Amatorski Puchar Mini Classic - sezon 2010

Amatorski Puchar Mini Classic oraz inne imprezy sportowe z udziałem Mini i MINI

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Re: Amatorski Puchar Mini Classic - sezon 2010

Post autor: se7ven »

markfive pisze:Czy inna głowica (7, 8 port, Arden itp) przenosi auto do klasy Max ? Czy słuszny jest jednorazowy 3 pkt bonus dla aut z klatką ? Jeżeli nie to w jaki inny sposób wpłynąć na to by klatki znalazły się w samochodach kierowców jeżdżących dla wyniku a nie tylko dla zabawy.

Jedyne zastrzeżenia miałbym do głowic 16V z K100RS (jak na razie taka hybryda się nie pojawiła) czyli klasa max.
Bonus pkt. za klatkę jest chybiony - dopóki nie ma wymogu stosowania niech każdy robi co uważa za stosowne (życie i zdrowie ma się jedno).
Klatka czy pałąk ma rację bytu w aucie przeznaczonym do jazdy w max. dwie osoby.
Do jazdy w więcej osób - ja bym nie wkładał.

Michal
Bardzo trafne spostrzeżenie, że należałoby się spotkać ale najpierw zastanówmy się kto czym mógłby się zająć (czas nieubłaganie ucieka)
- lista osób poza Markiem i Benym, które czują się na siłach pomóc w organizacji (ja mogę)
dopiszcie się nie tylko uczestnicy ale również sympatycy
- kto i co może zasponsorować, załatwić bądź pomóc na imprezach np. przy pilnowaniu grilla
:razz:
Awatar użytkownika
forki
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini 1.3 SPI 95r

Post autor: forki »

co do pomiaru czasów
NIgdy jeszcze nie byłem na takiej imprezie i nie do końca wiem o jakiej dokładności mówimy ale kosztem 0zł (odrobina zgrania i chęci)

Zorganizowanie 2 laptopów z bezprzewodowym netem i kamerkami wystarczą wbudowane - jeśli połączone bedą nawet tak prozaicznym programem do przesyłu wideo jak SKYPE to wystarczy że na jednym właczy się nagrywanie (zrzut ekranu) na którym nędzie widok z kamerki na starcie i widok na mecie - łatwo po długści filmu ( poklatkowo) będzie można szacować długości przejazdów.

albo postawienie na starcie i mecie cyfruwek ze zsynchronizowanymi czasami w body i podpięcie do niech czujników ruchu albo poprostu kogoś kto zrobi serie zdjęć ze statywu dla lini mety 10 fotek na sekundę przy predkości 5 klatek powinno wystarczyć - ale pomysł z kamerkami wydaje mi się lepszy.
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto: mini i MINI

Post autor: LUPER »

Mój punkt widzenie APMC na 2010

1. Dyplomy, puchary:
- dyplomy na wszystkich eliminacjach i to dla wszystkich z zajętymi miejscami.
np 1. x miejsce w generalce , x w Klasie 1000 i to na jednym dyplomie bym pisał,
np 2 x miejsce w generalce, x w klasie kobiet
- puchary tylko na ostatniej eliminacji ale za podsumowanie sezonu i tu osobno generalka osobno klasy a jeśli będzie nas stać lub sponsora to tak jak pisze Marek dla wszystkich co brali udział minimum w 3 eliminacjach w APMC.

2. Składka symboliczna ? Tu pytanie co to symboliczna :) 20, 50zł?
- ogólnie jestem za

3. Tablica Pucharowa, wrócił bym do wzoru z 2008 bo ta z 2009 to nie bardzo wygląda z tym miejscem na numer którego niema i nie wiadomo po co pisać odkąd dokąd puchar już trwa, co innego na jubileuszowy np w 2013rok

4. Propozycja Marka o premii punktowej za klatkę uważam za dobry pomysł i tu nie zgodzę się z Michałem że przyniesie ta sytuacja odwrotny efekt. Ja rozumiem że Marek chciał rekompensować dodatkowe obciążenie pojazdów, żeby nie było np: ..." e po co mi klatka, to niepotrzebne obciążenie pojazdu, przecież walczymy z każdym kg!"...
Ja docelowo i tak będę chciał ją zamontować jak tylko mi na to budżet pozwolić.

5. Sugestię o tym żeby silniki z turbo/kompresor lub głowice 7 i 8 portowe wylądowały w klasie Max też uważam za stosowną. A to dlatego by modyfikacje silników miały jakieś ograniczenia i to głownie finansowe. By nasze umiejętności też odgrywały ważną rolę
Mini Cooper 1,3 93r - czerwony
Mini Cooper 1,3 90r - granatowy
Mini Clubman estate 1,3 81r - srebrny
MIni Clubman cooper 1,6D 10r - hot chocolate
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd

tu link do klatek według mnie rozsądne ceny:
http://www.minispares-online.co.uk/inde ... cat_id=133

Zbierzmy się ja to pisał Maćko i zróbmy zamówienie zbiorowe ?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

w zyciu bym nie dal sobie takiego badziewu wlozyc do auta
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

wysyłałem do nich jakiś rok temu zapytanie odnosnie tych klatek
robi to dla nich jakiś lokalny rzemieślnik więc w zasadzie co do jakości ciężko powiedzieć jak to wygląda ale biorąc pod uwagę jakość rzeczy które sprzedają (oczywiście nie wszystkie) to nie wierzę w bezpieczny produkt w tym przypadku

osobiście też bym preferował zamówienie czegoś pewniejszego np. Safety Devices jak proponował Marek
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

panowie klatka ( profi ) zgodna z zalcznikiem J, spawana to w pl koszt miedzy 1500 a 2000 ( u tych dobrych ale tanszych fachowcow ) oczywiscie w Ireco bedzie to duza kwota ale nie zawsze jest potrzeba takich wydatkow

i mowie tu o produkcie 6cio punktowym z zastrzalami za plecami, na dachu i poprzeczkami w drzwiach

tylko tak jak ktos to wczesniej napisal - to juz TYLKO do sportu auto bedzie - kto wsiadal do sadamowego zoltka ten wie o co chodzi ;)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

flapjck1 pisze:kto wsiadal do sadamowego zoltka ten wie o co chodzi ;)

to juz same kubły robią kłopot wiec klatka przy tym nie sprawi dużej różnicy
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

w moje kubly dupe sadza sie komfortowo :)
Awatar użytkownika
LUPER
Zarząd
Zarząd

jak chłam to trzeba zapomnieć o tym sklepie! i szukamy dalej, innego sklepu albo negocjujemy z kimś co zrobi nam kilka klatek według załącznika J
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

sosnowiec baran http://www.baranautoserwis.pl/

okolice wieliczki - siekierka, namiar chyba ma saint ;)
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

http://www.jgmoto.xwp.pl/

mam stały kontakt - olsztyn , z terminami trzeba czekac
cena klatki do mini 2000 -2300
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Saint »

flapjck1 pisze:sosnowiec baran http://www.baranautoserwis.pl/

okolice wieliczki - siekierka, namiar chyba ma saint ;)

Nie mam namiaru, Pozatym nie wieliczka a Dobczyce. Bankowy z tego co kiedyś pisał jest jego znajomym, więc może on podrzuci mu temat? Co Bankowy?
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
Michal
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto:

Post autor: Michal »

Hejka

Proponowałem spotkanie w celu ogarnięcia budżetu a w szczególności temat sponsorowania. Osobiście uważam że to nie jest sprawa na forum. ( i pisze to jako sponsor z poprzednich lat i może i tego roczny)

Co do klatki, nigdzie nie spotkałem się z takim dziwnym podejściem aby argumentować dodatkową punktację za jakąś przeróbkę w celu skompensowania strat w tym przypadku dodatkowej wagi.
Ja o odwrotnym działaniu punktów napisałem jak ja to widzę i jak na mnie to zadziała może na innych nie.

Co do głowicy to jest to kolejny temat ograniczeń w klasach który troszkę się mija z moim postrzeganiem przepisów w sportach motorowych.
Bawimy się w ograniczenia i ocenianie tego co łatwo sprawdzić – głowice, bloki, klatki ? Troszkę dziwne. Czy szpera i inne zabawki to nie podobny kaliber modyfikacji ? Już nie mówiąc o pozornie ładnym podziale na klasy – Jaka to klasa do 1000 z porozwieranymi motorami do ponad 1100 ???????
Panowie na całym świecie jest podział na pojemności. Może należało by wreszcie zadać sobie pytanie o uczciwości deklaracji co kto ma pod maską.

Przepraszam za moje tak stanowcze podejście ale denerwują mnie kombinacje z dziwnymi rozwiązaniami w momencie gdy fundamenty rywalizacji są mocno zachwiane.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

michał jakos ciężko mi idzie wyłuskanie tego za czym jesteś a za czym nie
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Zablokowany