Mój MINI COOPER '92 1,3 SPI - renowacja

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Mój MINI COOPER '92 1,3 SPI - renowacja

Post autor: flapjck1 »

Konrad K_2 pisze:nie kupowac - wywalic ze zderzakiem....

madrze :D
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
pablo

Post autor: pablo »

PROCu pisze:a nie musisz wycinać większych otworów na koła pod te 14?

Dach jest już pomalowany na gotowo?

Zadnych wiekszych otworów !!! czy wy nie znacie sie na zamiennikach / przelicznikach obwodu koła ??? :shock:

Dach , a raczej kawałek dachu jest pomalowana sprayem ( ma sie tą rękę ze nie widac czy na gotowo :lol: ) a tak naprawde wszystko zostanie zeszlifowane do podkładu i w komorze psiknięte ...

cdn...
Mayon
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Mayon »

to się lakiernik nawkur.... przy szlifowaniu tego spraju :) radził bym dokładnie zeszlifować bo będą cyrki przy malowaniu, aa i jeszcze jedno jakie to są koła 14 że bez problemu będzie się skręcało |??? ciekawi mnie to bardzo
Awatar użytkownika
matriw
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: matriw »

Widzę, że kolega pablo bojowo nastawiony do niesprzyjających komentarzy...a to niedobrze... Życzę żeby wszystko poszło po Twojej myśli, ale uwierz, że są na tym forum ludzie co dobrze wiedzą co mówią i nie potrzebują do tego skomplikowanych obliczeń ;) Osobiście uważam że ten kwadratowy zderzak nijak sie ma do obłego auta, szczególnie z prostokątnymi halogenami. Czasem nie warto montować wszystkiego co sie ma pod ręką.
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

Kolego, a nie miałeś czasem na myśli przelicznik średnicy koła?
A po za tym to byś musiał oponki sobie wyczarować o niższym profilu niż 50 na 14" żeby zachować średnicę. A podcinać nadkola to trzeba czasem i do 10" felg, bo znaczącą rolę odgrywa tutaj jeszcze szerokość felgi oraz ET felgi.

Pozdrawiam Marcin
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

pablo pisze:
Konrad K_2 pisze:nie kupowac - wywalic ze zderzakiem....

hola hola

kolego , moze twoje zderzaki wywalimy ?

a prosze Cie bardzo :-)

pablo pisze:Możesz sobie mysleć co chcesz , ale nie mam ochoty budować kolejnego takiego samego miniaka - nudy

regularnie myśle co chce , z gustem znaczy nudny?

pablo pisze:mój bedzie jedyny niepowtarzalny i tyle

wszystkie są

pablo pisze:generalnie to o gustach nie powinno sie dyskutować i tyle

nie w moim zawodzie ;-)

powodzenia
goora

Post autor: goora »

Moim zdaniem bardzo ciekawy projekt :) O gustach sie nie rozmawia i każdy ma inną wizje swojego Mini, a czasami przeglądając forum wydaje mi sie ze zamiast podpowiedziec to ludzie starają sie jak najbardziej wysmiac czyjes pomysly. Życze powodzenia w realizacjii. Pozdrawiam
Rych

Post autor: Rych »

pablo
Nie dziw się, ze na tym forum nie znajdujesz poklasku dla swoich pomysłów... Pamiętaj, że jest to forum miłośników marki Mini i każdy gwałt na ukochanych samochodzikach odczuwają boleśnie. I to niezależnie czy to jest ich czy kogo innego auto. Pozwól, że wyprowadzę takie porównanie - jesteś moim szwagrem, moja siostra jest Twoją żoną. W pewnym momencie przychodzisz do mnie i mówisz, że postanowiłeś wszczepić jej silikonowe cycki, zoperować nos i kości policzkowe, a włosy przefarbować na jajecznożółty. Ma też od dziś chodzić na koturnach i na różowo. Niby mnie to nie obchodzi, to Twoja żona, ty się z nią pokazujesz i Ty z nią spisz, ale jednak jakoś tak żal.... I jeszcze na dodatek Ci co mnie znają mogą powiedzieć - te, kto ci tak siostrę zeszpecił?
Maciej

Post autor: Maciej »

Ale gorąca dyskusja aż żal było by nie zabrać głosu. No to zabrałem głos :D Pozdrawiam wszystkich sfiksowanych na punkcje swojego auta :)
Maciek.
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Siemka ... Twój mini był pierwotnie zielony ? i stał w komisie na Kolumba ?

Jak będę miał chwilę to się wproszę na oględziny osobiste :wink: często bywam w Szczecinie.
pablo

LUPER pisze:musiał oponki sobie wyczarować o niższym profilu niż 50 na 14" żeby zachować średnicę.
Pozdrawiam Marcin

Kolego tak sie składa ze według przelicznika wychodzi oponka 195/40/14 i takie sobie wyczarowałem :)

porobie fotki z przymiarką na lewarku to zobaczysz jak to wygląda
pablo

Gibki Staruszek pisze:Siemka ... Twój mini był pierwotnie zielony ? i stał w komisie na Kolumba ?

Nie , nie mój był od początku czerwony a kupiłem go od handlarza z zielonej góry który przywiózł go z niemiec
Awatar użytkownika
Bankowy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Bankowy »

pablo pisze:
LUPER pisze:musiał oponki sobie wyczarować o niższym profilu niż 50 na 14" żeby zachować średnicę.
Pozdrawiam Marcin

Kolego tak sie składa ze według przelicznika wychodzi oponka 195/40/14 i takie sobie wyczarowałem :)

porobie fotki z przymiarką na lewarku to zobaczysz jak to wygląda

Jeśli chodzi o średnicę koła - ok, ten przelicznik zgadza się, a różnica będzie minimalna.
Ale to nie wszystko: może okazać się, że koło będzie ocierało o to i owo przy skręcaniu. I zapewne o tym starali się podpowiedzieć koledzy.
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

Widzę że udało Ci się wyczarować, gratuluje
Ale wyboru w tym rozmiarze za wielkiego nie ma tylko contisport
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
pablo

Tu obiecana przymiarka wraz z progiem i nadkolem tylnym . Póki co wyprułem tylną ramę bo w porównaniu do ślicznej przedniej to tylnej chyba nikt nie odkręcał od wyjechania z salonu. Dam ja do piaskowania i cynkowania i w kolorze ocynku ją zostawię. Zasatanawiam sie czy odrazu nie walnąć przedniej tez w ocynk - był by spokój z korozja wózków na lata - pomyśle nad tym .

POZDRO

PABLO
ps. czy ktos wie jak sie wykreca te gumowe gruszki bo jedna mi sama odpadła a druga za cholere nie można ruszyć ani w jedna ani w druga itp.
Załączniki
DSC01209.JPG
DSC01209.JPG (177.32 KiB) Przejrzano 1876 razy
DSC01214.JPG
DSC01214.JPG (163.48 KiB) Przejrzano 1875 razy
DSC01210.JPG
DSC01210.JPG (150.9 KiB) Przejrzano 1875 razy
ODPOWIEDZ