SYRENA SPORT - replika

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
forki
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini 1.3 SPI 95r

SYRENA SPORT - replika

Post autor: forki »

Gratulacje za zapał

http://www.syrenasport.pl/
PROCu

Re: SYRENA SPORT - replika

Post autor: PROCu »

bardzo dobry pomysł, chciałbym zobaczyć efekt końcowy na żywo
Awatar użytkownika
Bochen
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999

Post autor: Bochen »

szkoda ze konstrukcyjnie odbiega od oryginału, no ale nie mozna miec wszystkiego.

polecam obszerny artykuł o syrenie sport w ostatnim automobiliscie
Julian

Post autor: Julian »

Piękny polski samochód...
Szkoda, że tak niekorzystnie wszystko się potoczyło ...

Również polecam artykuł, a co do samochodu, to sam chętnie bym taki widział u siebie w garażu :razz:
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Malina »

Bochen, proponuję dołączyć do ekipy pasjonatów, którzy wzięli na siebie wyzwanie wskrzeszenia Syreny w postaci repliki i wprowadzić korekty, żeby projekt był zgodny z orginałem, wtedy każdy uzna Twoje zdanie. Biadolić każdy potrafi ,a pokazać coś od siebie to już nie bardzo co ? Polak ,to jednak jak nie pomarudzi ,to spać pójdzie niepocieszony :idea:
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

projekt bardzo mi się podoba

szkoda że nie doszło do produkcji seryjnej, chociaż śmiesznie by wyglądał na drodze z 35 konnym silnikiem bo podobno taki miał być montowany :mrgreen:
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

Malina pisze:Bochen, proponuję dołączyć do ekipy pasjonatów, którzy wzięli na siebie wyzwanie wskrzeszenia Syreny w postaci repliki i wprowadzić korekty, żeby projekt był zgodny z orginałem, wtedy każdy uzna Twoje zdanie. Biadolić każdy potrafi ,a pokazać coś od siebie to już nie bardzo co ? Polak ,to jednak jak nie pomarudzi ,to spać pójdzie niepocieszony :idea:

Ja chodzę niepocieszony spać, bo niektórzy wyciągają chore wnioski ze zwykłej wypowiedzi :cry:
Julian

Czytałem gdzieś, że podczas pierwszej jazdy próbnej samochód nie osiągał więcej niż 60 km/h :!: Później okazało się jednak, że gaz był przyblokowany, po naprawianiu usterki autko przekraczało 100 km/h.

Co do mocy 35 km, jesto to tylko 5 mniej od mini 1000 które przecież jakoś jeździło i odniosło sukces, pozatym wydaje mi się, że moc boxera jest troszkę inna niż typowej rzędówki...
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

Julian pisze:Co do mocy 35 km, jesto to tylko 5 mniej od mini 1000 które przecież jakoś jeździło i odniosło sukces, pozatym wydaje mi się, że moc boxera jest troszkę inna niż typowej rzędówki...

skoro miał być to samochód sportowy to uważam że miniak nijak tu się ma do syreny
założenia stawiane konstruktorom powinny być diametralnie inne mogli tam wstawić 3-4litrowy silnik z drobnym zapasem mocy ;P a nie o pojemności silnika tylko 700 i jeśli się nie mylę tak jak w syrence 2t, tym bardziej, że konstruktor miał świadomość konieczności stworzenia dla niego całkowicie nowej jednostki napędowej

tak czy inaczej szkoda, że nie doszło do produkcji seryjnej :cool:

gdyby nie ten komunizm :roll:
Julian

TRIP pisze:
Julian pisze:Co do mocy 35 km, jesto to tylko 5 mniej od mini 1000 które przecież jakoś jeździło i odniosło sukces, pozatym wydaje mi się, że moc boxera jest troszkę inna niż typowej rzędówki...

skoro miał być to samochód sportowy to uważam że miniak nijak tu się ma do syreny
założenia stawiane konstruktorom powinny być diametralnie inne mogli tam wstawić 3-4litrowy silnik z drobnym zapasem mocy ;P a nie o pojemności silnika tylko 700 i jeśli się nie mylę tak jak w syrence 2t, tym bardziej, że konstruktor miał świadomość konieczności stworzenia dla niego całkowicie nowej jednostki napędowej

tak czy inaczej szkoda, że nie doszło do produkcji seryjnej :cool:

gdyby nie ten komunizm :roll:

Wiadomo, fajnie byłoby wrzucić duży silnik, niestety nie było takich możliwości ... Co innego będzie z repliką :twisted: Myślę, że nawet 2 litry by starczyły
Awatar użytkownika
Bochen
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999

Post autor: Bochen »

Malina pisze:Bochen, proponuję dołączyć do ekipy pasjonatów, którzy wzięli na siebie wyzwanie wskrzeszenia Syreny w postaci repliki i wprowadzić korekty, żeby projekt był zgodny z orginałem, wtedy każdy uzna Twoje zdanie. Biadolić każdy potrafi ,a pokazać coś od siebie to już nie bardzo co ? Polak ,to jednak jak nie pomarudzi ,to spać pójdzie niepocieszony :idea:

Obrazek
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

ODPOWIEDZ