Witam wszystkich !
Może bardziej doświadczony użytkownik Mini będzie umiał mi pomóc w problemie, otóż muszę zdemontować rolldach w Mini i mam problem z tylną częścią. Tylna część dachu jest "naciągnięta" na plastikową poprzeczną listwę, która jest "z góry" przykręcona na śrubki i tu jest problem, gdyż wygląda na to że śrubki te mają "od dołu" nakrętki. Czy muszę w związku z tym, zdemontowac tapicerkę w pierwszej kolejności ?
Pozdrawiam
Michał
Demontaż rolldachu
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Demontaż rolldachu
a czy te srubki nie są jednym elementem z tą listwą na której rozpieta jest tylna czesc dachu? rozbieralem swój jakieś pół roku temu i nie musiałem "rwać tapicery"
a "real mini" is definitely not big, plastic and german
Dziś po powtórnych "oględzinach", sprawa wygląda następująco: śrubki mają napewno nakrętki pod tapicerką. Jednak widzę, że zdjęcie tej listwy nie rozwiąże problemu, gdyż do tej listwy nie jest chyba przymocowany dach Jeśli możesz pomóc to proszę napisz, czy w Twoim mini występowały także dwie plastikowe listwy, a najlepiej (jeśli to nie wielki problem) może krótką instrukcje krok po kroku zdjecia rolldachu.
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
- gawa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini British Open
- Kontakt:
1.odklej podsufitkę od otworu rolldachu
2.zobaczysz listwy metalowe( 4 sztuki) i nakrętki
3.odkręć nakrętki
4.rozłącz przewody od silnika
5.wyjmujesz rolldach
6.powodzenia
2.zobaczysz listwy metalowe( 4 sztuki) i nakrętki
3.odkręć nakrętki
4.rozłącz przewody od silnika
5.wyjmujesz rolldach
6.powodzenia
- Załączniki
-
- roll kopia.jpg (387.27 KiB) Przejrzano 602 razy
pozdrawiam
Waldek
601348937
Waldek
601348937
Ok , rozumiem, że po odklejeniu tapicerki, te cztery listwy będą po czterech stronach dachu, tak ? Czy czerwona kreska oznacza tylną listwę ?
Widzę, że powinno się jednak w pierwszej kolejności zdjąć tapicerkę, a nie tak jak ja rozmontować część która jeżdzi po szynach
Wielkie dzięki
Michał
Widzę, że powinno się jednak w pierwszej kolejności zdjąć tapicerkę, a nie tak jak ja rozmontować część która jeżdzi po szynach
Wielkie dzięki
Michał
- gawa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini British Open
- Kontakt:
Czerwona kreska oznacza listwę tylnią .
Podsufitkę wystarczy odklejć jak na foto.
Podsufitkę wystarczy odklejć jak na foto.
pozdrawiam
Waldek
601348937
Waldek
601348937