Pompa wspomagania do Mini Coopera z 2001 roku

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

maciektst

...głośna praca pompy.

Post autor: maciektst »

...rozumiem, ze jak padnie to poczuje?:)
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Re: Pompa wspomagania do Mini Coopera z 2001 roku

Post autor: pididi »

i usłyszysz - ciszę :smile:
matthew90

Post autor: matthew90 »

witam, jestem obecnie w warszawie i niestety zle mnie przywitała - pompa wspomagania padła.. ma ktoś tutaj jakiegoś dobrego mechanika w warszawie? i jaka cena mniej więcej za w serwisie? ew. moze ma ktos uzywana? jest to pilne ponieważ jutro muszę wyjechać . proszę o odp
tess

Post autor: tess »

Spróbuj w Zarzyc Auto Service, tel:607621277
matthew90

tess pisze:Spróbuj w Zarzyc Auto Service, tel:607621277

dzięki, dzwoniłem ale jednak dopiero we wtorek ;/ kurde.. ma ktoś jeszcze jakiś kontakt? pompy nie słychać więc myśle że padła - a może wiatraczek padł?
sahara

Post autor: sahara »

cześć,

swego czasu na forum ktoś sugerował:

Marki ul.Majora Billa 2 róg Piłsudskiego - AUTO RAWSKI TOMASZ - (0 22) 771 39 93

Nie znam, więc trudno mi polecić, a Piotrka z Konstancina polecam

pozdrawiam
matthew90

dzięki, dzięki .. będe dzwonił.. byłem teraz na parkingu bo tam stoi i pompa działa, ale nie chce sie wyłączyć tzn. na wyłączonym silniku chodzi..może to tylko wiatrak?
sahara

Post autor: sahara »

ups, nie dodałam, że Piotrek to właśnie Zarzyc Serwis. Jestem pewna, że jak zadzwonisz, to nawet telefonicznie coś doradzi, jest sympa.
matthew90

okej, dzięki.. na zumi znalazłem że do 18 czynne więc nic już teraz nie zrobię na dzisiaj :mad: ale jutro muszę od rana działać bo bez wspomagania będzie ciężko do Poznania dojechać :???:
dziwi mnie tylko dlaczego nie działała pompa a teraz działa cały czas :roll:
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Post autor: 137jastr »

sahara pisze:cześć,

swego czasu na forum ktoś sugerował:

Marki ul.Majora Billa 2 róg Piłsudskiego - AUTO RAWSKI TOMASZ - (0 22) 771 39 93

Nie znam, więc trudno mi polecić, a Piotrka z Konstancina polecam

pozdrawiam

...ja polecałem......BO TAM ROBIĘ WSZYSTKO w moim MCS_ie od dwóch lat > POLECAM.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
matthew90

najwcześniej w Zarzyc Serwis by dało radę na wtorek jednak obyło się bez robienia pompy jak narazie ponieważ tak jak pisałem wcześniej ciągle teraz działa, lecz na postoju muszę aku odłączać, jutro będe szukał po ofertach z Poznania żeby ją wymienić - nie mniej jednak dzięki wielkie za pomoc :wink:
Kolyada

Post autor: Kolyada »

Witam. Ja mam od kilku dni też ten sam problem z pompą. Działa cały czas! Czy da się naprawić czy czeka Mnie wymiana. Co steruje pracą pompy? Pompa chodzi cicho.
barthezz

Post autor: barthezz »

Miałem to samo. Pompa chodziła cały czas. Niestety nadawała się tylko wymiany :(
Ostatnio pojawiło się na allegro ogłoszenie, że ktoś robi regeneracje pomp. Jeszcze wczoraj było. Zagadaj i dowiedz się ile będzie ciebie to kosztowało bo nowa to koszt ok. 3tys. z wymianą w ASO.
matthew90

lub używana - koszt ok 500zł :wink:
Kolyada

Post autor: Kolyada »

Pompa u Mnie działała cały czas. Haa!!! Naprawiłem pompę! Jeden dłuuuuuugi wieczór ze znajomym elektronikiem i działa. Pada sterowanie, ale jest to dość proste do zdiagnozowania i do naprawy. Trzeba rozebrać, popatrzyć do środka i wymienić co trzeba.
PS. Jeśli ktoś zainteresowany to chętnie pomogę.
ODPOWIEDZ