Parada Niepodległości - Trójmiasto

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
skywalker
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Parada Niepodległości - Trójmiasto

Post autor: skywalker »

Co do parady to może i ja dołączę - chyba, że wcześniej miniak znajdzie miejsce w warsztacie i zaczną go już dekompletować do malowania...
Ale zaintrygował mnie pomysł wcześniejszego spotkania - skoro towarzystwo zbiera się w 3mieście w celach remontowych to może to wykorzystać i zebrać się np. na skwerze kościuszki...?
Chętnie poznałbym kilku włascicieli mini...
mazak234

Post autor: mazak234 »

W zasadzie to ja mam trochę inny pomysł - zamiast ustawiać się wcześniej, wykorzystajmy wolny dzień 11. i wybierzmy się gdzieś po paradzie. Ja niestety w ten weekend nie dałbym rady bo mam szkołę, a wiadomo jak to jest z umawianiem się w tygodniu, po pracy. A tak, w środę, nie dość że wszyscy zainteresowani będą na miejscu to chyba każdy wygospodaruje trochę wolnego czasu :P
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

mazak234 pisze:W zasadzie to ja mam trochę inny pomysł - zamiast ustawiać się wcześniej, wykorzystajmy wolny dzień 11. i wybierzmy się gdzieś po paradzie. Ja niestety w ten weekend nie dałbym rady bo mam szkołę, a wiadomo jak to jest z umawianiem się w tygodniu, po pracy. A tak, w środę, nie dość że wszyscy zainteresowani będą na miejscu to chyba każdy wygospodaruje trochę wolnego czasu :P

co prawda mi by nawet weekend pasował ale uważam że kolega ma dużo racji
ale oprócz zadeklarowania chęci należało by jeszcze ustalić gdzie? co? i jak? bo na ostatnią chwile może być Ciężko ;P
Awatar użytkownika
rona
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: rona »

Hej montuje się całkiem spora ekipa:
- 9 osób wraz z miniakami, którzy pisali w tym wątku
- sułtan huminków
- innocenti z przyczepką Basi i Filipa.
I jeszcze parę osób do potwierdzenia. Myślę, że może być ok. 15 mini : ) ale będziemy się starać, żeby było więcej : )

Pomysł spotkania zarówno przed 11.11 jak i po paradzie bardzo dobry.

Po paradzie nasze mini i inne ciekawe auta zostaną ustawione na Targu Węglowym. Warto więc zostać tam trochę dłużej, aby dać szansę obejrzenia miniaczków innym, jak również samemu przespacerować się wśród zabytkowych samochodów. Pewnie możliwość swobodnego wyjazdu stamtąd będzie po godz. 12:00. Zarezerwujcie sobie, więc od 2 do 2,5 godziny na same działania związane z uczestnictwem w paradzie (dzieje się to w okolicach Starówki). O 13:30 dla tych, którzy wytrwają będzie grochówka : )
Będzie pewnie nas sporo osób i jeśli nie wystraszy nas zimno ( a nie wystraszy ; )), to możemy szukać miejsca na pogawędki albo standardowo w Stacji de Luxe bądź możemy przejechać się na drugą stronę Motławy, gdzie znajdziemy piękny widok i ciekawe miejsce do robienia zdjęć miniakom, i możemy usiąść w Brovarnii w starym spichlerzu.
Co do pomysłu na wycieczkę tego dnia, to nie wypowiadam się, bo na razie przychodzą mi na myśl dłuższe eskapady.
A na Skwer dojadę też chętnie, ale przed niedzielą to SKM-ką.
P.S.
Huminkowie, może pojedziemy szukać miejsca na zlot nad morzem, hihihi ; ) albo zaprowadzicie nas w okolice mostu w Kartuzach?? : )
* IMM TRÓJMIASTO *
-------------------------------
póki co... VII ZLOT MINI TRÓJMIASTO ! ! !
Bliżej morze być nie może ! ! !
Awatar użytkownika
gosiak
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: gosiak »

My niestety po paradzie (koło 12-13) ruszamy w strone Kaszub na uro mojej mamy więc odpadamy :sad: każdy inny dzień byłby ok...

możemy więc przy okazji wyjazdu na Kaszuby poszukać ponownie tego mostu koło Kartuz Jagódka :lol:
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

nie wiem czy przyjedziemy naszym poniewaz jeszcze troche rzeczy jest do zrobienia a czasu brak...
ale byc bedziemy

jagoda jak dam rade przed niedzielą to bym podjechal i pomógł w robocie - będę dzwonił jakby co, a jak nie to mayon w niedziele :)

ps. a miejsce na kolejne spotkanie nad morzem w głowie już jest.. co tam w głowie.. już tam z Gosią bylismy i myślę że byłoby wypaśnie :D porozmawiamy wkrótce

aaa i dziewczyny usuńcie te banery zlotowe z podpisów bo widzę że ciągle zyjecie trójmiejskim zlotem :D
mazak234

Post autor: mazak234 »

rona pisze:[...] możemy szukać miejsca na pogawędki albo standardowo w Stacji de Luxe bądź możemy przejechać się na drugą stronę Motławy, gdzie znajdziemy piękny widok i ciekawe miejsce do robienia zdjęć miniakom, i możemy usiąść w Brovarnii w starym spichlerzu.

o, świetny pomysł :grin: ja jestem za
Suggs

Post autor: Suggs »

Clubman z załogą też się zamelduje na paradzie :) będziemy rano na miejscu zbiórki
Awatar użytkownika
drszajba
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: drszajba »

tyż zajadę z ekipą, tym razem mam nadzieję się nie spóźnię co bym nie musiał znowu bocznymi uliczkami wjeżdżać. Hmmm browarnia będę musiał wziąć zapasowego kierowcę :)
wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer ? Ja, Beierhund das Oder die Flieperwaldt gersput!
Awatar użytkownika
masta
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: masta »

TRIP pisze:co prawda mi by nawet weekend pasował ale uważam że kolega ma dużo racji
ale oprócz zadeklarowania chęci należało by jeszcze ustalić gdzie? co? i jak? bo na ostatnią chwile może być Ciężko ;P

no więc wiadomo już co? jak? gdzie? dobrze by było porobić coś fajnego po paradzie :) można by pojechać np do Władka lub gdzieś w okolice...
może jakieś propozycje wycieczki?
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

hmm Władysławowo to byłby Bardzo Ciekawy pomysł ;P ale prawdopodobnie nie każda załoga by się zdecydowała na maraton w korkach w stronę półwyspu w dzień wolny od pracy w każdym bądź razie ja większa grupą byłbym skłonny ;P

może odwiedzilibyśmy Galerię VW w Pępowie http://www.vwmuseum.pl/ jakieś 2miesiące temu razem z Julianem rozmawiałem z nimi i serdeczne nas zapraszali. Sądzę że mogła by to być całkiem ciekawa wycieczka oczywiście najpierw należało by skontaktować się z nimi czy by im też pasowało i czy nie będą mieli jakichś innych zwiedzających. W razie wyrażenia chęci większej grupy osób mogę postarać się dowiedzieć czegoś więcej.
Awatar użytkownika
masta
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: masta »

Galeria VW fajna sprawa. jakiś czas temu na Vespach tam pojechaliśmy.
Myślisz że teraz będą jeszcze korki do Władka?
Suggs

Post autor: Suggs »

niestety, clubman nie pojawi się jednak na paradzie, mam pilny wyjazd. życzę dobrej zabawy i mam nadzieje, że bedą potem fajne fotki do sciągniecia.
Awatar użytkownika
Dejwid
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Dejwid »

Nawiązując do zeszłorocznych problemów z formawaniem się kolumny proponuję spotkanie wszystkich o godz 9tej na ulicy Wałowej, od godziny 9:30 zgodnie z rozkładem ma się zacząć formowanie kolumy i wiem co się działo w zeszłym roku jak się ktoś spoźnił, więc wszystkich chętnych namawiam do tego by jednak jutro wstać wcześniej bo może się okazać że służby porządkowe spoźnialskich nie przepuszczą (tak było w zeszłym roku) To takie słowo ku zachęcie ;)

do zobaczenia jutro
Julian

Post autor: Julian »

Jak myślicie, o któej wszystko się skończy ? Będe musiał zdążyć do domu przed 16 00 ? :neutral:
ODPOWIEDZ