Pompa wspomagania do Mini Coopera z 2001 roku
- Jaro
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER S R56
Pompa wspomagania do Mini Coopera z 2001 roku
Mam problem z pompa wspomagania i w zwiazku z tym pytanie?Czy w Mini Cooperach z 2001 roku sa stosowane inne pompy wspomagania niż w tych z 2002 i wzwyż?Gdzie taka moge dostac wylaczajac oczywiscie nowa w autoryzowanym serwisie ktora jest bardzo droga?
Z gory dziekuje za wszelkie informacje!
Z gory dziekuje za wszelkie informacje!
Jaro
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Pompa wspomagania do Mini Coopera z 2001 roku
poczytaj forum a zostaniesz oswiecony
- Jaro
- Nowy
Owiecony nie zostalem!Ktos tam wspomnial ze pompy wspomagania sa takie same od 2002 do 2007 roku i ze do diesla jest hydrauliczmna!
Ale ja postaram sie innych oswiecic i ewentualnie cos doradzic!
Moj Miniak jest z listopada 2001,jak sie okazuje pompa do niego w ASO kosztuje ponad 2500 tys.zł:-( i cena ta obowiązuje tylko wprzypadku dostarczenia im starej pompy!Daja na nia dwu letnia gwarancje!
Co sie okazuje dalej!Wedlug Pana z dzialu CZESCI I AKCESORIA do mojego auta pompa jest taka sama jak do modeli mlodszych!I potwierdzilo sie to w warsztacie samochodowym przy ogledzinach:-)
Tak wiec udalo mi sie nabyc NOWIUTENKA pompe na allegro po bardzo dobrej cenie i smiga teraz bez zarzutu!
Podobno jednak w autach z 2001 roku stosowana byla pompa o calkiem innym wygladzie,ale jak widac mojego to nie dotyczylo,aczkolwiek stara pompe mialem z 2001 r.
Byc moze dotyczy to modeli starszych o pare miesiecy,ale to wszystko jest niepotwierdzone!
Mam nadzieję,ze niejednego nowego posiadacza Miniaka co nieco OSWIECILEM:-))))))
Moj Miniak jest z listopada 2001,jak sie okazuje pompa do niego w ASO kosztuje ponad 2500 tys.zł:-( i cena ta obowiązuje tylko wprzypadku dostarczenia im starej pompy!Daja na nia dwu letnia gwarancje!
Co sie okazuje dalej!Wedlug Pana z dzialu CZESCI I AKCESORIA do mojego auta pompa jest taka sama jak do modeli mlodszych!I potwierdzilo sie to w warsztacie samochodowym przy ogledzinach:-)
Tak wiec udalo mi sie nabyc NOWIUTENKA pompe na allegro po bardzo dobrej cenie i smiga teraz bez zarzutu!
Podobno jednak w autach z 2001 roku stosowana byla pompa o calkiem innym wygladzie,ale jak widac mojego to nie dotyczylo,aczkolwiek stara pompe mialem z 2001 r.
Byc moze dotyczy to modeli starszych o pare miesiecy,ale to wszystko jest niepotwierdzone!
Mam nadzieję,ze niejednego nowego posiadacza Miniaka co nieco OSWIECILEM:-))))))
Jaro
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Jaro pisze:Owiecony nie zostalem!Ktos tam wspomnial ze pompy wspomagania sa takie same od 2002 do 2007 roku i ze do diesla jest hydrauliczmna!
Pompa z 2001 roku do MC: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=15
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
______
Saluti
Jaro, niedyskretne pytanie - ile ostatecznie zapłaciłeś za tę pompę?
Jeżdżę MINI ONE 2001 i chyba wkróce również będę musiała pomyśleć o wymianie, więc pytam profilaktycznie.
dzięki za info, pzdr
Jeżdżę MINI ONE 2001 i chyba wkróce również będę musiała pomyśleć o wymianie, więc pytam profilaktycznie.
dzięki za info, pzdr
- Jaro
- Nowy
Hej!
Dopiero teraz zagladnałem tutaj ,ale juz odpisuje!
Okazja była wyjatkowo dobra,pompa nowa(miala tylko ulamana wtyczkę,ale to nie był zaden problem)kosztowała 350 zł plus 40 zł przesyłka!
Zyczę Ci takiej samej ceny!
Powodzonka:-)
Dopiero teraz zagladnałem tutaj ,ale juz odpisuje!
Okazja była wyjatkowo dobra,pompa nowa(miala tylko ulamana wtyczkę,ale to nie był zaden problem)kosztowała 350 zł plus 40 zł przesyłka!
Zyczę Ci takiej samej ceny!
Powodzonka:-)
Jaro
Ja również wymieniałem pompę w moim Cooper S. Pierwszą kupiłem na allegro za 350zl i wytrzymała rok (trochę hałasowała od początku). Drugą kupiłem już w ASO - ok. 1850 zł, na razie działa (kolejny rok) i jej nie słychać. Kupując używane części zawsze jest ryzyko, ale wymiana pompy jest dość prosta więc chyba warto. Pamiętaj, że do pompy od Mini stosuje się inny płyn Pentosin CHF (do kupienia w salonie za ok. 100zł), a nie zwykły ATF (jak większość aut). Wlanie ATF (co przytrafiło się 'ekspertom' z salonu "bo tak było na korku") zepsuje pompę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
super, wielkie dzięki za info i sugestie. Poczekam z tą pompą do wiosny, mam nadzieję, że "przezimuję" na starej
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
polift, nie będzie pasować do aut przed 06.2004
Hmmm, w takim razie nie dla mnie, ale dziękuję za info.
Poza programem szukam jeszcze górnych mocowań amortyzatorów do mini one 2001 - nic pilnego, ale po zimie chciałabym się tym zająć, więc gdyby ktoś coś wiedział, polecam się pamięci
Poza programem szukam jeszcze górnych mocowań amortyzatorów do mini one 2001 - nic pilnego, ale po zimie chciałabym się tym zająć, więc gdyby ktoś coś wiedział, polecam się pamięci
mam ze dwie pompy 2001-2002 niestety nie zdazylem odpalic furaków i nie wiem jak chodza,oby do wiosny
w takim razie po zimie się przypomnę (jak już odpalisz ), a jaka cena?
zrobimy jakas promocje,auta pociete
...głośna praca pompy.
Witam,
Mam pytanie, stojac na postoju przy ruchu kierownicą jest dość głosno słyszlna pompa wspomagania na forum wyczytałem, ze jest to czesto padajaca część. Czy glośna praca oznacza poczatek końca jej żywotności? jeżdzę na 205/45/17. Mam drugi kpl. kół 15" na zime ciekawy jestem czy tez tak bedzie słychac ta pompe po zmianie? auto jest z 2003 roku czyli w razie czego szukac pompy do mini z przed liftingu ( 10.2004)?
Mam pytanie, stojac na postoju przy ruchu kierownicą jest dość głosno słyszlna pompa wspomagania na forum wyczytałem, ze jest to czesto padajaca część. Czy glośna praca oznacza poczatek końca jej żywotności? jeżdzę na 205/45/17. Mam drugi kpl. kół 15" na zime ciekawy jestem czy tez tak bedzie słychac ta pompe po zmianie? auto jest z 2003 roku czyli w razie czego szukac pompy do mini z przed liftingu ( 10.2004)?
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Pompa działa głośno, co niekoniecznie oznacza, że zaraz padnie.