Indywidualne tablice rejestracyjne

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

_michal_
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Indywidualne tablice rejestracyjne

Post autor: _michal_ »

Wiem ze pare osób ma indywidualne tablice rejestracyjne na swoich Miniakach. Zastanawiam sie czy swojemu tego nie sprezentować. Przekonajcie mnie "za" lub "przeciw" :mrgreen:

dodam niezorientowanym ze chodzi o tablice: wyróżnik województwa i MINI, np. B4 MINI... nie chodzi mi o D0 BUZI i P0 BABCI :razz: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 22:53 przez _michal_, łącznie zmieniany 1 raz.
a "real mini" is definitely not big, plastic and german
AleXander
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: Indywidualne tablice rejestracyjne

Post autor: AleXander »

matthew90

Post autor: matthew90 »

też się nad tym zastanawiałem.. ale o ile dobrze się dowiedziałem to cena 1000zł? :mad:
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

Przy sprzedaży auta nie możesz zatrzymać tych tablic dla siebie. Nie są przypisane do właściciela tylko do samochodu. Więc 1000 zł przepada a nabywca raczej Ci nie dopłaci z tego powodu. Przy kolejnej rejestracji w innym miejscu i tak musi je zwrócić przy odbiorze swoich nowych tablic.
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

Może zamiast tego zrób sobie czarne blachy, ja szukam miejsca gdzie wytłoczą unijne numery angielską czcionką na czarnych blachach... w UK takie zamiany są często stosowane

generalnie nie jestem zwolennikiem białych tablic i ciężko mi się było przestawić że do miniaka takie dostałem, w metro mam czerń i jestem z niej dumny :mrgreen:
Awatar użytkownika
gadzio
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: austin rover red hot

Post autor: gadzio »

matthew90 pisze:.. ale o ile dobrze się dowiedziałem to cena 1000zł? :mad:
...a jak wiele innych rzeczy można dla miniaka zrobic za tę kasę :razz:
_michal_
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

markfive pisze:Przy sprzedaży auta nie możesz zatrzymać tych tablic dla siebie. Nie są przypisane do właściciela tylko do samochodu. Więc 1000 zł przepada a nabywca raczej Ci nie dopłaci z tego powodu. Przy kolejnej rejestracji w innym miejscu i tak musi je zwrócić przy odbiorze swoich nowych tablic.
to wszystko wiem, ale nie po to odbudowuję miniaka wymieniając niemalże każdą częśc na nową żeby potem go szybko sprzedać...
_michal_
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

matthew90 pisze:też się nad tym zastanawiałem.. ale o ile dobrze się dowiedziałem to cena 1000zł? :mad:
najfajniej wygląda cennik na te tablice: 500zł /szt z dodaną gwiazdką-sprawdzasz na dole czego dotyczy gwiazdka a tam napis: motocykl jedna tablica, samochód dwie tablice wymagane :mrgreen:
Awatar użytkownika
markfive
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: markfive »

_michal_ pisze:...to wszystko wiem, ale nie po to odbudowuję miniaka wymieniając niemalże każdą częśc na nową żeby potem go szybko sprzedać...
Też tak myślę. Ty wiesz, inni może nie.
Jest temat - jest dyskusja. A to jest też istotna sprawa przy ocenie "za" lub "przeciw"
Awatar użytkownika
Sadam
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

ale zaznaczyć trzeba, że w tym wypadku istotna będzie tylko zmiana rejestracji - w momencie rejestracji nowo kupionego auta, które np. jeździło wcześniej po Wrocławiu mogę sobie zostawić stare tablice, no chyba, że są to czarne blachy - te wymagają zmiany na białe, tym samym jeśli mówimy o imiennych to przeprowadzka w obrębie województwa wymagać będzie jedynie zmian w dowodzie, ale nie trzeba zmieniać tablic
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Marci-n

Post autor: Marci-n »

Nie prawda Sadam. Jeżeli przeprowadzisz się za miasto już musisz zmienić tablice. W obrembie danego urzędu tak np. kraków i okolice w sumie są 4 strefy KR-kraków KBR, KRA i KWI przeprowadzając się z bielan do kryspinowa(odległość 3km) Muszę zmienić rejestrację z KR na KRA.
Podobnie w stolicy tam to nawet przeprowadzając się z pragi na mokotów musisz już powiedzieć starym blachom papa. Działa jedynie wtedy jeżeli dalej podlegasz pod ten sam urzad(strefe prefiksową). Jeżeli chodzi chodzi o blachy specjalne, to przechodzą one w obrembie województwa do czasu jak się prefiks nie zmieni. Czyli np. mazowieckie w0..9, dolnośląskie d0..9 itd.
Awatar użytkownika
Sadam
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Marci-n pisze:Nie prawda Sadam. Jeżeli przeprowadzisz się za miasto już musisz zmienić tablice. W obrembie danego urzędu tak np. kraków i okolice w sumie są 4 strefy KR-kraków KBR, KRA i KWI przeprowadzając się z bielan do kryspinowa(odległość 3km) Muszę zmienić rejestrację z KR na KRA.
Podobnie w stolicy tam to nawet przeprowadzając się z pragi na mokotów musisz już powiedzieć starym blachom papa. Działa jedynie wtedy jeżeli dalej podlegasz pod ten sam urzad(strefe prefiksową). Jeżeli chodzi chodzi o blachy specjalne, to przechodzą one w obrembie województwa do czasu jak się prefiks nie zmieni. Czyli np. mazowieckie w0..9, dolnośląskie d0..9 itd.
napisałem na przykładzie Wrocławia i owszem jak się wyprowadzę 0,5km za Wrocław to też będzie trzeba zmienić z DW na DWR (ale zaznaczyłem, że jeśli auto jeździło wczesniej po Wro, a sam mieszkam we Wro i mam normalne blachy DW), a co do imiennych to przecież napisałem, że w ramach województwa... polecam czytać dokładnie
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
cjango
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM

Post autor: cjango »

Raczej jestem przeciw. :???:
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

Marci-n pisze:kraków i okolice w sumie są 4 strefy KR-kraków KBR, KRA i KWI
no co ty.. jest znacznie więcej - tyle, ile powiatów np KCH KLI KBC KMY KNS KPR KWA i z dwadzieścia innych
Marci-n

Post autor: Marci-n »

@dawid
Mówisz o całej małopolsce, a ja tylko o tym co przylega do krk
@Sadam
te imienne mnie zmyliły...
ODPOWIEDZ