Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ
Moderator: flapjck1
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Re: Mini Cooper 1.3MPI 97' - ŁDZ
Zawory zrób przed pomiarami na hamowni. Jak zrobisz przelot zamiast katalizatora nic się nie będzie działo oprócz czystości spalin. To opadanie momentu to jest zasługa po części K&N.
Sprawdź jeszcze kiedy masz pełne otwarcie zaworu ssącego (timing wałka) bo być może problem leży w ustawieniu rozrządu.
Sprawdź jeszcze kiedy masz pełne otwarcie zaworu ssącego (timing wałka) bo być może problem leży w ustawieniu rozrządu.
Pomiary robiłem w Zasteku na Widzewie, policzyli mi 100.
Co to znaczy zasługo K&N to jak on pracuje?
se7ven pisze: To opadanie momentu to jest zasługa po części K&N.
Co to znaczy zasługo K&N to jak on pracuje?
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
gratulacje miniaka - kolor bardzo ładny aż prosi się o koła 10"
byś mniej narzekał na łódzkie nierówności
co do katalizatora, to ważne gdzie jest czujnik sondy Lambda, przed czy za nim
nie wiem jak Mpi, ale w Spi czujnik Lambda jest przed katem i można go wywalić bez obawy zakłócenia pracy komputera, bynajmniej tak mi się wydaje
zmiana kolektora i wydechu w moim przypadku dało niewiele - możesz podejrzeć tu http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic. ... c&start=15
ale jest to dobry początek modów, później juz trzeba pruć silnik
byś mniej narzekał na łódzkie nierówności
co do katalizatora, to ważne gdzie jest czujnik sondy Lambda, przed czy za nim
nie wiem jak Mpi, ale w Spi czujnik Lambda jest przed katem i można go wywalić bez obawy zakłócenia pracy komputera, bynajmniej tak mi się wydaje
zmiana kolektora i wydechu w moim przypadku dało niewiele - możesz podejrzeć tu http://www.forum.mini.org.pl/viewtopic. ... c&start=15
ale jest to dobry początek modów, później juz trzeba pruć silnik
Ostatnio zmieniony 31 paź 2009, 20:06 przez humin, łącznie zmieniany 1 raz.
Humin twoje pomiary w porównaniu z moimi to jak niebo i ziemia. U Ciebie pełna profeska a te moje to jak z Paita :/
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
W Mpi sonda jest przed katalizatorem, wiec teoretycznie nie bedzie problemu z jego wycieciem, ale mam pytanie, czy w tym nowym kolektorze jest miejsce pod sonde? ;>
Back on the road...
- se7ven
- Super użytkownik
Na zdjęciu nie widać ale jest to kwestia wspawania nakrętki. Prościej byłoby kupić dedykowany.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
No wlasnie, dedykowane do MPi to duuuzo wieksza kasa :/ No i druga sprawa ze jezeli by sie chcialo zeby sonda badala spaliny ze wszystkich cylindrow to musi byc w łączniku ktory juz jest pod samochodem, bo na wysokosci gdzie zamontowana jest normalnie to w wypadku lcb sa jeszcze dwie rury...
Back on the road...
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
wg mnie to tam jest miejsce na sondę na łączeniu Y
- se7ven
- Super użytkownik
Szolders pisze:No wlasnie, dedykowane do MPi to duuuzo wieksza kasa :/ No i druga sprawa ze jezeli by sie chcialo zeby sonda badala spaliny ze wszystkich cylindrow to musi byc w łączniku ktory juz jest pod samochodem, bo na wysokosci gdzie zamontowana jest normalnie to w wypadku lcb sa jeszcze dwie rury...
Prawie taka sama
Jest wspawana w środkową w dedykowanym LCB. U mnie działa 5lat bez problemu (są drobne niuanse ale to akurat chodzi o coś innego)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Jesli moge Ci cos poradzic, to nie hamuj auta w tym miejscu...
Byl juz tu jeden taki, co to wg wykresu ostatnie 100 obrotow robilo 20 KM takie piekne hamowanie mial
Wykres wskazuje przede wszystkim na to,ze auto zostalo zle shamowane, poczytaj w necie na czym to polega etc, temat rzeka i bardzo trudny.
Mini swietne (kolor) pozdrawiam !
Byl juz tu jeden taki, co to wg wykresu ostatnie 100 obrotow robilo 20 KM takie piekne hamowanie mial
Wykres wskazuje przede wszystkim na to,ze auto zostalo zle shamowane, poczytaj w necie na czym to polega etc, temat rzeka i bardzo trudny.
Mini swietne (kolor) pozdrawiam !
Most sports only need one ball. Mine takes both.
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
Może popsuli hamownie tym swoim piekielnym Metro dysponującym wręcz idiotyczną mocą
Maciej z tego co pamiętam to jedziesz do Bartka w sprawie wydechu a on ma już swoje patenty na oszukanie sondy więc nie będzie kłopotu
Witam panowie,
Niestety gość od wydechu się rozchorował i całą sprawę musimy przełożyć. Jak temat się ruszy dam wam znać o wynikach.
Pozdrawiam,
Maciek.
Niestety gość od wydechu się rozchorował i całą sprawę musimy przełożyć. Jak temat się ruszy dam wam znać o wynikach.
Pozdrawiam,
Maciek.
Miniaczka widzialem osobiscie juz kilkukrotnie na parkingu sklepu real na Jana Pawla. Miniak robi wrazenie
Witam wszystkich, nareszcie udało się doprowadzić sprawę wydechu do końca . Wrażenia jak do tej pory bardzo przyjemne, auto wkręca się łatwiej na obroty i w ogóle mam odczucie że lżej chodzi.
- Załączniki
-
- 2.JPG (226.74 KiB) Przejrzano 1734 razy
-
- 1.JPG (282.66 KiB) Przejrzano 1734 razy