cm, udalo mi sie calkowicie ja zamknac ale oczywiscie teraz nie dziala mi domykanie czyli jak otwieram drzwi i zamykam to stoi w miejscu i sie nie opuszcza. jresli chodzi o dzialanie szyby yto bez problemu moge ja otworzyc i zamknac wszystko dziala, nie dziala jedynie domykanie, czy ma ktos jakis pomysl co mam teraz zrobic? jestem z Gdyni, to Mini Cooper D r. 2008
Voyth

Post autor: Voyth »

Jeżeli to 2008 to pewnie masz gwarancje, więc polecam przejażdżkę do ASO :wink:

Spróbuj jeszcze tak - otwórz te drzwi, opuść do końca i podnieś do końca - zobaczysz czy dojdzie do końca i się opuści :roll:
Delirium

wlasnie jak jest z ta gwaranja... tak to koniec 2008 roku ale sprowadzilam go z Holandii wiec gwarancja mi chyba przepadla z tego co nie dowiadywalam nie obejmuje ona sprowadzonych aut...
tak jak spuszczam do konca do szyba schodzi calkiem w dol i podchodzi calkiem do gory, zauwazylam tez ze slysze ze lekko domyka przy zamykaniu ale doslownie o milimetr, czyli tak jakby sytem domykania dzialal ale cos blokowalo...

ma ktos moze w Gdyni sprawdzonego elektryka ktory moglby mi pomoc?
bede wdzieczna dzieki
Voyth

Może po prostu opadła na naszych wspaniałych drogach i ją trzeba wyregulować... Szyby nie mogą się domykać o 5 centymetrów, bo to nie normalne. 5 - 7 milimetrów to max :roll:

Gwarancja powinna być 2 letnia jeżeli to produkt kupiony w kraju Unii Europejskiej. Tyle nam UE obiecała. Skoro masz datę zakupu i papiery to tym bardziej powinni uznać u nas w kraju :roll:
Delirium

ok to lipa, samochod kupiłam przez pewna firme ktora go sprowadziła dla mnei stamtąd, ja faktury nie otrzymałam jedynie tą od nich ale ta jest nieważna bo to nie dilerska..

wiesz co ona opadała zawsze ok 7 mm a teraz moze o 1mm, ale napewno nei opadła na drodze bo wszystko działało jeszcze chwile wcześniej bo otwierałam te drzwi i potem jak otworzyłam okno to juz nic....

zabawne ze teraz sobie przypominam ze w lewych drzwiach kiedys tez miałam cos takiego przez moment i samo sie naprawilo...:-)

pozostaje mi podjechac gdzie i to sprawdzić tylko niemam namiaru na nikogo tu a dealera najbliższego mam strasznie daleko..no ale mus to mus..

fajne psikusy robi Mini:-)
Voyth

Delirium pisze:fajne psikusy robi Mini:-)
Ten typ tak ma :lol: Mój ma to samo i nawet nie zwracam na to uwagi, bo np. teraz szyba sie nie podnosi, a za godzine się podnosi. Bądź tu mądry człowieku :mrgreen:
Delirium

haha rozbawiło mnie to:) teraz sie nei podnosi a za godzien sie podnosi... :lol:

wciaż trudno mi sie do tego przyzwyczaić ale wierzę Tobie na słowo bo juz tu naczytałam sie ze jak maja foszki to cos nie działa potem działa itp.

więc mam nadzieje ze przywyknę bo wcześniej nei robił mi takich niespodzianek i jest to dla mnei nowośc :grin:
Voyth

Musisz się przyzwyczaić... taki ich urok :mrgreen:
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

dziwne macie przyzwyczajenia

jak bym mial auto na gwarancji z takimi przypadkami to bym jezdzil az by ASO naprawilo
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Delirium

ASO nie naprawi bo niemam faktury ktora daje gwarancje;/
jutro jade na komputer zobaczymy co powiedza...
maciekk

Post autor: maciekk »

Chyba ktos (ASO) probuje Cie zrobic w tzw. bambuko. Ja mialem MINI sprowadzone i ASO (Auto Fus w Warszawie i Smorawinski w Poznaniu) jak najbardziej gwarancje uznawalo, nikt nigdy nie pytal mnie o zadna fakture.
TomSky
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: TomSky »

Delirium pisze:haha rozbawiło mnie to:) teraz sie nei podnosi a za godzien sie podnosi... :lol:
jak z facetem ;-)
macra

Post autor: macra »

ktoś was chce wysłać na drzewo z tymi fakturami, kartami gwarancyjnymi itp... przecież dealer widzi, że auto jest na gwarancji po VINie i nigdy nikt ode mnie żadnych papierów nie wymagał. tylną blendę nad rejestracją wymieniali na gwarancji, po roku problem powrócił to sam się z nim uporałem :wink:

otwierająca się klapa to efekt wilgotniejących styków tylnej listwy nad rejestracją. grunt to dobrze to zaizolować i zabezpieczyć przed wilgocią (dobry silikon jest pomocny w tym temacie) :wink:
ODPOWIEDZ