Identyfikacja Mini
Moderator: flapjck1
Re: Identyfikacja Mini
Jak to za mało znaków - przeciez jest 17
Na co nie mogli sie zdecydować zmieniając tabliczki?
Wiecie co to za model?
Na co nie mogli sie zdecydować zmieniając tabliczki?
Wiecie co to za model?
Witek wszystko się zgadza ja też mam mini z 1990 roku
i wyglada to tak:
SAX = Rover
X = puste
L = 998cc
1 =klasyczny wygląd Mini
O = Mini E, City E
2 = w zasadzie nic, że od 1985(modelowo)
1 = kierownica po lewej
Reszta to po prostu numer seryjny
i wyglada to tak:
SAX = Rover
X = puste
L = 998cc
1 =klasyczny wygląd Mini
O = Mini E, City E
2 = w zasadzie nic, że od 1985(modelowo)
1 = kierownica po lewej
Reszta to po prostu numer seryjny
co oznacza saloon i round nose ?
A co się tyczy 0 - E, City E to dekodery daja 2 możliwości tą i myfire a przecież modeli było więcej a nie tylko 2 gdzieś wyżej wymienione i to mi właśnie nie pasuje.
A co się tyczy 0 - E, City E to dekodery daja 2 możliwości tą i myfire a przecież modeli było więcej a nie tylko 2 gdzieś wyżej wymienione i to mi właśnie nie pasuje.
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=15026
To sie będzie tyczyło Twojego Mini
To się nazywa refleks
City E oznacza, że auto ma mniejsze obroty poprzez zastosowanie innej przekladni głównej
Czyli niby ekonomiczne, ale za to dużo słabsze przyspieszenia. wyposazenie wnetrza w dalszym ciągu może być dowolne przynajmniej tak wyczytałem na jakiejś angielskiej stronie.
wcześniej było tak, że mini city było słabiej wyposazone
P.S. w tych rocznikach Mayfair miało mieś S albo N (w zależności od miejsca przeznaczenia UK reszta), a 0 to jak wyżej Mini E ,City E
Może masz jakąś indywidualną edycję
City E oznacza, że auto ma mniejsze obroty poprzez zastosowanie innej przekladni głównej
Czyli niby ekonomiczne, ale za to dużo słabsze przyspieszenia. wyposazenie wnetrza w dalszym ciągu może być dowolne przynajmniej tak wyczytałem na jakiejś angielskiej stronie.
wcześniej było tak, że mini city było słabiej wyposazone
P.S. w tych rocznikach Mayfair miało mieś S albo N (w zależności od miejsca przeznaczenia UK reszta), a 0 to jak wyżej Mini E ,City E
ssj44 pisze:myfire
Może masz jakąś indywidualną edycję
Marci-n pisze:http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=15026
Tylko tam rocznik 1988 a u mnie 1990
Marcin-n ale w spisie modeli znalazłem takie:
"# (GB) Modele od 1983 do 1990 - Sprite, Mini 25, Ritz, Chelsea, Picadilly, Park Lane, Advantage, Red Hot, Jet Black, Designer, Era Mini Turbo, Rose, Sky, Racing / Flame I edition, Mini 30, Racing / Flame II edition
# (GB) Modele od 1990 do 1993 - Checkmate, Studio 2, Cooper Specjal Introductory Edition, Cooper, Cooper 1,3 I, Neon, Lamm Cabriolet, Sprite, Mayfair 1,3, British Open Classic, Italian Job, Cabriolet, Rio, Tahiti"
a w dekoderach jest tylko city lub mifire
No ale skad to wiadomo skoro w dekoderze VIN nie ma ich wyszczególnionych
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
bo miniakowska wyszukiwarka nie jest tak precyzyjna jak datenkarta mercedesa
trzeba wiedziec z ktorego roku ma sie mini i po wyposazeniu mozna dojsc do tego czy to jest jakies city/mayfair czy jakas limitowana edycja
trzeba wiedziec z ktorego roku ma sie mini i po wyposazeniu mozna dojsc do tego czy to jest jakies city/mayfair czy jakas limitowana edycja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Tego się właśnie obawiałem
A jest jakaś stronka na której opisane sa poszczególne modele na tyle dokładnie by po wyposażeniu i innych drobiazgach dojść co to za model?
A jest jakaś stronka na której opisane sa poszczególne modele na tyle dokładnie by po wyposażeniu i innych drobiazgach dojść co to za model?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
www.markfive.republika.pl
ale nie wiem czego oczekujesz, jestem prawie pewien ze masz zwyklego mayfaira albo city
ale nie wiem czego oczekujesz, jestem prawie pewien ze masz zwyklego mayfaira albo city
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Z tej własnie stronki mam te modele. Możliwe że mam city ale chcę mieć pewność oczekuje że uda mi się dojść co to konkretnie za model
jeżeli już chcesz dociekać czy nie masz jakiejść wersji specjalnej( byłyby na miniaku jakieś oznaczenia) to ogranicz poszukiwania do serii modeli od 84-90 bo z tego okresu jest vin na pewno nie jest to żaden z modeli z okresu 90-93.
Jednak tak jak pisała reszta kolegów masz najprawdopodobniej najzwyklejsze Mini 1000 bez wersji specjalnych. Co do tego, że tamto to jest mini z 88 to tak się składa, że jeden silnik z konkretnym osprzętem produkuje i montuje się dłużej niż rok...
Jednak tak jak pisała reszta kolegów masz najprawdopodobniej najzwyklejsze Mini 1000 bez wersji specjalnych. Co do tego, że tamto to jest mini z 88 to tak się składa, że jeden silnik z konkretnym osprzętem produkuje i montuje się dłużej niż rok...
Witam, mam pytanie gdzie można szukać nr nadwozia w mini rocznik prawdopodobnie 78?
W dokumentach mam nr nadwozia ale nigdzie ich nie mogę zlokalizować.
W dokumentach mam nr nadwozia ale nigdzie ich nie mogę zlokalizować.
ssj44 pisze:rynienka podszybia
dzięki jutro sprawdzę
Niestety brak nr na rynience podszybia, czy jest jeszcze jakieś możliwe miejsce?