SYRENA SPORT - replika
Moderator: flapjck1
Re: SYRENA SPORT - replika
bardzo dobry pomysł, chciałbym zobaczyć efekt końcowy na żywo
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
szkoda ze konstrukcyjnie odbiega od oryginału, no ale nie mozna miec wszystkiego.
polecam obszerny artykuł o syrenie sport w ostatnim automobiliscie
polecam obszerny artykuł o syrenie sport w ostatnim automobiliscie
Piękny polski samochód...
Szkoda, że tak niekorzystnie wszystko się potoczyło ...
Również polecam artykuł, a co do samochodu, to sam chętnie bym taki widział u siebie w garażu
Szkoda, że tak niekorzystnie wszystko się potoczyło ...
Również polecam artykuł, a co do samochodu, to sam chętnie bym taki widział u siebie w garażu
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Bochen, proponuję dołączyć do ekipy pasjonatów, którzy wzięli na siebie wyzwanie wskrzeszenia Syreny w postaci repliki i wprowadzić korekty, żeby projekt był zgodny z orginałem, wtedy każdy uzna Twoje zdanie. Biadolić każdy potrafi ,a pokazać coś od siebie to już nie bardzo co ? Polak ,to jednak jak nie pomarudzi ,to spać pójdzie niepocieszony
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
projekt bardzo mi się podoba
szkoda że nie doszło do produkcji seryjnej, chociaż śmiesznie by wyglądał na drodze z 35 konnym silnikiem bo podobno taki miał być montowany
szkoda że nie doszło do produkcji seryjnej, chociaż śmiesznie by wyglądał na drodze z 35 konnym silnikiem bo podobno taki miał być montowany
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Malina pisze:Bochen, proponuję dołączyć do ekipy pasjonatów, którzy wzięli na siebie wyzwanie wskrzeszenia Syreny w postaci repliki i wprowadzić korekty, żeby projekt był zgodny z orginałem, wtedy każdy uzna Twoje zdanie. Biadolić każdy potrafi ,a pokazać coś od siebie to już nie bardzo co ? Polak ,to jednak jak nie pomarudzi ,to spać pójdzie niepocieszony
Ja chodzę niepocieszony spać, bo niektórzy wyciągają chore wnioski ze zwykłej wypowiedzi
Czytałem gdzieś, że podczas pierwszej jazdy próbnej samochód nie osiągał więcej niż 60 km/h Później okazało się jednak, że gaz był przyblokowany, po naprawianiu usterki autko przekraczało 100 km/h.
Co do mocy 35 km, jesto to tylko 5 mniej od mini 1000 które przecież jakoś jeździło i odniosło sukces, pozatym wydaje mi się, że moc boxera jest troszkę inna niż typowej rzędówki...
Co do mocy 35 km, jesto to tylko 5 mniej od mini 1000 które przecież jakoś jeździło i odniosło sukces, pozatym wydaje mi się, że moc boxera jest troszkę inna niż typowej rzędówki...
Julian pisze:Co do mocy 35 km, jesto to tylko 5 mniej od mini 1000 które przecież jakoś jeździło i odniosło sukces, pozatym wydaje mi się, że moc boxera jest troszkę inna niż typowej rzędówki...
skoro miał być to samochód sportowy to uważam że miniak nijak tu się ma do syreny
założenia stawiane konstruktorom powinny być diametralnie inne mogli tam wstawić 3-4litrowy silnik z drobnym zapasem mocy ;P a nie o pojemności silnika tylko 700 i jeśli się nie mylę tak jak w syrence 2t, tym bardziej, że konstruktor miał świadomość konieczności stworzenia dla niego całkowicie nowej jednostki napędowej
tak czy inaczej szkoda, że nie doszło do produkcji seryjnej
gdyby nie ten komunizm
TRIP pisze:Julian pisze:Co do mocy 35 km, jesto to tylko 5 mniej od mini 1000 które przecież jakoś jeździło i odniosło sukces, pozatym wydaje mi się, że moc boxera jest troszkę inna niż typowej rzędówki...
skoro miał być to samochód sportowy to uważam że miniak nijak tu się ma do syreny
założenia stawiane konstruktorom powinny być diametralnie inne mogli tam wstawić 3-4litrowy silnik z drobnym zapasem mocy ;P a nie o pojemności silnika tylko 700 i jeśli się nie mylę tak jak w syrence 2t, tym bardziej, że konstruktor miał świadomość konieczności stworzenia dla niego całkowicie nowej jednostki napędowej
tak czy inaczej szkoda, że nie doszło do produkcji seryjnej
gdyby nie ten komunizm
Wiadomo, fajnie byłoby wrzucić duży silnik, niestety nie było takich możliwości ... Co innego będzie z repliką Myślę, że nawet 2 litry by starczyły
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Malina pisze:Bochen, proponuję dołączyć do ekipy pasjonatów, którzy wzięli na siebie wyzwanie wskrzeszenia Syreny w postaci repliki i wprowadzić korekty, żeby projekt był zgodny z orginałem, wtedy każdy uzna Twoje zdanie. Biadolić każdy potrafi ,a pokazać coś od siebie to już nie bardzo co ? Polak ,to jednak jak nie pomarudzi ,to spać pójdzie niepocieszony