gniazdo zapalniczki mini
Moderator: flapjck1
gniazdo zapalniczki mini
Witam. Jak zrobić gniazdo zapalniczki mini? Dokładnie chodzi mi o to żebym mógł podpiąć telefon do ładowania przez ładowarkę samochodową albo CB radio?
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: gniazdo zapalniczki mini
kupis666 pisze:Witam. Jak zrobić gniazdo zapalniczki mini? Dokładnie chodzi mi o to żebym mógł podpiąć telefon do ładowania przez ładowarkę samochodową albo CB radio?
kup na stacji beznynowej lub w supermarkecie rozdzielacz na kablu (np. taki na trzy gniazda), utnij/rozbierz wtyczkę tą wpinaną do oryginalnej zapalniczki, wyciągnij kable do skrzynki bezpieczników, podepnij i ...
działa
ja tak mam i się sprawdza, rozdzielacz zamontowany jest pod deską, od strony pasażera
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
tak myślałem że nie będzie to skomplikowane, ale ciekawe jak sobie poradzi akumulator jak będę miał odpalone zwykłe radio, CB radio i coś jeszcze ; )
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kupis666 pisze:tak myślałem że nie będzie to skomplikowane, ale ciekawe jak sobie poradzi akumulator jak będę miał odpalone zwykłe radio, CB radio i coś jeszcze ; )
no chyba nie będziesz korzystał z tego 24h na dobę i to bez odpalonego auta ??
ja używam tego do zasilania fona z GPs-em
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
zorganizuj sobie gniazdo zapaliniczki z zapalniczką z jakiegokolwiek auta i zamontuj albo w puszce z wlacznikiem przeciwmgielnego swiatla po lewej stronie kierownicy albo kup nowy panel wlaczników z miejscem na zapalniczkę...
a "real mini" is definitely not big, plastic and german
No własnie tak myślałem nad tym bo po lewej stronie kierownicy mam 3 włączniki, dokładnie jeden włącznik do światla przeciwmgielnego tylnego i dwa miejsca na włączniki. Może zamontuje wlaśnie w jednym gniazdo zapalniczki a w drugim włącznik na halogeny przeciwmgielne przednie bo mam ochote takowe zakupić.
Jeśli chcesz używać jednocześnie ładowarki telefonu, CB i nawigacji to radzę jednak zamontować dwa gniazda zapalniczki na osobnych obwodach, a nie używać rozdzielacza.
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
pewnie, aby się nie przeliło ze względu na pobór prądu i jakość, która może być "marna"
- sezar
- Wiarus
- Posiadane auto: Mini'91 New Mini Cooper S '03
- Kontakt:
kupis666 pisze:No własnie tak myślałem nad tym bo po lewej stronie kierownicy mam 3 włączniki, dokładnie jeden włącznik do światla przeciwmgielnego tylnego i dwa miejsca na włączniki. Może zamontuje wlaśnie w jednym gniazdo zapalniczki a w drugim włącznik na halogeny przeciwmgielne przednie bo mam ochote takowe zakupić.
Ja tak zrobiłem dokładnie i jest ok. Gniazdo kupiłem w Auchanie i wmontowałem je koło przeciwmgielnego i jest ok.
No i pewnie zrobie tak samo a światła przeciwmgielne z przodu masz? jak tak to jakie bo słyszałem że WIPAC lepiej nie kupować bo paruja.
kupis666 pisze:a czemu tak ?
Bo nawigacja często zakłóca CB i odwrotnie gdy są na tym samym obwodzie. Nie wiem dlaczego tak jest, ale w praktyce się sprawdza.
Dobra rozumiem już sobie zaplanowałem. jedno gniazdo zrobie po lewej stronie przy włączniku światła przeciwmgielnego a drugie po prawej stronie przy samym siedzeniu pasażera. Dzięki za pomoc.
http://allegro.pl/item805684991_rozgale ... i_usb.html
serdecznie polecam taki zestawik, osobiście kupiłem go przez allegro i odebrałem w Gda.
Jak go odbierałem to sam się dziwiłem, że to takie cudo.
Jakość plastiku oszałamiająca jak na taką cenę, w porównaniu do droższych zestawów z hipermarketów
Jakość bardzo wysoka
Cena bardzo przystępna
kolor biały lub czarny
gorzej z mocowaniem bo przewidziany jest tylko przylepiec
serdecznie polecam taki zestawik, osobiście kupiłem go przez allegro i odebrałem w Gda.
Jak go odbierałem to sam się dziwiłem, że to takie cudo.
Jakość plastiku oszałamiająca jak na taką cenę, w porównaniu do droższych zestawów z hipermarketów
Jakość bardzo wysoka
Cena bardzo przystępna
kolor biały lub czarny
gorzej z mocowaniem bo przewidziany jest tylko przylepiec