Witam,
czy moze ktos mi podac dokładne wymiary mocowań lusterek w drzwiach do mini (tj. od krawędzi drzwi).ewentualnie foto.
zakupiłam nowe poszycia ale one nie mają otworów na lusterka.
z góry dzieki,
Ania.
Lusterka
Moderator: flapjck1
Re: Lusterka
mam ten sam problem. Kupiłem na englishcars lusterka i mam za duże otwory. szkoda mi troche dziurawić drzwi, jakiś inny pomysł?
- icemac
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
kupis666 pisze:mam ten sam problem. Kupiłem na englishcars lusterka i mam za duże otwory. szkoda mi troche dziurawić drzwi, jakiś inny pomysł?
mozna najpierw załatać
Się zmienia ... Clubman + MM = mają się dobrze
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
liczi masz komfortowa sytuację bo możesz zamontować je według własnego uznania
podam ci wymiary jakoś popołudniu
kupis666 miałem ten sam problem - kupiłem komplet lusterek też na englishcars i zrobiłem to w taki sposób że wywierciłem nowe otwory niedaleko tych starych (dokładniej opisując przesunąłem je w kierunku maski ) tak żeby element mocowany do drzwi ładnie je zamaskował.
Jak masz możliwości to zaspawaj i wywierć na nowo a jak nie to pokombinuj ze śrubami.
podam ci wymiary jakoś popołudniu
kupis666 miałem ten sam problem - kupiłem komplet lusterek też na englishcars i zrobiłem to w taki sposób że wywierciłem nowe otwory niedaleko tych starych (dokładniej opisując przesunąłem je w kierunku maski ) tak żeby element mocowany do drzwi ładnie je zamaskował.
Jak masz możliwości to zaspawaj i wywierć na nowo a jak nie to pokombinuj ze śrubami.
no trudno chyba nie będzie innego wyjścia. wywierce nowe dziury a te stare i tak będą zasłonięte.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
liczi ja mam tak :
pierwszy otwór mam ok.4,5 - 5 cm od krawędzi drzwi , drugi wiadomo wyjdzie po dokładnym zmierzeniu rozstawu.
Ja sobie troche ułatwiłem robote bo mierzyłem nowe otwory od listwy/uszczelki zewnetrznej drzwi i tobie tez to proponuję. Odległość od listwy w dół ok 2,5 cm.
Podsumowując 4,5-5 cm od boku i 2,5 cm od listwy pierwszy otwór a drugi po zmierzeniu rozstawu też 2,5 cm od listwy.
Miłego dłubania:-)
pierwszy otwór mam ok.4,5 - 5 cm od krawędzi drzwi , drugi wiadomo wyjdzie po dokładnym zmierzeniu rozstawu.
Ja sobie troche ułatwiłem robote bo mierzyłem nowe otwory od listwy/uszczelki zewnetrznej drzwi i tobie tez to proponuję. Odległość od listwy w dół ok 2,5 cm.
Podsumowując 4,5-5 cm od boku i 2,5 cm od listwy pierwszy otwór a drugi po zmierzeniu rozstawu też 2,5 cm od listwy.
Miłego dłubania:-)