Obroty silnika kończą się na 4000 na minutę

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

arek1

Obroty silnika kończą się na 4000 na minutę

Post autor: arek1 »

Witajcie,

Mam problem z moim Mini. Nie ważne czy podczas jazdy czy na postoju jeżeli nawet wcisnę gaz do 'dechy' to obroty silnika nigdy nie przekroczą 4.000/min. Co może być tego przyczyną. Auto jest po małej stłuczce (ale poduszki się otworzyły). Czy to może mieć jakiś związek? Dzisiaj odbyłem pierwszą jazdę po naprawie i dopiero teraz to zauważyłem. Może włączył się jakiś tryb awaryjny silnika. Wszystkie kontrolki gasną (oczywiście oprócz Airbag).

Pozdrawiam
ArekS
arek1

Re: Obroty silnika kończą się na 4000 na minutę

Post autor: arek1 »

Małe sprostowanie okazuje się że w trakcie jazdy silnik kręci się do końca :) bez limitu obrotów, ten limit działa tylko na "luzie".

Pozdrawiam
ArekS
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Re: Obroty silnika kończą się na 4000 na minutę

Post autor: 137jastr »

arek1 pisze:Witajcie,

Mam problem z moim Mini......./ /..........Wszystkie kontrolki gasną (oczywiście oprócz Airbag).

Pozdrawiam
ArekS

....przed przeglądem tech. kontrolki poduszek należy doprowadzić do porządku, nie wspominając o poduszkach.
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
ODPOWIEDZ