Mój MINI COOPER '92 1,3 SPI - renowacja
Moderator: flapjck1
Mój MINI COOPER '92 1,3 SPI - renowacja
Na wstępie chciałbym sie przywitać z wszystkimi
Moja przygoda z mini zaczęła sie tak:
Mojego mini coopera kupiłem w maju 2007 roku od handlarza który go sprowadził z niemiec. Zarejestrowałem go i zacząłem jeździc , ale stan blacharski nie był najlepszy , generalnie wkurzały mnie 2 wielkie jamy na przednich błotnikach. W niedługim czasie uszkodził mi sie silnik zatarł sie - pompa oleju zmarła itp. Zabrałem sie za naprawe tego silnika , porobiłem wszystko jak należy i zabrałem sie za wymiane tych przednich błotników. Oczywiście je wymieniłem i prysnęłem podkładem. Po niedługim postoju rozebrałem go i pomalowałem czałego na czerwono. Nastepnie musiałem zmienic lokal - przeprowadzka i niestety miniak stał na dworze przykryty i czekał na dalsze prace aż do listopada tego roku - masakra . Dopiero teraz mam swój warsztacik z którego nikt mnie nie wygoni I zaczynam przygotowywac go do do kolejnego malowania . Wymienię progi i panel tylny dolny bo lekko skorodował .
Na zdięciu widać jak bez zawieszenia przedniego można bez pomocy osób trzecich wprowadzic autko do garażu.
Pozdrawiam
PABLO
ps. jak znajde poprzednie zdięcia to oczywiście wkleję
Moja przygoda z mini zaczęła sie tak:
Mojego mini coopera kupiłem w maju 2007 roku od handlarza który go sprowadził z niemiec. Zarejestrowałem go i zacząłem jeździc , ale stan blacharski nie był najlepszy , generalnie wkurzały mnie 2 wielkie jamy na przednich błotnikach. W niedługim czasie uszkodził mi sie silnik zatarł sie - pompa oleju zmarła itp. Zabrałem sie za naprawe tego silnika , porobiłem wszystko jak należy i zabrałem sie za wymiane tych przednich błotników. Oczywiście je wymieniłem i prysnęłem podkładem. Po niedługim postoju rozebrałem go i pomalowałem czałego na czerwono. Nastepnie musiałem zmienic lokal - przeprowadzka i niestety miniak stał na dworze przykryty i czekał na dalsze prace aż do listopada tego roku - masakra . Dopiero teraz mam swój warsztacik z którego nikt mnie nie wygoni I zaczynam przygotowywac go do do kolejnego malowania . Wymienię progi i panel tylny dolny bo lekko skorodował .
Na zdięciu widać jak bez zawieszenia przedniego można bez pomocy osób trzecich wprowadzic autko do garażu.
Pozdrawiam
PABLO
ps. jak znajde poprzednie zdięcia to oczywiście wkleję
- Załączniki
-
- DSC01185-3.JPG (115.82 KiB) Przejrzano 3565 razy
Re: Mój MINI COOPER '92 1,3 SPI - renowacja
No, w końcu zachodniopomorskie się uaktywniło.....
A co Ty taki różowy?
A co Ty taki różowy?
Nie różowy ,nie różowy - tak akurat zdięcie wyszło
kolor docelowy to pomarańcz z dodatkiem czarnego i chromików
ale to jeszcze pracy kosztuje zeby do malowania go dać
kolor docelowy to pomarańcz z dodatkiem czarnego i chromików
ale to jeszcze pracy kosztuje zeby do malowania go dać
Aaaa.... tak sobie pomyślałem, ze chcesz nawiązać do tradycji Szczecina - miasta Radka i Dorotki
czekam na zdjęcia jak już stanie na tych "kontrowersyjnych" 14 calowych kołach
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
PROCu pisze:czekam na zdjęcia jak już stanie na tych "kontrowersyjnych" 14 calowych kołach
narazie to sa dobre 7 calówki
to ja przykładem turbodynometa was zawstydzę.
moja motorynka ma felgi 4 calowe
http://img137.imageshack.us/img137/8021 ... kle003.jpg
Jak skończę Łobuza to będę chciał ją polakierować w takie same barwy i wozić na zloty Miniaków
moja motorynka ma felgi 4 calowe
http://img137.imageshack.us/img137/8021 ... kle003.jpg
Jak skończę Łobuza to będę chciał ją polakierować w takie same barwy i wozić na zloty Miniaków
Prace idą do przodu , wybebeszyłem wszystko co mozna było
Rdza usunieta , czas na malowanie
na zdięciu widać próbki jak ma to wyglądać kolorystycznie ( pomarańczowy ma byc cały i dach czarny ze słupkami - optycznie cabrio )
Musze jeszcze odświeżyć body kit widoczny na zdjęciu bo popękany jest w niektórych miejscach ( laminaty to dla mnie pestka ) nadkola muszą zakryć te 14" stki
pozdrawiam
PABLO
ps. czy wie ktos gdzie można kupic takie haologeny jak mam w zderzaku bo jeden ma zniszczona szybkę i drugi tak jakby odbłysnika też nie ma
Rdza usunieta , czas na malowanie
na zdięciu widać próbki jak ma to wyglądać kolorystycznie ( pomarańczowy ma byc cały i dach czarny ze słupkami - optycznie cabrio )
Musze jeszcze odświeżyć body kit widoczny na zdjęciu bo popękany jest w niektórych miejscach ( laminaty to dla mnie pestka ) nadkola muszą zakryć te 14" stki
pozdrawiam
PABLO
ps. czy wie ktos gdzie można kupic takie haologeny jak mam w zderzaku bo jeden ma zniszczona szybkę i drugi tak jakby odbłysnika też nie ma
- Załączniki
-
- DSC01207.JPG (161.11 KiB) Przejrzano 3404 razy
-
- DSC01206.JPG (178.25 KiB) Przejrzano 3404 razy
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
takie to chyba są of FSO jakiegoś
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nie kupowac - wywalic ze zderzakiem....
Konrad K_2 pisze:nie kupowac - wywalic ze zderzakiem....
hola hola
kolego , moze twoje zderzaki wywalimy ?
Możesz sobie mysleć co chcesz , ale nie mam ochoty budować kolejnego takiego samego miniaka - nudy
mój bedzie jedyny niepowtarzalny i tyle
generalnie to o gustach nie powinno sie dyskutować i tyle
PABLO
Ostatnio zmieniony 09 gru 2009, 20:45 przez pablo, łącznie zmieniany 1 raz.
- domino1985
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
- Kontakt:
pablo pisze:kolejnego takiego samego miniaka
Ja nigdy nie widziałem dwóch takich samych Miniaków
A te halogeny to faktycznie jakieś FSO'wskie, poszukaj czegoś na targowisku, albo zamów z allegro pod wymiar.
Będziesz zakładał do niego jakieś progi ? bo dziwnie nadkola są obcięte.
domino1985 pisze:pablo pisze:kolejnego takiego samego miniaka
Ja nigdy nie widziałem dwóch takich samych Miniaków
A te halogeny to faktycznie jakieś FSO'wskie, poszukaj czegoś na targowisku, albo zamów z allegro pod wymiar.
Będziesz zakładał do niego jakieś progi ? bo dziwnie nadkola są obcięte.
Tak, mam cały body kit tylko musze go zreperowac troszkę ( zderzaki nadkola i progi )
Halogeny znalazłem na allegro za 80zł dużo ładniejsze niz miałem
a nie musisz wycinać większych otworów na koła pod te 14?
kolorystyka zapowiada się fajnie, ale chyba już ją gdzieś widziałem - w sumie temat kolorów w mini jest trudny bo przy takiej ilości aut, to chyba już wszystko było
Dach jest już pomalowany na gotowo?
kolorystyka zapowiada się fajnie, ale chyba już ją gdzieś widziałem - w sumie temat kolorów w mini jest trudny bo przy takiej ilości aut, to chyba już wszystko było
Dach jest już pomalowany na gotowo?